Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV 情報區 2 l 已售
lodar 01:37 AM 12-04-16
作者: wuxu:
講真其實佢支線係取代左打怪儲exp呢部份,同埋係用黎準備以後FF都轉做開放式世界

其實佢d支線好多野都好重複,例如捉青娃同搵14個地圖碎片呢部份我已經想X晒鬼

不過呢隻Game對於有收集強迫症既人來講就會幾好玩(掛) <---呢個人嘗試清晒所有狩獵任同支線
捉青蛙直頭捉到我3D暈浪咁濟,要落街食個tea回回氣

好彩我無強迫症,好快放棄
wuxu 02:23 AM 12-04-16
作者: lodar:
捉青蛙直頭捉到我3D暈浪咁濟,要落街食個tea回回氣

好彩我無強迫症,好快放棄
如果唔係為要打大龜加自己發神經想白金做晒80個支線我應該棄game等DLC好耐
捉青蛙捉到最後彩虹蛙我有衝動想將個掣連碟17樓飛落街
wuxu 05:12 AM 12-04-16
64個鐘…仲有一堆支線65-99支線未做
到底我有生之年白唔白金到呢隻Game
野良猫 10:15 AM 12-04-16
好想知拎霸王于之劍嗰度打巨人X3、青蛙蛇女X1有冇人係可以唔駛用藥過

我就用哂身上啲回復先搞掂,邊Q個設計咁嘅戰鬥
aquarius 10:52 AM 12-04-16
我lvl24打餐廳D support quest lvl15-18
有1000HP都可以俾怪扣一半以上..
回復藥都可以用咗10-20支..
野良猫 12:20 PM 12-04-16
爆機,玩埋大鷲先繼續
DanielDaniel 02:19 PM 12-04-16
其實要用AP同D首飾再加食譜去加成個人先勁
DanielDaniel 02:28 PM 12-04-16
作者: 野良猫:
好想知拎霸王于之劍嗰度打巨人X3、青蛙蛇女X1有冇人係可以唔駛用藥過

我就用哂身上啲回復先搞掂,邊Q個設計咁嘅戰鬥
我食左勁多藥之後叫到雷神一野電晒4隻, 最後打條龍佢又出來

D怪勁我打得耐佢就會出.

河邊打隻5X lv蛇比佢打到無血就出水神
野良猫 02:36 PM 12-04-16
作者: DanielDaniel:
我食左勁多藥之後叫到雷神一野電晒4隻, 最後打條龍佢又出來

D怪勁我打得耐佢就會出.

河邊打隻5X lv蛇比佢打到無血就出水神
可能我前一場叫咗所以今次冇召喚器獸出嚟幫手

真係好耐冇試過打機俾人咁屈法
IDGAF 04:37 PM 12-04-16
作者: lodar:
你可以準備爆機(講笑)
認真,大約20%左右?
唔該晒~!

宜家主線我仲係chapter 3,不過玩玩下支線已經玩咗成廿幾個鐘了…

64個鐘…仲有一堆支線65-99支線未做
到底我有生之年白唔白金到呢隻Game
WOW,
請問邊度睇到支線個"數量/總數"?
你係一次過接好多支線無做,先數到?

因為我入MENU淨係見到做咗同未做(按三角制)咋~!

支線我真係無計做咗幾多,但應該完成咗40+吧?
因為見有相關獎盃開咗。

IDGAF 05:52 PM 12-04-16
整合成/精製魔法果度有無心得?
我見好似用食物、回復品果D都樣有,
可以整冰+毒效果魔法、火+回復魔法等!

唔知開場架車去到Chapter幾先會變預告片架飛機?
我宜家暫時接副任同比錢咗4件零件升級,
變咗略為快速、極慳油、車物同窗無咁易污漕(呢個真係唔知有無實用性,大家其實可以唔賣…因為都OK貴,好似分別8千蚊)

陸行鳥方面,開頭我係完全MISS了陸行鳥競賽果Part(明明就在陸行鳥園區對面馬路…)
所以我隻陸行鳥係升到LV5先開始玩,
同埋我又係露營位食咗加速的野菜先參加最開頭果3場比賽,
試咗一兩次就過到,睇NPC對白話之後返嚟應該會有新的比賽。

係FF世界入面騎陸行鳥,真係玩同睇果個都覺得好開心,幫隻GAME加返唔少分~!

清支線時,亂行去咗火山玩登山同時發現山頂其實有皇墓,
可以"提早"少少拎其中一件幻影系武器,高攻過當時一堆武器,但可惜佢扣主角HP的速度同樣快及狠…

但奇怪另一個拍攝任去的皇墓又好似因為劇情進度問題,去到都無新的幻影系武器拎的。
另外,發現疑似"大烏"的巢穴,但可能早咗去,未有BOSS戰發生,好彩…因為乜都無準備!

主角同伴,無大家之前覺得咁hehe,
例如金毛仔普羅恩普特·阿傑塔姆(Prompto Argentum)係其中一段汽車旅館小劇情講,
其實佢原本係無朋友的怕醜仔,小學已經同王子同校,但要到中學先敢改變自己主動結交王子呢類萬人迷做朋友~!

釣魚阿叔似乎係一個名人嚟,仲上埋雜誌封面。

C.Ryo 06:41 PM 12-04-16
打到帝國基地,之前幾關都短但呢關又長又煩,仲要玩到蜘蛛女度先出bug hang game
SE 今回搞乜? 開始有啲擔心隻FF VII remake
aquarius 07:33 PM 12-04-16
作者: LEGOCAPTOR:
主角同伴,無大家之前覺得咁hehe,
例如金毛仔普羅恩普特·阿傑塔姆(Prompto Argentum)係其中一段汽車旅館小劇情講,
其實佢原本係無朋友的怕醜仔,小學已經同王子同校,但要到中學先敢改變自己主動結交王子呢類萬人迷做朋友~!
brotherhood有一集講普羅恩普特
原本係一名無信心嘅肥仔
俾王子鼓勵過後積極減肥keep fit
中學見番王子不過王子已經唔認得佢至到而家

btw game內motel個event我都覺得幾有feel
lodar 07:40 PM 12-04-16
作者: C.Ryo:
打到帝國基地,之前幾關都短但呢關又長又煩,仲要玩到蜘蛛女度先出bug hang game
SE 今回搞乜? 開始有啲擔心隻FF VII remake
呢章真係幾煩,尤其是攻擊手段有限制但又要走來走去

不過最難接受係一場黎到帝都但就困係基地入面
wuxu 11:03 PM 12-04-16
人生中兩個鐘頭咁就無左…

C.Ryo 01:05 AM 12-05-16
終於完場
Bad Bromence 完就光明重回大地,終章唔錯喇... 男女主仲…
wuxu 01:45 AM 12-05-16
唔該晒~!

宜家主線我仲係chapter 3,不過玩玩下支線已經玩咗成廿幾個鐘了…

WOW,
請問邊度睇到支線個"數量/總數"?
你係一次過接好多支線無做,先數到?

因為我入MENU淨係見到做咗同未做(按三角制)咋~!

支線我真係無計做咗幾多,但應該完成咗40+吧?
因為見有相關獎盃開咗。

其實無得睇,真係到獎盃出個陣先知
我都係頭先睇過下先知我完成左
lodar 01:48 AM 12-05-16
突然醒起之前宣傳話隻game個主題係父子,我想問呢個設定係咪已經被人鬼隱左?

帝國國王:真正被人鬼隱嗰個係我
IDGAF 02:25 AM 12-05-16
作者: aquarius:
brotherhood有一集講普羅恩普特
原本係一名無信心嘅肥仔
俾王子鼓勵過後積極減肥keep fit
中學見番王子不過王子已經唔認得佢至到而家

btw game內motel個event我都覺得幾有feel
無睇套動畫同套CG電影就直接打,
覺得今次FF XV好多故事背景都係透過旅途中四子係搭車、騎陸行烏果時吹水閒聊度講,
好似無咗以住FF系列去到某特定場口就段一小段CG片,或有配音的純播片無任何互動的劇情。

如果成日fast travel式咁玩,我諗會miss咗好多小event同人物資訊~!
IDGAF 02:35 AM 12-05-16
其實無得睇,真係到獎盃出個陣先知
我都係頭先睇過下先知我完成左
咁以你所知,
其實隻game係得80個副任,
定多過80個副任呢?

因為我玩玩下好似遇到疑似bug了,
就係有d NPC係同時有狩獵任同叫「任務」果種副任接的,
但我試過做完有狩獵任返去該NPC度都交收唔到,完成唔到的。

不過,可能又未必一定係bug的,
因為我見狩獵任果邊其實有分到rank的,
如果rank唔夠一般就唔比你接,但有部份「任務」的支線又要完成某狩獵任先可以繼續.
加上我自己之前主線無乜推進,仲停係CH3前後,有副任的開始地點都未解封去唔到。

另一個bug,就係我試過有個同伴玩玩下變咗透明,
我懷疑佢戰鬥果時死咗我留意唔到,可能我逃離戰場範圍時佢又突然自動復活時出問題,
搞到佢之後無論任何時候都係透明的,由於太奇怪我LOAD返舊SAVE重新打過果個併算了。
wuxu 02:52 AM 12-05-16
咁以你所知,
其實隻game係得80個副任,
定多過80個副任呢?

因為我玩玩下好似遇到疑似bug了,
就係有d NPC係同時有狩獵任同叫「任務」果種副任接的,
但我試過做完有狩獵任返去該NPC度都交收唔到,完成唔到的。

不過,可能又未必一定係bug的,
因為我見狩獵任果邊其實有分到rank的,
如果rank唔夠一般就唔比你接,但有部份「任務」的支線又要完成某狩獵任先可以繼續.
加上我自己之前主線無乜推進,仲停係CH3前後,有副任的開始地點都未解封去唔到。

另一個bug,就係我試過有個同伴玩玩下變咗透明,
我懷疑佢戰鬥果時死咗我留意唔到,可能我逃離戰場範圍時佢又突然自動復活時出問題,
搞到佢之後無論任何時候都係透明的,由於太奇怪我LOAD返舊SAVE重新打過果個併算了。
我自己無計過,玩玩下已經入左精神時光屋咁樣,只知道ding一樣就話我有獎盃
wuxu 03:55 AM 12-05-16

成功白金…可以訓返幾晚等人龍6了
學某編輯話齋,好彩唔駛連隱藏迷宮都做埋先白金,唔係應該會嘔血
~飛彈~@@ 04:48 AM 12-05-16
紅寶石之光係咪無限發動? 利申未lv40入到14章上到岸見到65級怪
DanielDaniel 05:18 AM 12-05-16
油站,亞爾史特分店可以接任打石化雞,打爆雞頭就有1個合魔法exp+2 嘅道具,個任有3隻雞,打14次就合到3個+exp99魔法
去之前據點度訓一次先,開車去,打完飛返住宿處,再接任之後飛去架車度,最速不斷刷
aquarius 09:38 AM 12-05-16
無睇套動畫同套CG電影就直接打,
覺得今次FF XV好多故事背景都係透過旅途中四子係搭車、騎陸行烏果時吹水閒聊度講,
好似無咗以住FF系列去到某特定場口就段一小段CG片,或有配音的純播片無任何互動的劇情。

如果成日fast travel式咁玩,我諗會miss咗好多小event同人物資訊~!
15嘅世界觀似乎想學松野泰己嘅世界觀設定咁
成隻game只係整個歷史(或only全部故事嘅一部份)
睇埋電影同brotherhood相信對隻game會有幫助
標籤:FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面