Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 01:01 PM   #1226
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 風音 查看文章
黑名單左既琦仔仲邊有得做幕前
係青年新政會點對佢

佢要做既其實已經做晒,交足功課

獨派就一定入唔到議會架啦,係會唔會比人一腳踢開

舊 09-05-16, 01:02 PM   #1227
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
呢幾件係人定係鬼仲未可以100%肯定至係大問題, 昅實D好
我曾經懷疑青政:

1. 鄺葆賢退出,表示內部有好大問題

鄺葆賢用真身回應後,呢點已經無任何疑慮,純個人去向,加上青政仍然好新,有 d 野可以原諒

2. 網上抹黑:中銀戶口 + 張德江

鄺葆賢有講,係睇分行經理,唔係間間得。當然大陸野我覺得可免則免,不過無得揀時都無選擇ga,唔通用中移動又質疑人地立場咩,我自己做得到但唔期望人人做到。

張德江根本就小丑做 show,無乜野好理。
由手機版發出

此篇文章於 09-05-16 01:16 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:04 PM   #1228
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
見到61歲以上多左成20萬人,再加上昨日係站內見到的場面,我真係好Q想立法老人家做過認知測試先入得去投,大把根本明顯老人痴呆坐輪椅一車車咁入,重要有熱心"義工"係到俾紙仔甚至入埋佢幫佢地,D識員阻都阻唔晒,根本痴線……
所以唔好話送OSF入劍橋
入左佢都仲係會玩死後生仔
痴埋都仲可以玩死你

舊 09-05-16, 01:07 PM   #1229
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
mc:其實的都係同team既好不好
哦 我知咩事了
朋友整張唔太update既票數圖比我睇
見到周浩鼎個票數仲係好少

依家排第四

舊 09-05-16, 01:09 PM   #1230
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
有老人痴呆的選民,可唔可以DQ 佢??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:09 PM   #1231
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
咁年輕既,投票日唔帶老人去飲茶?
截一票拉一票有無做
指責別人,掩不了自己錯失

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:10 PM   #1232
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
咁一向熱/和理非於年輕人之間有5/5,6/4比
加青年新政黎之後同你同票源對分
點解認為可以贏幾區?

正如人社出七張,係痴線的一樣
係六張名單,每區出一個正常喎,新東兩個現任既就另計啦,
我睇唔到有邊區既人社係壞左件事。

舊 09-05-16, 01:12 PM   #1233
カガミ

引用:
截一票拉一票有無做
獨居老人一類呢?

利申:
家中兩老+兩老老都已仙遊

舊 09-05-16, 01:14 PM   #1234
T.K.
很黃很暴力

吳文遠偏低啦
141你當棄左都保唔到第二個非建制都算

星期五開始有人棄,你唔棄

下次更加唔會有協調
到時叫長毛再冧多屆?
今次唔滅下次滅
你大方d大將軍退,緊有朱凱迪票流返過黎
朱好多票,基於同情、扶弱吧?

你無人退,傾砌機更加唔走

如果你話要尊重選舉制度、選民意志咁無得講,我尊重你
但如果你要抗共,就唔係咁講

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-05-16 01:23 PM 被 T.K. 編輯。
舊 09-05-16, 01:16 PM   #1235
T.K.
很黃很暴力

怪唔之咁反全退
講緊老人院轉去講獨居

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-05-16, 01:16 PM   #1236
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: knight-philip 查看文章
獨居老人一類呢?

利申:
呢一類只有靠政黨社工/義工
老人院果D應該大多數都有人俾錢住既…

舊 09-05-16, 01:17 PM   #1237
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
老鬼:等我臨死都留番個局等你地死
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:18 PM   #1238
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
吳文遠偏低啦

下次更加唔會有協調
到時叫長毛再冧多屆?
咁係多議席單票制呢個玩法本身就唔知點協調

舊 09-05-16, 01:19 PM   #1239
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
截一票拉一票有無做
見到D CCTVB 訪問的老人 : 大家自己人,我幫你,你幫我 ,哈哈(真心開心樣)
我眼見北角都係建制票倉.. 出街見D 老人都係互相問候.問投左票未 .佢地投咩我唔知
建制就係有尼種關係網, 我媽子有同事係老鬼首投族,再拖佢地仔女首投工聯會...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:20 PM   #1240
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
吳文遠偏低啦

下次更加唔會有協調
到時叫長毛再冧多屆?
下屆長毛都變老毛啦...
不過長毛新東唔玩
人力最多也只能守住連任
到時後就看新同盟/熱血(還存在的話)/工聯會 爭餐飽

田少個例子已經證明,有明星幫你抬轎,都保證唔到票數,最後還要看你自己本身(特別係男參選人)

容海恩我估會像謝偉俊之後
有鐵票守住
好難再動搖

此篇文章於 09-05-16 01:23 PM 被 sunnylau 編輯。
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:20 PM   #1241
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: knight-philip 查看文章
獨居老人一類呢?

利申:
獨居老人一屋一個,老人院一間一百幾十

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:23 PM   #1242
蛋撻王子
功德完滿

超區竟會變成涂謹申與亡國興之爭……
真係估佢唔到
竟然亡國興都會造成威脅……

配票真係太出神入化

如果泛民配好d…
鄺俊宇唔好獨攬d票
明明可以令涂謹申無咁危險…

此篇文章於 09-05-16 01:26 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:25 PM   #1243
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
超區竟會變成涂謹申與亡國興之爭……
真係估佢唔到
竟然亡國興都會造成威脅……

配票真係太出神入化
想放個後生既入去,王國興成為棄將
由手機版發出
舊 09-05-16, 01:29 PM   #1244
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
想放個後生既入去,王國興成為棄將
由手機版發出
1330用手機更新蘋果票網

涂謹申 59867
亡國興 57213

一個屈尾十
涂謹申會輸埋添架……

舊 09-05-16, 01:29 PM   #1245
カガミ

引用:
怪唔之咁反全退
講緊老人院轉去講獨居
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
呢一類只有靠政黨社工/義工
老人院果D應該大多數都有人俾錢住既…
其實我想講
如果真的只是比錢養住而唔理果班
本身都已經一係投左共,一係就"我唔識政治"啦

真係有心照顧果班就星期日都一早接左出去啦
咁就算係"我唔識政治"果班都好,最多只係大家都冇左一張票
但有時都會有"我唔識政治"但肯比阿公阿婆去投的話今個中秋月餅就有著落了所以去投的一班人

引用:
老鬼:等我臨死都留番個局等你地死
由手機版發出
所以唔好再咒人入劍橋啦
玩死自己而已

舊 09-05-16, 01:31 PM   #1246
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
劉小麗漁人得利,靜靜雞插你一刀,呢次擺到明泛民同本土走漏左獨立侯選人眼
好心啦, 人地劉小麗默默耕耘做好自己地區工作何來背後插後插一你刀呀?
叫你無錢收,每星期開一日義務教室你肯唔肯呀?
全民退保唔係壞事黎,當然對學者方案唔滿意的話細節可以再傾啦
而且人地承諾當選後會捐一半人工出黎組義工隊, 咁多個議員入面除左長毛外仲有邊個肯咁做呀?
仲有唔係佢年廿九係桂林街撐小販擺檔被拉在先, 何來你果D乜野本土派年初一既所謂魚蛋革命呀?
再睇佢論壇表現, 議政能力絕對高同有質素, 當選絕對有原因

選輸左批評人前唔該照下鏡檢討下自己先啦

舊 09-05-16, 01:32 PM   #1247
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

周浩鼎[選情唔急]可能有好大影響?
由手機版發出
舊 09-05-16, 01:35 PM   #1248
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 信長 查看文章
見到D CCTVB 訪問的老人 : 大家自己人,我幫你,你幫我 ,哈哈(真心開心樣)
我眼見北角都係建制票倉.. 出街見D 老人都係互相問候.問投左票未 .佢地投咩我唔知
建制就係有尼種關係網, 我媽子有同事係老鬼首投族,再拖佢地仔女首投工聯會...
我樓下真係見民賤成日訪問公公婆婆喎
如果自己仔女完全唔理長輩,又點怪長者咁講?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-05-16, 01:35 PM   #1249
カガミ

另外反全退

一向都係反
1.冇審批權/唔用審批權之下每日可以有最多150個分分鐘夠60歲的人來分餅,一定會爆煲
2.方案唔夠嚴謹,冇BEST CASE WORST CASE睇
3.可以RUN 30年不代表就夠長,當你而家20歲開始入職,60歲先退休都有40年,都未計你打後十幾二十年先係正式收錢,得果30年真係唔算長

所以退保唔係唔好,但環境唔合加上未調整好就不應該拿出來用
就似你飛機唔整好都唔應該載人飛啦

此篇文章於 09-05-16 01:38 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:37 PM   #1250
カガミ

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
好心啦, 人地劉小麗默默耕耘做好自己地區工作何來背後插後插一你刀呀?
叫你無錢收,每星期開一日義務教室你肯唔肯呀?
全民退保唔係壞事黎,當然對學者方案唔滿意的話細節可以再傾啦
而且人地承諾當選後會捐一半人工出黎組義工隊, 咁多個議員入面除左長毛外仲有邊個肯咁做呀?
仲有唔係佢年廿九係桂林街撐小販擺檔被拉在先, 何來你果D乜野本土派年初一既所謂魚蛋革命呀?
再睇佢論壇表現, 議政能力絕對高同有質素, 當選絕對有原因

選輸左批評人前唔該照下鏡檢討下自己先啦
其實小麗被人批最多是退俘方案不嚴謹
有欺詐的成份
所以被人針對

引用:
我樓下真係見民賤成日訪問公公婆婆喎
如果自己仔女完全唔理長輩,又點怪長者咁講?
前面講左
果D多數直頭連自己都唔會理政治
都值得罵

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:49 AM

手機版 | APP版