Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 02:37 PM   #1276
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
堅認同,黃洋達最差最差就係呢樣野,四年都改唔到。
由手機版發出
教主live剛認左樹敵太多影響選情..
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:37 PM   #1277
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: knight-philip 查看文章
以前老老仍在的時候有見過住老人院出來飲茶的老友記
本身果位老友記個女都已經60歲up
就是完全唔識政治那種
所以你就認為其他所有都會係咁…

舊 09-05-16, 02:38 PM   #1278
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 001015 查看文章
你見佢地D支持者仲係四出賴劉小麗、雷動計劃就知班人咩心態...
自以為本土派的離地人黎...
正如其他版友所講,唔少人係唔想建制當選先投你地。你地就為左唔想D人投泛民,叫人投建制。
選後,你地點打都好。選前唔該至少唔好打非建制人士...
回帶囉...
都係果句
大家只見保皇的明顯黑,但唔去見飯民的暗地裡黑

保皇你早知有鐵票,你想點出手?

舊 09-05-16, 02:39 PM   #1279
神人ではない!新人だ

做人冇公關,下一句係咩?

舊 09-05-16, 02:40 PM   #1280
カガミ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
所以你就認為其他所有都會係咁…
咁你有冇識有朋友有家人住安老院先?
我冇囉
咁我出唔到手OK?

咪同"港豬"單野一樣囉
話人好鬧埋你地唔關事既係豬
咁你地咪又係鬧返班出唔到手/已經出手既人懶?

舊 09-05-16, 02:40 PM   #1281
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
講咁耐,即使都係我無錯
等睇日後發展:0)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:44 PM   #1282
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: T.K. 查看文章
講咁耐,即使都係我無錯
等睇日後發展:0)
泰博已嬴 証明佢地無錯架啦 係錯其他區太豬

舊 09-05-16, 02:45 PM   #1283
カガミ

我錯在冇投共

舊 09-05-16, 02:45 PM   #1284
T.K.
很黃很暴力

係睇泰上皇係議會入邊無双

做人無公關,投共都唔收你

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-05-16, 02:48 PM   #1285
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
功能組開始出結果
好似有地方搶灘成功?雖然我唔識佢
立場歸類為非建制就信住先
不過關鍵既IT界 教育界 會計界仲未出....

超區...頂著呀

話說新東個結果幾時改番
睇到長毛30157當選方國珊30232落選我都想把圖放到笑圖區了
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:50 PM   #1286
神人ではない!新人だ

引用:
咁你有冇識有朋友有家人住安老院先?
我冇囉
咁我出唔到手OK?

咪同"港豬"單野一樣囉
話人好鬧埋你地唔關事既係豬
咁你地咪又係鬧返班出唔到手/已經出手既人懶?
呼籲呀,天才。
一個人可以有幾多個老豆老母呀?不過在下無論去FB定呢度都淨係見唇槍舌劍囉

舊 09-05-16, 02:51 PM   #1287
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
1330用手機更新蘋果票網

涂謹申 59867
亡國興 57213

一個屈尾十
涂謹申會輸埋添架……
其實超區2邊都做得麻麻
係咁倒落去俾 頂頂 同 鄺 2個身上
諗住唔拎第3席? ...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:53 PM   #1288
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
我錯在冇投共
錯在憑感覺屈人投共
然後死撐
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:54 PM   #1289
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: newb 查看文章
四面樹敵,八面威風
交友為苦,樹敵為樂

有無聽佢節目?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-05-16, 02:58 PM   #1290
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
其實教主口臭都慣架啦
如果下面個班信徒唔幫手喪鬧插全世界應該都仲未至於輸
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:59 PM   #1291
カガミ

引用:
呼籲呀,天才。
一個人可以有幾多個老豆老母呀?不過在下無論去FB定呢度都淨係見唇槍舌劍囉
係啊
大家冇見到就冇嘛
冇見到DNA排列都唔信係人呢

你以為咁多個人同你討論?
得一個咋
信不信我換個ID(以下略

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
錯在憑感覺屈人投共
然後死撐
屈人屈人投共
你慢慢

我指錯在冇投共
係話我投左我咪可以直接以勝者姿態笑哂你地囉
仲使喺度煩未來咩
自己對號入座以為人地屈你投共

此篇文章於 09-05-16 03:05 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:00 PM   #1292
神人ではない!新人だ

引用:
作者: newb 查看文章
佢唔扮獨孤求敗,應該至少跑贏游小姐先。

舊 09-05-16, 03:01 PM   #1293
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: T.K. 查看文章
四面樹敵,八面威風
交友為苦,樹敵為樂

有無聽佢節目?
早幾頁都有啦.
剩係熱普城先係真民主派. 講到咁, 仲想有咩朋友

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:01 PM   #1294
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
點解光譜分得散就無可能合作先?
睇唔到幾多遊離票?逗號都爆到咁,大把人目標就係踢走保皇,投邊個係有得傾,根本有時唔使本人合作,選民自己都會協調
但係點協調都唔會俾票個鬧自己係豬嘅先囉
前面講左,投得熱狗唔會投其他反之亦然,就算快必唔選都唔會落皇上度,就呢度都有眼係睇,基本熱狗係反對者眼中係建制,唔係D投共論邊有市場?
而倒過來,就算11號仔唔選分返俾兩個其中一個都係輸緊,而要其他兩位唔選投俾11號,熱狗應該無問題,但快必支持者會唔會投俾講明港獨的獨派?好難講。所以點合作?根本完全唔同市場……大家發功拉一個泛民機會重大D……建制真係唔洗想,除非反建制的基本盤人數再升返到某個數……

舊 09-05-16, 03:04 PM   #1295
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
其實教主口臭都慣架啦
如果下面個班信徒唔幫手喪鬧插全世界應該都仲未至於輸
咁平時佢鬧政府鬧建制鬧飯民好多時都真係有point
但鬧本土無政治倫理只係比人睇到佢小器

舊 09-05-16, 03:04 PM   #1296
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
其實冇得搞
話要協調又會被人話冇自由意志唔民主

所以話投自己心水就好
最重要你明自己投的目的
你如果因為想踢保皇而投個其實可能個個議題都唔係你意願的人
你明白自己做緊咩就OK
(身邊都有同性戀朋友為了永續基本法而投反對同性戀的國師)
咪就係選民心水囉
選民心水係踢走保皇,佢係自己協調唔係聽人支笛
你有機,有班人自然會含淚投你,但唔會含J

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:05 PM   #1297
神人ではない!新人だ

引用:
係啊
大家冇見到就冇嘛
冇見到DNA排列都唔信係人呢

你以為咁多個人同你討論?
得一個咋
信不信我換個ID(以下略
…你慢慢繼續癲啦,唔阻你

舊 09-05-16, 03:05 PM   #1298
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
Owen Kwok
2 小時

熱普城死因,出自高登,我好認同。成日話非我族類者係左膠未醒,其實係你哋重瞓緊:

1.自視過高,當其他人係豬
呢點無論由教主去到教徒都係
永遠輸打贏要,人地唔支持你就當人係豬
事實上心水清既會當熱狗係爛仔
心水唔清既無啦啦俾人Hi仲會支持你?
教主論壇表現一副智者模樣,CK質問kill埋雙手唔應 表現到「你太低質素,彩你都費事咁」
同教徒果種「你班港豬同你地解釋都係唔明架啦」嘴臉一模一樣
質素高低唔係扮智者指點江山就得,唔係個個都有上CC台睇你地洗版,又或者聽你網台打飛機架
教主串到一早去九東幫勁達拉票,咪連自己都出事囉

2.教徒過份囂張,得罪人多
熱狗係又Hi唔係又Hi,係又話係豬唔係又話係豬。
票係說服返黎,唔係Hi返黎,連咁多唔明,真係早抖啦...
俾人感覺就係欺善怕惡既爛仔,對建制又唔見你地咁蝦蝦霸霸

3.教徒圍爐取暖,自high過多
熱狗網媒太強勁,令佢地太過脫離現實世界,以為「無左黃毓民香港就玩完」「保住你層樓」呢d低能野都有好多人buy
咪出事囉:o) 你當香港人個個宗教狂熱者同智障咩? 智障既投哂保皇黨啦:o)
咪以為仇思達d抽水節目多人聽,盧思達d抽水文多人睇就得架
抽完人水唔做好自己係無用架...

4.政策離地
你入得立法會,就唔只街頭抗爭(雖然我唔知熱狗有咩街頭抗爭) 要講關民生既政策,唔係一味講革命
除非你保證到4年內一定同我可以革命,唔係既話,一d民生議題根本好重要,弱勢社群係需要關注。你同佢地講香港唔革命會Hi Hi,佢同你講聽日佢無飯食分分鐘餓死。但熱狗完全無視。更加唔好講你地零地區工作,點解游主任可以反CUP? 咪因為佢係黃埔個倉保左佢囉..地區工作根本好重要...

5.往績差,俾人感覺雙重標準
呢點真係唔多講,心水清既人都知,由勁達以前講唔選議員到出黎選返,由唔認同界票論都Hi人界票,由覺得議會無向左走向右走用到參選議會,其實好多人對呢種不一致係好有保留
仲有最重要既一點,最早跪低簽確認書xx( 熱狗係把口SET到個門檻極高,但實際時又縮沙

6.陳雲
佢可以話係一把雙刃劍,buy佢既人會好buy,但老實講大部份人都對佢太有保留啦....
開口埋口叫女人做雞,你估香港現實社會係高登咩..[banghead]
更何況佢俾人過度吹捧,佢係網上可能有影響力,但現實還現實。

7永續基本法
作為一個激進政團既核心政綱,但竟然用一個咁保守既方法,完全符合唔到好多真激進選民既期望。
而且成個永續基本法可以話含糊其詞,睇唔出點解要永續,次次人一問親永遠就答一埋似是而非既標準答案#oh#

8.過份標籤,令人反感
本來Hi左膠係無野,有d的確值得Hi。但熱狗將所有唔認同佢地/無佢地咁極端都既都歸類為左膠。就黎關心下殘疾人士都好耍拉去打靶咁款 「香港就黎俾中共入侵啦!仲得閒關心呢d野!」之類.....左膠既定義就快闊過大西洋,得罪一般人不在話下,更加逼到你地自己毫無退路...因為你地係咁起勢Hi既野太多,總有一日你地自己會做返/做緊

9.寧願益建制
個人認為,呢點係最趕客:o) 你幾向左走向右走憎泛民都好,都唔好益建制呀下話,點解某d知名熱狗可以公開話自己投左周浩鼎? 跟住成班仲要話射落海益建制都唔益泛民。大佬,你心入面咁諗都唔好講出黎呀傻的嗎。你知唔知香港人對保皇黨既憎恨係其他野無法相提並論,呢個時候仲私怨行先,係咪自己拎黎呀? 唔少本身對熱狗5050諗緊含唔含勁達果班,一聽到你地咁,即刻陳澤滔啦下話。你既然當哂全世界係敵人,咁其他人又何需當你係大局之內。 除非你地可以灑脫到話選舉根本唔重要,但你地個個教徒又講到世界末日咁。咁既然你係重視個議席,重咁自以為是以為自己天下無敵?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:06 PM   #1299
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
佢唔扮獨孤求敗,應該至少跑贏游小姐先。
教主扮獨孤求敗都仲情有可原 佢本身真係勁,起碼有睇立法會開會既人知佢咩料子,唔睇立法會見新聞都起碼知佢大概係點有個底丫
佢下面果幾件跟著一齊獨孤求敗果下死

其實呢個世界,特別係呢個年代,唔係你屌人勁,屌到人一粒聲都出唔到就有人跟你架:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-05-16 03:09 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 03:06 PM   #1300
T.K.
很黃很暴力

站住聖人角度批評
的確所有人都有罪的

大家的原罪,就是不是熱狗
是的話,唔好講五區公投,十八區公投都得

智障既投哂保皇黨啦:o)
>呢句非常好,簡潔有力

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版