Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-03-07, 09:06 PM   #51
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
好彩我係9c738姐,
之前聽人講話Corinne Bailey Rae cover既機多數有事
macy gray就冇野
但係我個fd部機同我一樣係9c738,38week機
但係2部cover就唔到,,究竟點解會咁既?
我未得閒約佢出黎搵部機對下/__\
最初有人報導話認包裝o黎買
不過之後已經有用家話唔同包裝都可能係Week 37或以前出廠
總之認serial number做人啦

Metal Gear NT 目前離線  
舊 10-03-07, 09:40 PM   #52
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
最初有人報導話認包裝o黎買
不過之後已經有用家話唔同包裝都可能係Week 37或以前出廠
總之認serial number做人啦
哈,,好吧,,唔該晒!
qqchocolate1234 目前離線  
舊 10-03-07, 11:16 PM   #53
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
依度可唔可以講埋iPhone?

香港人好野!有人整左個iPhone SMS 中文輸入法既app
http://www.iphone.org.hk/cgi-bin/ch/...=1&bpg=1&age=0

舊 10-04-07, 12:08 AM   #54
川川
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: URA 查看文章
依度可唔可以講埋iPhone?

香港人好野!有人整左個iPhone SMS 中文輸入法既app
http://www.iphone.org.hk/cgi-bin/ch/...=1&bpg=1&age=0
係AH,我都今日裝左,呢班人真的好勁........而且睇左佢地個SITE後真係識好多野點TUNE部IPHONE。。.而SMS方面,佢地好似現在還幫我們的祖國同胞TUNE緊個輸入法。

舊 10-04-07, 02:52 PM   #55
Moderator
核搭載二足步行戰車

還是敵不過魔鬼......

Sync緊data...好似有點兒慢
Safari同YouTube雖然比電腦慢(呢個當然吧...)
不過使用體驗真係爽

Apple包裝越來越環保(慳皮...)
USB cable都冇個膠殼套住

舊 10-04-07, 04:46 PM   #56
BeBop
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2003
Ah, good for you!
BeBop 目前離線  
舊 10-04-07, 10:59 PM   #57
Squall

註冊日期: Jan 2003
請問ipod touch可否收發email? Thx!
Squall 目前離線  
舊 10-04-07, 11:02 PM   #58
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: Squall 查看文章
請問ipod touch可否收發email? Thx!
唔可以,不過可以用Safari上web-base既mailbox收發email

舊 10-04-07, 11:06 PM   #59
Squall

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: URA 查看文章
唔可以,不過可以用Safari上web-base既mailbox收發email
Thx! 即刻可以入yahoo & google收Email!
Squall 目前離線  
舊 10-05-07, 09:42 AM   #60
Moderator
核搭載二足步行戰車

依家iPod touch又出o左
之前iPhone"專用"o既Safari Web Application都可以用於iPod touch Safari
以下網址有好多幾有趣o既Web App
有興趣可以睇睇

http://artoftheiphone.com/
http://iphoneapplicationlist.com/
http://ipodapplicationlist.com/

如果周圍都有(免費)Wi-Fi你話幾好呢

舊 10-05-07, 08:22 PM   #61
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
有冇人見過邊度有得賣呢樣o野(黑色)呀?
http://www.itechdynamic.com/en/produ...id=6&pid=06060
玄武 目前離線  
舊 10-05-07, 10:20 PM   #62
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
<---i pod初入手
想問下touch是否己差滿電是唔睇解鎖中間黃色圖?
差緊電會唔會顯現出穩?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線  
舊 10-05-07, 11:15 PM   #63
alexc

註冊日期: Oct 2003
16gb 入手
alexc 目前離線  
舊 10-05-07, 11:38 PM   #64
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
8gb nano 無啦啦入手
老婆個supplier 送俾佢公司, 再抽獎...

依家唔知買唔買80gb 好...
唉 ~

wongja0708 目前離線  
舊 10-05-07, 11:44 PM   #65
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: alexc 查看文章
16gb 入手
始終都忍唔到手?

引用:
作者: cyberfox 查看文章
<---i pod初入手
想問下touch是否己差滿電是唔睇解鎖中間黃色圖?
差緊電會唔會顯現出穩?
睇唔明你打乜
差緊電時個電池icon會係有個閃電標記
差滿時就變成電線插頭標記

此篇文章於 10-05-07 11:50 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 10-06-07, 12:14 AM   #66
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
引用:
始終都忍唔到手?

睇唔明你打乜
差緊電時個電池icon會係有個閃電標記
差滿時就變成電線插頭標記
哎也....打錯野無睇番添....
那我明白了 thx~~

另;itunes同touch歌名都有唔少亂碼......
右鍵>轉ID3>版本>V2.4都轉唔番
有無方法解決?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線  
舊 10-06-07, 12:39 AM   #67
alexc

引用:
始終都忍唔到手?

送塊布都唔送機套
宜家用video o個個頂住
alexc 目前離線  
舊 10-06-07, 08:29 AM   #68
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: cyberfox 查看文章
哎也....打錯野無睇番添....
那我明白了 thx~~

另;itunes同touch歌名都有唔少亂碼......
右鍵>轉ID3>版本>V2.4都轉唔番
有無方法解決?
我知有款software叫ID3Mod...不過好似得Mac version
o係第二度睇到個好似好快o既方法
http://www.oikos.com.tw/v4/viewtopic.php?id=10378
"基本上iTunes 可以轉說, 按右鍵, 選轉換ID3 標籤,.選ASCII轉為Latin-1, 這樣就可以在iTunes看到你的歌名啦..."

舊 10-06-07, 11:31 AM   #69
alexc

好奇怪,我之前convert mp4 用ipod video睇係無問題
但用touch 就睇幾十秒會自動跳番出menu
alexc 目前離線  
舊 10-06-07, 12:42 PM   #70
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
引用:
作者: 湯米 查看文章
尋日部ipod 冇電,咁今日用駁usb條線差電,差左成日都冇反應點算好??
我差電前20mins咁menu都仲有反應,佢寫唔夠電之後自己off左
但係駁電腦冇反應....我部係水貨nano,買左2年幾有冇解決方法??

如果買新ipod
新果部nano好定touch好??

thx

幾日啦...我部ipod仲係咁冇反應

舊 10-06-07, 01:42 PM   #71
Moderator
核搭載二足步行戰車

冇反應係連電腦、iTunes都冇顯示到有部iPod connect中?
有冇試過hold->not hold->menu+select長按reset?
如果iTunes仲認到就不如restore過部iPod
真係唔得的話可能舊電壞o左
深水"土步"福仁商場有間幫iPod維修、換電
聽口碑唔錯

點解會買水貨?平好多?
不過都冇乜所謂,Apple有全球保養(兩年...相信你都冇買AppleCare啦 )

舊 10-06-07, 03:06 PM   #72
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
引用:
冇反應係連電腦、iTunes都冇顯示到有部iPod connect中?
有冇試過hold->not hold->menu+select長按reset?
如果iTunes仲認到就不如restore過部iPod
真係唔得的話可能舊電壞o左
深水"土步"福仁商場有間幫iPod維修、換電
聽口碑唔錯

點解會買水貨?平好多?
不過都冇乜所謂,Apple有全球保養(兩年...相信你都冇買AppleCare啦 )
終於得左,用你講方法reset....
部ipod寫
please wait very low battery

舊 10-06-07, 03:43 PM   #73
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
Ipod touch好波。
我一買番黎第二日(即係今日)就要去時代廣場換機。
(最下面d制居然全無反應,即係聽歌不能較大細聲,
keyboad不能轉數目字)。

一上到去居然有兩個人都等緊換機。

點解今次Apple d QC咁差架?
好彩我果部係16G,如果唔係就要等幾日至有得換。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線  
舊 10-06-07, 09:31 PM   #74
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
我還未收到呢.....有無人同我一樣...
MR WONG 目前離線  
舊 10-06-07, 09:52 PM   #75
wai1014

註冊日期: Apr 2005
引用:
依家iPod touch又出o左
之前iPhone"專用"o既Safari Web Application都可以用於iPod touch Safari
以下網址有好多幾有趣o既Web App
有興趣可以睇睇

http://artoftheiphone.com/
http://iphoneapplicationlist.com/
http://ipodapplicationlist.com/

如果周圍都有(免費)Wi-Fi你話幾好呢
想問下...以上D APP係咪淨係上住WIFI先用得???
有邊D APP係真係可以裝落部IPOD TOUCH/IPHONE 度??
wai1014 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 04:52 AM

手機版 | APP版