Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-19-14, 02:47 PM   #1726
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
蔣姨姨要去警署報到了wwwwww

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 03:14 PM   #1727
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: knight-philip 查看文章
你唔好話
關於功能組別,香港教育真是完全誤導的
只說什麼可以代表不同行業意見,害我以前讀書時還以為只要是該行業的人員就有多一票可以選該組別的議員
搞到我當時就說為什麼要爭取取消功能組別…
直到近幾年政府越來越廢,爆了出來才知道原來功能組別票根本成班主席老闆玩哂
明明以教科書的理解會是例如“只要是教育界人員,上至校長下至校工,都可以一人一票選教育界議員”…
這樣的功能組別就當然有用啊!
我做IT. 但唔代表我有得投IT界別架.
要投IT界既票係要一年比千幾銀IPROA 冇記錯既話
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-14, 03:30 PM   #1728
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
無野既,他朝呢d人連睇世界杯既權利都無個時先識喊
引用:
http://www.post852.com/%e8%8d%b7%e8%...f%b8%e6%9c%83/

>然而,無視電視只會免費播放64場球賽中的22場(國際足協最低要求)。從6月21號起直至7月1日起的最後一輪分組賽賽事,以及所有十六強賽事,都不會在免費台播放。
實際上已經冇波睇

舊 06-19-14, 03:54 PM   #1729
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
http://www.post852.com/%E8%8D%B7%E8%...F%B8%E6%9C%83/

在香港情況,只要仍有最少一間電視台廣播,港豬們就不會騷亂
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 01:41 PM   #1730
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
哎唷飯民可以咬早餐你哋要焗坐嬲嬲豬

http://m.rthk.hk/news/20140703/1018828.htm
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 02:38 PM   #1731
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章

Flickr 上 guts_charm10356729_10152173874499103_5256539787494268475_n
琴晚係FB同個朋友的對話.
港女結合埋港豬.無得輸.

我一路同佢討論,佢就連自己點解嗌好都講唔出.港豬對政治的認知
佢一路發表偉論.但話我唔俾佢講.港女無敵邏輯.

PS.跟住佢UNFRIEND咗我.
幾時唔比佢出聲?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 05:43 PM   #1732
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
今朝單野俾中西區重案組跟進:0)

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 06:13 PM   #1733
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
當飯民以至人力都急於同教主割蓆嘅時間, 唯一講返句人話又點出問題核心嘅竟然係湯家驊

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews...55_1018900.htm

引用:

湯 家 驊 斥 特 首 辦 報 警 是 完 全 沒 政 治 道 德
2014-07-03 HKT 16:31

公 民 黨 湯 家 驊 批 評 , 行 政 長 官 梁 振 英 沒 有 回 應 市 民 對 普 選 的 訴 求 , 特 首 辦 反 而 就 擲 杯 事 件 報 警 , 認 為 是 一 種 「 完 全 沒 有 政 治 道 德 」 的 行 為 。 他 說 , 不 少 國 際 領 袖 都 曾 被 擲 物 品 , 反 觀 梁 振 英 不 回 應 民 意 , 並 處 之 泰 然 , 他 感 到 難 以 接 受 。

湯 家 驊 又 說 , 在 權 力 及 特 權 法 下 , 議 員 可 獲 的 豁 免 , 只 包 括 在 議 事 廳 內 因 發 言 引 起 的 民 事 責 任 , 若 犯 刑 事 行 為 , 可 能 會 被 檢 控 。

數 名 警 員 下 午 到 立 法 會 會 議 廳 搜 證 , 湯 家 驊 說 , 若 警 方 並 無 事 先 知 會 立 法 會 主 席 曾 鈺 成 , 可 能 違 反 憲 制 常 規 , 不 尊 重 立 法 會 的 獨 立 及 尊 嚴 性 。

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 06:56 PM   #1734
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
呢鋪黃毓民肯定要付出代價,隨時步長毛後塵入冊
好心呢個時候泛民就咪落井下石啦
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 06:58 PM   #1735
神鋼重工

註冊日期: Jan 2004
真係應咗呢句:講就凶狠 做就毓民
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 07:04 PM   #1736
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: YHW 查看文章
當飯民以至人力都急於同教主割蓆嘅時間, 唯一講返句人話又點出問題核心嘅竟然係湯家驊

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews...55_1018900.htm
問題:敵人的敵人的敵人的敵人是什麼?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 07:54 PM   #1737
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
無關係的陌生人?
今次真係好錯,居然唔中,一下送去返老家未大家高興囉

舊 07-03-14, 08:29 PM   #1738
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
教主今次水洗都唔清啦
雖然我覺得佢真係唔小心飛左隻杯出去

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 08:30 PM   #1739
神鋼重工

引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
無間道境然講人話
我反而想知燒山又會講咩
同埋今晚一定要聽毓民係自己節目點講
舊 07-03-14, 08:35 PM   #1740
神鋼重工

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
教主今次水洗都唔清啦
抗爭好多時變數大於常數
分分鐘今屆任期都做唔完
舊 07-03-14, 09:43 PM   #1741
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
癲狗掟玻璃杯?
睇到屍歪粱同一班弄權狗官係咁玩殘香港法我真係想即刻衝入軍火庫拎一大堆手榴彈出嚟掟死佢地添呀!!!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 09:46 PM   #1742
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
今次估java唔到
更加估大舊唔到,原來仇口大到呢個地步aaa

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 11:24 PM   #1743
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
教主今次水洗都唔清啦
既然都係, 會唔會掟汽油彈?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 11:49 PM   #1744
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 風音 查看文章
今朝單野俾中西區重案組跟進:0)
又重案組
真係好得閒無野做
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 12:10 AM   #1745
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
一邊仲有一個月要和平佔中你搞個玻璃杯出黎佢地好難唔割蓆喎

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 12:13 AM   #1746
再生
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2004
睇住一班無心開會既議(官)員,指控另一班開會無人理既議員妨礙會議功能;

有陣時我這真心懷疑佢地係唔係有家人比上面挾持住,先會被逼講D咁唔合邏輯既說話出黎

舊 07-04-14, 12:14 AM   #1747
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
比錢指住

舊 07-04-14, 01:17 AM   #1748
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Penny仔 查看文章
呢鋪黃毓民肯定要付出代價,隨時步長毛後塵入冊
好心呢個時候泛民就咪落井下石啦
程度爭好遠丫
佢呢單好易比人抹黑成有心囉命
駛唔駛坐都其次,入唔番立法會先係最致命
長毛果D為抗爭而入冊,仲要其實都根本大家都知佢無做過咩衰野係比人明造佢既
佢出番黎照樣入番立法會架姐

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 01:29 AM   #1749
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
民主黨老闆同人力老闆都同黃毓民有私怨
今次一定乘機做佢,唔會只係割蓆咁簡單
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 02:48 AM   #1750
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
咁缺人嘅時候仲講乜破壞吖,人力咁進步咪又係掟嘢

有共同大敵但見有位入就即做私仇者世界,點做大事呀

成日話白鴿賣港、退出真普聯唔啱,結果袁主席咪又係做埋D拎大義嚟做D小家種嘢......

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 06:47 PM

手機版 | APP版