Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 06-20-17, 04:15 PM   #351
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Reishin 查看文章
XZP 4GB ram後多工有無改善到?
我部z2 3GB ram無升6.0,無reboot部機直落用幾日都唔會有apps重啟問題
但係x performance升咗6.0後成日唔夠ram,用2、3日就要reboot一次
唔reboot嘅話玩玩吓pad轉咗去line,轉個頭返去pad就會重啟
(只係玩pad/fb/ig/send msg)
https://drive.google.com/file/d/0B9h...w?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/0B9h...w?usp=drivesdk

話佢完全唔會reload又唔係,間唔中reload咁囉
叫做比LG SAMSUNG HTC今年既4gb ram機種好
但同6gb 既機比都係比較多switch apps reload

Btw, XZP有得揀最多十個apps keep in cache唔會被killed

此篇文章於 06-20-17 04:19 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 10:01 AM   #352
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
罪大個XP 7.1.1有bug,XZP以外嘅機UP完會食RAM食得好快
真係被佢玩死

引用:
作者: X&Y 查看文章
Btw, XZP有得揀最多十個apps keep in cache唔會被killed
XP都有,但揀咗都無咩分別咁

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 07:39 PM   #353
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
我唔知用sony既師兄有冇我用xp 同xz
都會出現wifi 5g行唔到
通話冇啦啦對面聽唔到我講野
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 08:01 AM   #354
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: Reishin 查看文章
罪大個XP 7.1.1有bug,XZP以外嘅機UP完會食RAM食得好快
真係被佢玩死

XP都有,但揀咗都無咩分別咁
無幾多部7.1.1既機係細食,
當年htc M9 用左兩日無reboot入developer option睇, android OS部分先係食左2xx mb ram
今時今日既htc U11, 開機用左兩個鐘, 入去睇android OS部分已經食左2.4gb ram
google play services又係, 以前食幾十mb, 依家郁d都百幾二百mb ram

都已經未計堆apps隻隻都大食左, 兩三年以前whatsapp邊可能食到2xx mb ram

另外, xperia apps keep in cache個度,
前提係你本身有空閒既ram俾佢拎黎cached先
上年我用3gb ram XZ時, 開左機半曰後根本長期得2xx mb ram可以俾apps去cached
cached得一個兩個apps, 你開第三個佢已經一定要殺前面個兩個先開到第三個
咁既情況根本keep唔到
舊 07-29-17, 12:13 AM   #355
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
續約免預繳可以簡G6或罪大
點簡好罪大每月貴30

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 01:41 AM   #356
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
續約免預繳可以簡G6或罪大
點簡好罪大每月貴30
罪大跟排update完7.X會大咬ram

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 09:10 AM   #357
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: mikemike 查看文章
罪大跟排update完7.X會大咬ram
其實用呢手當副機用用緊IP7
只係想繼約加多少少有部機好似平D咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-29-17, 08:23 PM   #358
X&Y
Game Master

引用:
其實用呢手當副機用用緊IP7
只係想繼約加多少少有部機好似平D咁
份約幾錢? 係唔係csl? 定係3?
扣左部機價之後平過sim only既plan?
之前友人續左csl出XZP, 6gb data加上無限data, 當部機正價5998(雖然出面唔洗)
扣埋額外每月170月費回贈
等於你正價買完部機後再每月交280

3就之前都叫過我個副number續,
好似438+18(免vas免預繳), 6gb
又係扣完機價, 除返開都216一個月

咁樣上兩個月既要錢唔要貨iphone7+ plan同埋依家既sim only plan平好多
舊 07-29-17, 09:20 PM   #359
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
份約幾錢? 係唔係csl? 定係3?
扣左部機價之後平過sim only既plan?
之前友人續左csl出XZP, 6gb data加上無限data, 當部機正價5998(雖然出面唔洗)
扣埋額外每月170月費回贈
等於你正價買完部機後再每月交280

3就之前都叫過我個副number續,
好似438+18(免vas免預繳), 6gb
又係扣完機價, 除返開都216一個月

咁樣上兩個月既要錢唔要貨iphone7+ plan同埋依家既sim only plan平好多
CSL
無限496
佢叫我原價427繼我唔要啦 不如貴多少少買機當買player

此篇文章於 07-29-17 10:09 PM 被 鳳熾魂 編輯。
舊 07-30-17, 07:13 PM   #360
X&Y
Game Master

引用:
CSL
無限496
佢叫我原價427繼我唔要啦 不如貴多少少買機當買player
佢個原價都幾貴
早前我轉multi-sim plan前csl offer我平均月費23x 10gb,

btw, 當player用係指當DAP用黎聽歌? 厘樣G6會好d
另外G6 送額外一件保去到聽日(31/7), 罪大個個第兩年「保險」就7月17號完左
舊 07-30-17, 07:27 PM   #361
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
佢個原價都幾貴
早前我轉multi-sim plan前csl offer我平均月費23x 10gb,

btw, 當player用係指當DAP用黎聽歌? 厘樣G6會好d
另外G6 送額外一件保去到聽日(31/7), 罪大個個第兩年「保險」就7月17號完左
429用左大半年呢個無限plan
咁加多少少有新機算啦之前佢無再打俾我 我又無留意 咁去問發覺呢個ok就算
用1000X配留罪大好D
同埋G6好醜樣

舊 07-30-17, 07:33 PM   #362
X&Y
Game Master

引用:
429用左大半年呢個無限plan
咁加多少少有新機算啦之前佢無再打俾我 我又無留意 咁去問發覺呢個ok就算
用1000X配留罪大好D
同埋G6好醜樣
接MDR-1000X 唔洗諗, 一定罪大
其他牌就算第日上左Android O後都有可能封左LDAC個codec
pixel個android o beta都要係developer opt. 度先開得返LDAC出黎用
舊 07-30-17, 07:37 PM   #363
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
接MDR-1000X 唔洗諗, 一定罪大
其他牌就算第日上左Android O後都有可能封左LDAC個codec
pixel個android o beta都要係developer opt. 度先開得返LDAC出黎用
所以呢個原因都夠我罪大,粉色果然最好 銀色我會有強迫症
我當原價續兼俾千幾買player咋

舊 08-03-17, 02:05 PM   #364
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
test.

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 10:52 PM   #365
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
個ldac係quality上係good既
但係個人覺得唔夠stable

舊 08-04-17, 10:26 AM   #366
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: westpat 查看文章
個ldac係quality上係good既
但係個人覺得唔夠stable
搭車聽我覺得ok 行街開音質優先就唔掂

舊 08-05-17, 06:50 PM   #367
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
罪大z3爆左3次mon,唔想整了,但冇backup到d 聯絡人果d咁,有冇辦法唔洗整mon都可以backup到d野番google.........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 11:15 PM   #368
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
罪大z3爆左3次mon,唔想整了,但冇backup到d 聯絡人果d咁,有冇辦法唔洗整mon都可以backup到d野番google.........
無mon你又點控制到部機呀

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 08-06-17, 04:08 PM   #369
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: mikemike 查看文章
無mon你又點控制到部機呀
OTG插MOUSE掛?
不過前題要有OTG同個芒仲睇到先
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 04:00 AM   #370
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
希望唔好賣咁貴,想換機....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 04:30 AM   #371
X&Y
Game Master

頭一批定貴

買嬲豬一向都係三個月後先開始係最佳時機

但今次個mon用返poled
我自己就無咩信心 gflex 2個時塊poled超唔掂
雖然依家都過左兩年, 預佢技術會改良
但我都係睇定d先
舊 08-09-17, 02:35 PM   #372
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
嬲豬中價(定低價?)機簡直玩返轉頭

ST2+只係死在冇OTG
ST3行MTK都算,夠膽出3+16GB

唯一吸引得同V20電池統一口徑
但ST3+又好似唔同

另問
17下半年有冇邊部用
SD 626/660值得留意?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 03:33 PM   #373
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
頭一批定貴

買嬲豬一向都係三個月後先開始係最佳時機

但今次個mon用返poled
我自己就無咩信心 gflex 2個時塊poled超唔掂
雖然依家都過左兩年, 預佢技術會改良
但我都係睇定d先
無副mon...
V30...唔再似V系

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 03:52 PM   #374
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
無副mon...
V30...唔再似V系
無得換電.......

舊 08-11-17, 03:52 PM   #375
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
Sony XZP個油漆剝落問題真係寧願佢唔好玩電鍍塑膠,顏料都好過佢
後續嘅XZ1個價格又要飛天

OP5繼續奉行冇SD Card政策
Nokia8行實體鍵……
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (十) KTN 手機平板遊戲討論版 1049 03-16-13 03:20 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (九) KTN 手機平板遊戲討論版 1011 01-08-13 08:44 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (八) KTN 手機平板遊戲討論版 1005 08-30-12 04:19 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM

現在的時間是 01:35 PM

手機版 | APP版