Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-22-18, 11:08 AM   #2501
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章

要打成5000銀喎
250連勝都用2500銀
多d用同一副deck
一次羅四五個角色旗,咁逐枝旗計咪平d囉

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 01:00 PM   #2502
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:

要打成5000銀喎
250連勝都用2500銀
你想要邊張旗
如果係普通汎用卡應該打下打下就有

此篇文章於 01-22-18 01:06 PM 被 番薯勤 編輯。
番薯勤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 05:12 PM   #2503
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: gun2506 查看文章
甘寧大會
有甘寧咩?
唔係駿弓/麻矢大會?
打/睇左十幾場, 感覺上大約4成駿弓3成麻矢3成其他

吳大會發現S League好鬼多人打3馬+1赤火
用麻矢難打到痴線

引用:
諸葛果個雷係咪太過份?
成1/4個戰場
唔小心被電一電,如果無增援或其他回復,唔死都打唔到城
7粒無人用嘛, 咪不停上修
其實都無得小唔小心, 個圈多數圈你大半隊, 除非你係wara deck
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 06:08 PM   #2504
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
有甘寧咩?
唔係駿弓/麻矢大會?

用麻矢難打到痴線

其實都無得小唔小心, 個圈多數圈你大半隊, 除非你係wara deck
有幾多復仇號令GA....

打大會點會上S 第1場贏第2場輸跌返落去先係王道

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-18, 09:39 PM   #2505
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
有幾多復仇號令GA....

打大會點會上S 第1場贏第2場輸跌返落去先係王道
係喎復仇都對到下

贏一場就升一LEAGUE啦, 好難唔升
舊 01-24-18, 12:28 AM   #2506
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
有甘寧咩?
唔係駿弓/麻矢大會?

用麻矢難打到痴線

可能小的比較糞...只遇到每場都是狂開甘寧

之前用5枚八卦...一直被電到臨完場硬推才羸
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 10:07 PM   #2507
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
有無師兄知道雄飛幾時開始換得? 今日都唔見有!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 12:47 AM   #2508
番薯勤

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
有無師兄知道雄飛幾時開始換得? 今日都唔見有!
1月31日UPDATE

等咁耐係因為比賽未打完

舊 01-25-18, 10:05 AM   #2509
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
1月31日UPDATE

等咁耐係因為比賽未打完

藉口黎GA姐

之前次次都打官方每月前兩日UPDATE

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-18, 07:50 PM   #2510
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
SR曹操突速速速
換唔換到
SR趙氏突速速速
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-18, 09:35 PM   #2511
6eo
美波様!

DOUBLE POST, DEL~
舊 01-27-18, 09:35 PM   #2512
6eo
美波様!

https://www.youtube.com/watch?v=E1FvlIZEEDw
又一條自HI片

引用:
SR曹操突速速速
換唔換到
SR趙氏突速速速
我覺得唔得, 就算攻3兵曹操都未必得

但唔排除有人好需要曹操/多左張趙氏咁所以肯換既, 但機會好低囉
舊 01-27-18, 11:39 PM   #2513
番薯勤

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
藉口黎GA姐

之前次次都打官方每月前兩日UPDATE
可能佢驚冇人留意今次個決勝戰 整曬PROMO又盛
但我真係冇興趣睇青井同佢班friend自HIGH

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=E1FvlIZEEDw
又一條自HI片

但唔排除有人好需要曹操/多左張趙氏咁所以肯換既, 但機會好低囉
而家的確難嘅 神咭中嘅神咭
但黎緊ver up趙氏都好大機會下修
再加上蜀1.5cost馬選擇唔少 到時可能有機

舊 01-28-18, 12:05 AM   #2514
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
又一條自HI片

價差太約幾多
如果+200左右得唔得
有兩個速+攻/兵我都殺

其實係咪突擊曹操無需求?因為STARTER都係突?

此篇文章於 01-28-18 12:07 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 01-28-18, 12:26 AM   #2515
MR.CD-ROM
Game Master

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q185258491
http://buyee.jp/item/yahoo/auction/g250065745
http://buyee.jp/item/yahoo/auction/t548183556

嘩,我諗我真係睇少左呢張既價…
舊 01-28-18, 12:31 AM   #2516
冬雨
Game Master
closing

引用:
價差太約幾多
如果+200左右得唔得
有兩個速+攻/兵我都殺

如果自用,可以手機版博一下(SR趙氏)?
在下最近都印了第一張 手機版(趙氏)

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 12:35 AM   #2517
MR.CD-ROM
Game Master

唔搏啦
金貨只剩60
而且已有一張散色趙氏
舊 01-28-18, 06:17 PM   #2518
柚原このみ

Ver.1.1.5A
蜀國志大戰

舊 01-28-18, 09:03 PM   #2519
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
價差太約幾多
如果+200左右得唔得
有兩個速+攻/兵我都殺

我覺得係因為將器突擊加既damage 吾多
結果高cost騎用將器攻擊既突擊效果差吾多
高cost騎用攻擊又摩得

相反趙氏得5武,將器突擊效果好D

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 10:24 PM   #2520
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
落開旺角順手一入居然唔駛排太好了
第一局輸左比駿弓後好輕鬆又燒左個四連

無得燒真係唔識打……
開幕贏左個內亂,中段對面齊腳想開駿弓係咪應該先手燒佢周泰+1

此篇文章於 01-28-18 10:32 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:33 PM   #2521
6eo
美波様!

雄飛真係+10...

桃園又係+10
感覺上個生態會好大獲...

引用:
作者: ikari28 查看文章
我覺得係因為將器突擊加既damage 吾多
結果高cost騎用將器攻擊既突擊效果差吾多
高cost騎用攻擊又摩得

相反趙氏得5武,將器突擊效果好D
仲有趙氏開計真係會不停狂突
大騎多數磨始終攻擊實用D

此篇文章於 01-28-18 11:38 PM 被 6eo 編輯。
舊 01-29-18, 01:07 AM   #2522
柚原このみ

引用:
桃園又係+10
唔緊要,到時一街都係大家齊齊Happy
差在個計長短
純暴力,桃園恥辱
壓到叫娘,桃園軍略
夾埋綠國知知攻勢,4.4c+4知
可惜速軍無知知

此篇文章於 01-29-18 01:18 AM 被 柚原このみ 編輯。
舊 01-29-18, 07:22 AM   #2523
番薯勤

引用:
雄飛真係+10...

桃園又係+10

仲有趙氏開計真係會不停狂突
大騎多數磨始終攻擊實用D
啲人係咁嘈冇桃園SEGA咪出返
但我覺得最後會好似天啟同孟獲咁下修到冇人用

SEGA對大力堅推DECK多數係咁

舊 01-29-18, 11:21 AM   #2524
MR.CD-ROM
Game Master

已經有下VER情報?
舊 01-29-18, 11:28 AM   #2525
MR.CD-ROM
Game Master

https://3594t-touen.jp/posts/41327
https://3594t-touen.jp/posts/41308

哦搵到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:10 AM

手機版 | APP版