Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-23-13, 10:10 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.3 | 無料線上狩獵 | 日版已售

◆公式サイト
http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/4/

◆ wiki
http://www49.atwiki.jp/3dsmh4/

「モンスターハンター4」
■対応ハード:Nintendo 3DS
■価格:未定
■発売予定時期:2013年夏
■ジャンル:ハンティングアクション
■プレイ人数:1人(通信プレイ時2~4人)
■CEROレーティング:審査予定
■通信:ローカルプレイ対応、インターネットプレイ対応

『モンスターハンター4』 PV映像 31.5.2013 Direct

Fami通特集|New trailer

Vol. 2

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 08-23-13, 10:12 PM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
以MONHUN4為題材的流動電池9月12日發售

https://www.facebook.com/media/set/?...4308818&type=1

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 08-23-13, 10:43 PM   #3
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
incase 有人想知,跟電送果條 3DS USB線,係80cm長。(打去Magic pro 問的)
shooter 目前離線  
舊 08-24-13, 12:17 AM   #4
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
個Online mode都係可以開room?
haluforever 目前離線  
舊 08-24-13, 02:57 AM   #5
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
頭先睇到上VOL尾頁
有朋友話同綑黑/白機可能仲有得訂?

我想問下邊度仲有得訂?我有個澳門朋友聽日過黎想訂機

方便的話給我一個PM可以嗎?

BTW,日圓價26000,你買到25XX,算抵的了,入貨啦!

舊 08-24-13, 10:19 AM   #6
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
頭先睇到上VOL尾頁
有朋友話同綑黑/白機可能仲有得訂?

我想問下邊度仲有得訂?我有個澳門朋友聽日過黎想訂機

方便的話給我一個PM可以嗎?

BTW,日圓價26000,你買到25XX,算抵的了,入貨啦!

信和地庫果間見佢仲有張紙掛住,應該仲有得訂,冇記錯黑機$28xx、白機$30xx,但訂要俾$1500

齋game就約$530,但要俾全訂
teealpha 目前離線  
舊 08-24-13, 12:26 PM   #7
綾小路雷太

引用:
作者: teealpha 查看文章
信和地庫果間見佢仲有張紙掛住,應該仲有得訂,冇記錯黑機$28xx、白機$30xx,但訂要俾$1500

齋game就約$530,但要俾全訂
30xx........香港人果然真搵着數…

舊 08-24-13, 08:54 PM   #8
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
冇錢賺開鋪黎做咩www

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-24-13, 08:58 PM   #9
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: xeno 查看文章
冇錢賺開鋪黎做咩www
D客唔會咁諗~!!
11281984 目前離線  
舊 08-24-13, 08:59 PM   #10
xeno
○9

引用:
作者: 11281984 查看文章
D客唔會咁諗~!!
睇到化哂

唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-25-13, 09:18 PM   #11
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
睇到化哂
佢地會覺得個件野賣500$,間SHOP就汁曬500$嫁
11281984 目前離線  
舊 08-25-13, 09:53 PM   #12
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
仲要跟返當日YEN 價兌返俾佢
J.kidd 目前離線  
舊 08-25-13, 11:58 PM   #13
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
個尿袋都算幾良心下.

型號是magic-pro既ProMini 9000.
8月12日先出, 原價是499

芒亨版尿袋始終都算是大熱作品的周邊.
一樣是定價499.
玩行版GAME仲要平一舊....

只是magic-pro既尿袋一向偏貴就是了

不過看在芒亨份上....應該會買...
大破人間 目前離線  
舊 08-26-13, 02:01 AM   #14
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
copy from 2ch

金狮
seed0.0 目前離線  
舊 08-26-13, 02:19 AM   #15
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: seed0.0 查看文章

金狮
俾你貼左先添

小黑

fantasy俊仔 目前離線  
舊 08-26-13, 02:34 AM   #16
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
正喎,咁多舊怪

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 08-26-13, 02:56 AM   #17
綾小路雷太

引用:
冇錢賺開鋪黎做咩www
引用:
D客唔會咁諗~!!
引用:
睇到化哂
引用:
先旨聲明
我唔係想搵交嗌
今日幫個澳門朋友搞左,結果2600訂左黑機

人地舖頭其實都係要賺錢,講真而家日紙約莫八算,你要計埋運費計埋油水約莫十算,OK我接受
(利申:我自己都係用2700訂左黑機)
但你如果講到最拉高到十二/三算(分分鐘開售時扯高到十四/五算?冇人知)
我真心想知道呢D到底係叫做生意定叫做投機

唔需要下下一黎就去到話客唔係咁諗,但唔好下下用「搵食者,犯法呀,我想架?」黎講到D客好橫蠻無理好不好

引用:
作者: 大破人間 查看文章
個尿袋都算幾良心下.

型號是magic-pro既ProMini 9000.
8月12日先出, 原價是499

芒亨版尿袋始終都算是大熱作品的周邊.
一樣是定價499.
玩行版GAME仲要平一舊....

只是magic-pro既尿袋一向偏貴就是了

不過看在芒亨份上....應該會買...
499 但比相近容量輕便(手測約莫輕40%),又有芒亨的圖案,算係咁啦...

我本身已有用開一舊5000MAH,本來想額外買一個,可惜不被批准sosad

此篇文章於 08-26-13 03:01 AM 被 綾小路雷太 編輯。
綾小路雷太 目前離線  
舊 08-26-13, 08:09 AM   #18
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
第二集啲怪番哂嚟
野良猫 目前離線  
舊 08-26-13, 08:11 AM   #19
xeno
○9

引用:
先旨聲明
我唔係想搵交嗌

人地舖頭其實都係要賺錢,講真而家日紙約莫八算,你要計埋運費計埋油水約莫十算,OK我接受
但你如果講到最拉高到十二/三算(分分鐘開售時扯高到十四/五算?冇人知)

唔需要下下一黎就去到話客唔係咁諗,但唔好下下用「搵食者,犯法呀,我想架?」黎講到D客好橫蠻無理好不好

499 但比相近容量輕便(手測約莫輕40%),又有芒亨的圖案,算係咁啦...

我本身已有用開一舊5000MAH,本來想額外買一個,可惜不被批准sosad
我都唔係想搵交嗌

而家真係隻隻game部部機都賺好多?
唔好講話蝕, 真係有幾多樣野可以真正咁炒得起
一隻game一部機先拾得個幾十蚊
"計埋運費計埋油水"
成間鋪既開支呢?
有時要入好野重要食堆死貨
個d油水可以cover到幾多?

唔係話個個客都會咁諗, 但係咁諗既人真係唔少囉
賺得越少既就叫良心價 賺得多既叫炒價
你話有幾多人唔係咁諗?

利申: 我唔係開鋪頭既

唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-26-13, 09:38 AM   #20
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
先旨聲明
我唔係想搵交嗌

引用:
我都唔係想搵交嗌

而家真係隻隻game部部機都賺好多?
唔好講話蝕, 真係有幾多樣野可以真正咁炒得起
一隻game一部機先拾得個幾十蚊
"計埋運費計埋油水"
成間鋪既開支呢?
有時要入好野重要食堆死貨
個d油水可以cover到幾多?

唔係話個個客都會咁諗, 但係咁諗既人真係唔少囉
賺得越少既就叫良心價 賺得多既叫炒價
你話有幾多人唔係咁諗?

利申: 我唔係開鋪頭既
我只係行過見到報個價,我冇立場的,人家賺多賺少都唔關我事,因為要買既又唔係我
不過好老實講句: 錢在你袋,價啱就GO,唔啱就NO
間舖又唔係揸槍搶你錢,只係引誘你俾錢

另外,Magic-Pro尿袋最大問題唔係價錢,係耐用度低,唔係我都唔會買隻SONY 10000mAh,都係$399之嘛
teealpha 目前離線  
舊 08-26-13, 09:43 AM   #21
藍鞋子
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
有人炒同時亦有人買既姐
唔支持既就唔好畀錢
如果炒得過高自然會燶

BTW畀你做鋪頭你唔會咁做咩?
藍鞋子 目前離線  
舊 08-26-13, 10:30 AM   #22
ykray
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
真心覺得做生意係咁,佢又唔係獨市,A貴咪去B買羅..........我只會話佢個價非常進取..你都找到平D個價,最後咪笑住睇佢坐貨。最緊要大家齊心報價謝絕呢D進取份子,無人買佢自然會落。呢個時代邊到貴邊到平唔洗一個鐘就全世界知.......
ykray 目前離線  
舊 08-26-13, 12:27 PM   #23
shooter
Game Master

引用:
作者: seed0.0 查看文章

金狮
死啦,點解你地睇到金獅?我見到似 King Kong既物體, "衣"地排牙,舉緊大石。
舊 08-26-13, 01:03 PM   #24
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: shooter 查看文章
死啦,點解你地睇到金獅?我見到似 King Kong既物體, "衣"地排牙,舉緊大石。
嗰兩隻角仲唔係金c?
野良猫 目前離線  
舊 08-26-13, 01:07 PM   #25
shooter
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
嗰兩隻角仲唔係金c?
前題係,你地assume 係舊怪。

新怪的話,似有 有2隻角的 King Kong 多D。
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
Monster Hunter 4 攻略集會所 Vol.1 ≡首頁新增KEY任一覽(更新中)≡ 野良猫 攻略及心得交流區 1322 10-02-13 08:43 PM
[3DS] Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.2 | 無料線上聯機 | 9月14日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1004 08-23-13 10:07 PM
[出售] Monster Hunter 超造形魂 Vol.1 (有意請PM, 價錢可議) Bobohong 買賣專區 2 04-30-13 01:18 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM

現在的時間是 08:41 AM

手機版 | APP版