Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-27-17, 09:50 PM   #1001
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
原來 正式版遊戲 既地圖 一開始係唔會好似 BETA 咁顯示晒 素材位置,要自已去發現先會顯示。

4區未發現光蟲

4區多左隻光蟲

Beta Forest 1層 素材位置圖

Beta Forest 2層 素材位置圖

Beta Forest 3層 素材位置圖

Beta Wildspire 1層 素材位置圖

Beta Wildspire 2層 素材位置圖

Beta Wildspire 3層

Quest

Quest Map

此篇文章於 12-27-17 11:46 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 11:33 PM   #1002
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
solo角龍一定難過雄火
雄火根本玩具黎........Beta佢比咁多閃同麻痺比你,太多武器可以輕取雄火

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 11:36 PM   #1003
shooter
Game Master

重弩 solo 角龍 - 5'34
https://youtu.be/3suX_S14paw

Bow solo Diablos - 5'40
https://youtu.be/HuKqMlydisc

被箭 "插" 死的毒怪鳥。
https://youtu.be/z6agp2avxl0

https://youtu.be/FSL2OGhBahQ

此篇文章於 12-28-17 01:56 AM 被 shooter 編輯。
舊 12-28-17, 09:45 AM   #1004
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: lkw2005 查看文章
小弟住過幾個月酒店玩PS4既經驗係NAT TYPE永不過B/2,更衰係會C/3
我check 番屋企部機, 原來用緊都只係 type2
玩第一次 beta 又無乜問題
咁可以搵下平酒店啦

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:57 AM   #1005
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
其實正式版射手係咪一樣唔駛轉低防裝?

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
solo角龍一定難過雄火
雄火根本玩具黎........Beta佢比咁多閃同麻痺比你,太多武器可以輕取雄火
雄火難在帶你遊花園, 一開始唔識用地圖功能實time up
角龍一定知走去邊, 最多係實力差其中一方被虐死

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 11:00 AM   #1006
山崎02
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

記得之前講話係同一套裝會自己轉
近戰物防高
遠攻耐性高
山崎02 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 11:49 AM   #1007
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: ericwpk 查看文章
我check 番屋企部機, 原來用緊都只係 type2
玩第一次 beta 又無乜問題
咁可以搵下平酒店啦
http://manuals.playstation.net/docum...s/nw_test.html

Type 3:透過路由器與網際網路連線。
顯示Type 3時,可能會出現無法與其他PS4™順利通訊,使PS4™的網路機能受到限制的情形。詳細請參閱「無法連線至PlayStation™Network時」。

酒店TYPE2定TYPE3好難講, TYPE3雖然唔一定玩唔到, 但有機會出事

例如:
https://support.ubi.com/zh-TW/Faqs/0...how-to-resolve
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 01:40 PM   #1008
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

Beta佢比咁多粒閃 又麻痺 又毒 貓又可以放閃
再加埋有場景Damage可以直接扣血,其實好難可以慢
所以你見TA火龍個時間可以少到去6分鐘左右完場
相較之下角龍你閃左都唔代表好打左,同埋肉質問題

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-28-17, 06:58 PM   #1009
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 山崎02 查看文章
記得之前講話係同一套裝會自己轉
近戰物防高
遠攻耐性高
咁套裝skill應該都會跟武器轉
雖然方便左, 但以後每套裝就少兩個造型睇...以前唔少遠攻裝都幾靚

引用:
角龍都唔少6分鐘左右討伐片, 仲唔駛擔心雄火咁爆水壩同離巢
大部份武器局住一定要打身, 但見班神人打得好安全, 有d神到用普通X避咆哮真係唔知點做

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 07:56 PM   #1010
火兵
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDken0256
大家好,小弟好耐無打PS4了,有小小問題想問各位大大,thx~
1.想問下我買左網上版可以裝在兩部機用同一ac玩嗎?
2.另裝了在機上可以用唔同ac登入嗎?
3.最後想問可以同時兩部登入嗎?
火兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 07:46 AM   #1011
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
你覺得比一次錢可比2個人一齊玩,咁仲有買實体碟嗎?
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 10:19 AM   #1012
qwe
Game Master

引用:
作者: 火兵 查看文章
大家好,小弟好耐無打PS4了,有小小問題想問各位大大,thx~
呢度唔興呢樣討論,要搵上網搵
但溫提,最壞情況係鎖機+鎖ACC,無晒獎杯,買左嘅GAME或者入左嘅錢

而且幾百蚊隻GAME玩半年豪俾佢啦,D垃圾課GAME金幾百蚊抽隻EVENT野都抽唔到...
舊 12-29-17, 10:51 AM   #1013
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
回想當年mhp1個個拎重弩企係個高台對住隻上位角龍浪射擴散彈的日子...(茶

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 01:23 PM   #1014
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: 火兵 查看文章
用同一ac唔得,用唔同ac可以,可以同時登入
詳情可以睇以下link
https://m.gamer.com.tw/forum/Co.php?bsn=60596&snB=93555

此篇文章於 12-29-17 02:09 PM 被 HIM 編輯。
HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 02:33 PM   #1015
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
睇完之後好似仲更加唔明
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 05:53 PM   #1016
Nemesis09

註冊日期: Aug 2009
其實好簡單
兩部機都有同一個ac(A account ),就兩邊都可以dl 隻game
其中一部機set常用,就BCDEF account都玩得
冇set嗰部就只有A account 可以玩隻game
你想比自己ac人,定人地比ac你,就自己傾掂數
冇諗住兩邊同時玩嘅話專登開個新ac淨係dl game都得,玩嗰陣㩒番常用就得
比一次錢可比2個人一齊玩?其實ps3年代已經可以
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 06:43 PM   #1017
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我都打算同Fd share 數位版。

舊 12-29-17, 07:43 PM   #1018
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

XBox Live Gamertagkimtam
依家响PSN HK per order 既monster hunter world 有冇得用中文更新?

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 10:24 PM   #1019
qwe
Game Master

引用:
作者: kimtam 查看文章
依家响PSN HK per order 既monster hunter world 有冇得用中文更新?
當然可以...
舊 12-29-17, 11:07 PM   #1020
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

XBox Live Gamertagkimtam
引用:
作者: qwe 查看文章
當然可以...
Thanks, 因為啱啱先返到香港,又見到寫住係Japanese/English Version

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 12:34 AM   #1021
火兵

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDken0256
引用:
作者: qwe 查看文章
呢度唔興呢樣討論,要搵上網搵
但溫提,最壞情況係鎖機+鎖ACC,無晒獎杯,買左嘅GAME或者入左嘅錢

而且幾百蚊隻GAME玩半年豪俾佢啦,D垃圾課GAME金幾百蚊抽隻EVENT野都抽唔到...
收到,唔會再提
係因為記得以前同網友夾過開一個acc 一齊dl玩,所以先咁問
買兩隻都無所謂,係有啲疑問想問下咁
火兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 05:17 PM   #1022
shooter
Game Master

https://youtu.be/AQwf_x1DNJQ?t=68

佢用劍攻擊,然後身體踏過左個龍頭,跟住係點樣去番個龍頭前繼續攻擊。

想問下呢個 180轉身 係點樣操作的。

此篇文章於 12-31-17 01:59 AM 被 shooter 編輯。
舊 12-30-17, 06:44 PM   #1023
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: shooter 查看文章
https://youtu.be/AQwf_x1DNJQ?t=68

佢用劍攻擊,然後身體踏過左個龍頭,跟住佢已經180度轉身繼續攻擊,又踏過左個龍頭,又即時180度轉身繼續攻擊。

想問下呢個 180轉身 係點樣操作的。
任何攻擊後推菇+O

哩招真係要練熟,位置修正再出超屬解好有用
唔怕下下超屬解中得嗰幾HIT
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 08:04 PM   #1024
shooter
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
任何攻擊後推菇+O
thx。thx。

此篇文章於 12-31-17 01:54 AM 被 shooter 編輯。
舊 12-30-17, 08:16 PM   #1025
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實都係滑走斬黎 你自己推岩方向就得

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 04:35 AM

手機版 | APP版