Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-16, 11:45 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Jurassic World : Fallen Kingdom (2018)

http://www.imdb.com/title/tt4881806/

上集已經好麻麻,今次都係睇定O的先....

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 12-06-17 04:53 AM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 12:00 PM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
除左劇情bug, 整體上我覺得Ok

舊 04-12-17, 10:11 PM   #3
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

https://twitter.com/RaptorChaser17/s...-first-look%2F

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 03:02 AM   #4
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
上集真係無緊張感可言
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-17, 10:53 AM   #5
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
根本就超級系....
人大左對呢 d popcorn 無乜興趣
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 02:41 AM   #6
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Jurassic World : Fallen Kingdom

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 10:13 PM   #7
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 12:54 PM   #8
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
睇1994第一集大,點都係覺得Reboot 比唔上第一集 (雖然比2/3好)
但坊間對Reboot評價似乎係幾好...

此篇文章於 12-06-17 02:00 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 12:59 PM   #9
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
睇1994第一集大大,點都係覺得Reboot 比唔上第一集 (雖然比2/3好)
我個次睇4dx, 效果幾好

不過我覺得呢個題材發展有限就是了
根據第一集伏筆, 遲早都係搞到用恐龍打仗
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 07:57 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
睇1994第一集大,點都係覺得Reboot 比唔上第一集 (雖然比2/3好)
咁多年已經比cg養到個胃口大晒...o個重感覺冇得番轉頭.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 09:00 AM   #11
wing
格鬥低手

https://www.youtube.com/watch?v=vRTRGAMFHaE
舊面孔回歸, 除左cg仲會有機械式恐龍~

舊 12-08-17, 12:03 PM   #12
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

https://www.youtube.com/watch?v=jXmPkWDeAcE

https://www.youtube.com/watch?v=a0y1HtENHaA
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 12:25 PM   #13
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
見到牛龍圍住星爵就已經預測到發生咩事
今集個故仔好似唔錯⋯⋯(又似好多幕向 Lost world致敬)

話說⋯⋯做乜個島多了哪麼多肉食性恐龍?
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 12:30 PM   #14
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
主題公園竟然開在有活火山/睡火山的島....

初代暴龍的叫聲依舊震撼

小藍唔認得星爵真係令人心酸....

此篇文章於 12-08-17 12:37 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 02:20 PM   #15
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
無耐之前係Netflix睇返第一集,
唔知係個湖度生活果隻終極大佬(水怪?),去到第二集死咗未?

其實係戲入面第二集同第一集之間隔咗幾耐時間?

舊 12-08-17, 02:28 PM   #16
wing
格鬥低手

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

上集jurassic world冇湖. 得一個巨型魚缸.

舊 06-08-18, 04:38 AM   #17
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: wing 查看文章
上集jurassic world冇湖. 得一個巨型魚缸.
內有劇透!
補充:個巨型魚缸原來同個大海只隔左1道鐵閘,所以今集...成功遊左出大海啦!

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

內有劇透!
A1:重未死,不過D工作人員走晒,冇定時喂食,
呢幾年活得一定勁肚餓!所以有人一入黎就秒殺啦!

A2:中段提過,過左5年,間公司因呢次意外賠左成8億多,
所以個新公園又關門大吉啦!

PS:琴日一早睇左早場3D IMAX版,個序章(水中)有真3D效果,然後後面就變番得假3D!
再劇透!
PS2:個小妹妹演得好好,同埋原來佢係複製人呢!
PS3:今集正係有好多好多恐龍出場呀!
PS4:今集後段古堡+地下實驗室+食肉恐龍變左套BH咁!
PS5:同埋呢緊重有JW3伏筆(恐龍島冇左,好怕下集拍爛左)

最後:小藍藍好鬼萌!原來JW1最後得番佢自己1個生存!(冇同類陪好慘!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 06-08-18 02:14 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:10 AM   #18
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: mrk 查看文章
再劇透!

PS5:同埋呢緊重有JW3伏筆(恐龍島冇左,好怕下集拍爛左)

無ge呢集其實都無左個恐龍島啦
同埋以今個JW的真正野心 (個細路女.. )
拍JW4都仲得
呢下先真正驚佢出事

12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:42 PM   #19
iu fu pig
塵埃...

回吐
因為兇王速龍比老細影容為極度危險同高科技,軍佬嘅獵人心態自然想挑戰一下,佢拔牙嘅做法正正喺「佢都比我搞得掂嘅象徵」既然講到條龍咁兇猛,緊喺要留返啲手信啦

而且應該喺講佢啲皮喺「刀槍不入」,所以想嘔嘅反而喺點解果舊三角龍「化石(重點)」可以插死佢,中咗麻醉槍根本就唔會落到藥(唔食麻醉槍喺上集boss嘅設定)

題外話,小妹妹喺財團老伯個女嘅複製人,由始至終無出現過嘅人物嘅複製人,不過大家講嘅設定有啲似「翼神傳說」

其實今集對科學嘅設定真喺無前作咁準確,好似腕龍無跳落水,比火山燒死咁,算啦,雖然喺咁,呢集我都絕對收課架喇

不過咁,十幾年前第一代公園嘅恐龍有唔可以離開公園嘅設定(因為設置咗需要某隻植物發出嘅化合物先可以生存,用途喺妨止佢地走出公園)新恐龍可能無呢個設定,暴姐呢?暴姐喺第一集到呢家喎
舊 06-08-18, 10:17 AM   #20
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: mrk 查看文章
內有劇透!
補充:個巨型魚缸原來同個大海只隔左1道鐵閘,所以今集...成功遊左出大海啦!

內有劇透!
A1:重未死,不過D工作人員走晒,冇定時喂食,
呢幾年活得一定勁肚餓!所以有人一入黎就秒殺啦!
好問題
上集大佬係兇王龍I-Rex,今集大佬係邊隻恐龍?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 11:07 AM   #21
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
:)
暴美:我跟你們不是朋友,只是我吃過的人類剛好都是壞人,我痛扁的恐龍剛好都在攻擊你們而已!

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 02:18 PM   #22
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
好問題
上集大佬係兇王龍I-Rex,今集大佬係邊隻恐龍?a
注:劇透!
今集Boss係打算小型量產既「兇王速龍」原型!

PS:最意外係由上集隻Boss副骨到再複製出呢!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 11:00 AM   #23
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

此篇文章於 02-05-18 11:30 AM 被 信長 編輯。
舊 02-05-18, 11:13 PM   #24
iu fu pig
塵埃...

呢次預告有啲伏味,不過身為JP粉都會入場睇
結果都喺繼續人造恐龍⋯⋯⋯
舊 04-19-18, 02:01 AM   #25
信長
The Flash

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Jurassic World (2015) david 電影版 128 06-02-18 07:27 PM
[多機種] LEGO Jurassic World 安安 電視遊戲討論版 18 06-16-15 01:02 AM
[作品發表] Untitled mmssm Cosplay同人MIX討論區 0 06-29-11 01:19 PM
WipEout PS3 [Untitled] 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 02-03-07 07:45 PM
World Tour Soccer PS3 [Untitled] 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-02-06 09:20 PM

現在的時間是 08:42 PM

手機版 | APP版