Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-24-12, 02:16 AM   #1
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
機動戦士ガンダム EXTREME VS機師約戰區 第十一回 (歡迎約戰及加入M群) - THE-O,紅腸已解禁,下期解封 免費大魔 ,戰神無腳渣古, 另加無料海牛 -

官網: http://gundam-vs.jp/ac-new/
Wiki: http://www29.atwiki.jp/arcgundamvs/pages/1.html
新手指南:http://bbs.a9vg.com/thread-2077455-1-1.html
wiki資料翻譯:http://bbs.saraba1st.com/2b/read-htm-tid-690516.html
M群:group178014@msnzone.cn
初心者小技影片:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm16362660
http://www.nicovideo.jp/watch/sm12681165
nico combo集:http://www.nicovideo.jp/tag/EXVS%E3%...83%9C%E9%9B%86
系統解說:http://bbs.a9vg.com/thread-2081836-1-1.html
常見問題
Q:無code可否使用hi-nu?
A:已確定於1月26日會無料DLC

Q:今集機體相關排行?
A:如下......
排行
S 古黒 運命 ストフリ クアンタ マスター
A TX UC Hi-ν ν V2
B 00 DX > 羽 髭

S 隠者 ギス
A 乙 > 黒本
B 死神 神 ケル > ZZ サザ シナ ラファ
C キュベ X2 クシャ

S シャゲ
A デュナ フォビ > 龍 スサ ヘビア
B 青枠 ヴァサ 初代 スモ スト Δ F91 百式
> メッサ ガナ 赤枠 プロビ エクシア
C 02 01

S ザク > 戦車
A 犬 グフ
B ベルガ > Ez8 赤キュベ ヅダ
C アレ アッガイ > ガンイジ

另一參考

Q:如何使出虹Can?
A:使用格鬥屬性(除了一般格鬥外,如X1的鞭、新安洲踢石等也算在內)的招式,之後按同一方向兩次即可
參考:http://www.youtube.com/watch?v=x7AMI1PJ5As

Q:online時點解見到對方個名紅色?
A:紅字名即指代該名玩家拔線次數很多

Q:Mission邊關洗MP會快?
A:
一般方法:
玩一般兵既渣古同時擊破任務,開GP02開場數2秒放核彈
咁幾秒就過關,配合MP增加技能可取約4萬點MP
zzzdx提供方法:
NT級打extreme三形態果版,開lv max lockoff+攻擊特化單機出擊,無傷過版一場22XXXX

DLC相關資料:
アルケーガンダム ¥500 配信開始日:2011/12/22(第一弾)
ブルーディスティニー1号機 ¥500 2011/12/22(第一弾)
ゴトラタン ¥500 配信開始日:2012/1/11(第二弾)
ジ・O ¥500 配信開始日:2012/1/11(第二弾)
フリーダム ¥500 配信開始日:2012/1/26(第三弾)
ジオング ¥500 配信開始日:2012/1/26(第三弾)
Hi-νガンダム 無料 配信開始日:2012/1/26(第三弾)

ランクマッチは無料
http://www.b.bngi-channel.jp/gdexvs/download.html#movie
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 02:17 AM   #2
魔法之子
Game Master

舊 01-24-12, 02:22 AM   #3
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
to 忍者
只是好運而已....
再次謝謝開場的魚少和各位指教

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 02:24 AM   #4
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
岩岩FULL左入唔到魚個場添

舊 01-24-12, 02:32 AM   #5
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: latfh2002 查看文章
to 忍者
只是好運而已....
再次謝謝開場的魚少和各位指教
你開隻78好冷靜呀...

同埋我成日連鎗中食格....果然係我衝得太前...

頭先隻迪迪尼ADD左FD...我諗應該係日本仔掛...日文回我...雖然我都係日文SEND MESSAGE THX佢

舊 01-24-12, 02:34 AM   #6
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
又係累人累物既一晚。。。

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 02:35 AM   #7
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
有無房

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 02:36 AM   #8
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
果d片打得超差囉, UP上黎俾人笑咩
同埋我今日用Turn A & 命運
連技都未睇

舊 01-24-12, 02:39 AM   #9
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
果隻鴨竟然上左1300幾分,不過岩岩都係KO左佢
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 02:46 AM   #10
忍者

睇完隻迪迪尼真係好勁...

舊 01-24-12, 02:48 AM   #11
阿魚

引用:
作者: 忍者 查看文章
睇完隻迪迪尼真係好勁...
佢用得比我好

舊 01-24-12, 02:50 AM   #12
忍者

引用:
作者: 阿魚 查看文章
佢用得比我好
魚大尉連COMBO都未睇,佢好明顯有條FORM點可以慳氣突進

你練成左唔會比佢差啦

舊 01-24-12, 02:58 AM   #13
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
你開隻78好冷靜呀...

同埋我成日連鎗中食格....果然係我衝得太前...

頭先隻迪迪尼ADD左FD...我諗應該係日本仔掛...日文回我...雖然我都係日文SEND MESSAGE THX佢
這我不知道,我只是慣了讓我個pather死先而已....
但個局好像我死先,之後我就全力追人打.....

p.s 我是玩慣2000機的,打街場多數都係大機組我....次次都是讓他們死先,我先會死的....

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!

此篇文章於 01-24-12 03:01 AM 被 latfh2002 編輯。
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 03:07 AM   #14
阿魚

引用:
魚大尉連COMBO都未睇,佢好明顯有條FORM點可以慳氣突進

你練成左唔會比佢差啦
其實剛剛邊打邊睇, 只係未熟
因為今日先開始用命運

舊 01-24-12, 03:22 AM   #15
魔法之子
Game Master

對於今日先開始用命運既魚大
我有樣野覺得魚大真係要記住
迪迪尼個回力蕉中間個位唔會打中
對住直飛埋黎既格鬥用回力蕉會counter唔到
呢樣野我用左好多次都仲係會犯
舊 01-24-12, 03:26 AM   #16
忍者

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
迪迪尼個鏢就係勁在捉人走兩邊...
人地威到捉你開鏢直進開格你都冇乎O架

舊 01-24-12, 03:30 AM   #17
魔法之子
Game Master

引用:
迪迪尼個鏢就係勁在捉人走兩邊...
人地威到捉你開鏢直進開格你都冇乎O架
唔係人地捉你開蕉直沖
而係自己會當左係ij個蕉會counter到直飛埋黎既格而中招
舊 01-24-12, 03:53 AM   #18
魔法之子
Game Master

同時對住板友既ooq+紅渣
拎住隻OOR夾隻地雷拖3真係玩手指

此篇文章於 01-24-12 03:56 AM 被 魔法之子 編輯。
舊 01-24-12, 03:56 AM   #19
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
紅腸試過一場TK左最少6次,聽日睇PLAYBACK數下中左幾多野先
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 03:57 AM   #20
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
同時對住板友既ooq+紅渣
拎住隻OOR夾隻地雷拖3真係玩手指
個隻00r原來你黎??

舊 01-24-12, 04:01 AM   #21
魔法之子
Game Master

引用:
作者: VICT 查看文章
個隻00r原來你黎??
上次忍者條片就已經出現左我分身acc個名
應該係冇咩人記住姐
舊 01-24-12, 04:09 AM   #22
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
終於升到上中尉啦
睇黎我呢排都唔使打rank住
本雜魚對於中尉已經好滿足

特別嗚謝小g
唔係佢行前做底有中尉個場+16分
都冇升得咁快

此篇文章於 01-24-12 04:12 AM 被 VICT 編輯。
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 04:16 AM   #23
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
係咁升降

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 04:22 AM   #24
阿魚

引用:
今日出現左幾次啦, 以為得米, 俾人打左成set

有場試過2次中間打空, 第2部命運無左300血
不過之後都贏到

舊 01-24-12, 04:23 AM   #25
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
引用:
上次忍者條片就已經出現左我分身acc個名
應該係冇咩人記住姐
咦,咁我咪應該part過你一場?
仲好似先落左sor
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
頭文字D Extreme Stage [已售] romrom2004 電視遊戲討論版 249 11-13-17 07:44 PM
[多機種] Space Invader Extreme [已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 40 04-10-08 12:22 AM
ASUS Extreme N7800 GTX/2DHDTV release!! DARK ANGEL 手機資訊/電腦軟硬討論 0 06-23-05 06:53 PM
[PS2]DDR Extreme (EyeToy 支援) neo2046 電視遊戲討論版 0 05-24-04 10:13 PM

現在的時間是 02:53 PM

手機版 | APP版