Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-16-13, 10:29 PM   #201
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
啲podcast唔喺iTunes本機入面?

3rd party software
http://www.ilounge.com/index.php/art...to-computer/P2
D恐怖在線係哂iPad3入面,只係唔識過落去Mini度,開始放棄中
引用:

舊 05-21-13, 11:09 AM   #202
沒名字的?君
God of Gamer
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
D恐怖在線係哂iPad3入面,只係唔識過落去Mini度,開始放棄中
backup再restore得唔得?

舊 05-23-13, 11:47 PM   #203
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
請問有無咩iphone5機殼推薦或者邊到多款(正版)
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 01:37 AM   #204
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
Apple Store
Studio A都多

其實冇話正唔正版
不過平嘅質素參差啲......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 02:18 AM   #205
沒名字的?君
小牧 愛佳

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
個人推介裸機先真正感受到iphone5既薄身設計同磨沙金屬質感

舊 05-26-13, 02:58 PM   #206
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
有小小問題想請教一吓大家
因為有打算想買IPAD MINI
所以有2個問題想了解一吓先

1.) 本身係打算買WIFI版,而我本身係用開IPHONE,咁係唔係可以將個數據Share去比IPAD MINI用架??

2.) 本身IPHONE度,我有D GAME係玩開,好似P&D同FF咁,咁果D Save係咪可以轉過去IPAD??做法會係點呢?? 本身係有用ITUNES同ICLOUD做BACKUP既
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 03:00 PM   #207
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
去開IPAD MINI佢應該會問你將佢設定為新機定係由ICLOUD繼承舊ACC

繼承舊ACC就去輸入舊ACC ID

咁佢就會主動DL番你之前ACC有BACK UP上ICLOUD既程式/遊戲
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 07:16 PM   #208
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 雷火武 查看文章
去開IPAD MINI佢應該會問你將佢設定為新機定係由ICLOUD繼承舊ACC

繼承舊ACC就去輸入舊ACC ID

咁佢就會主動DL番你之前ACC有BACK UP上ICLOUD既程式/遊戲
謝解答

另外,我部IPHONE近日唔知發生咩事

成日都自己發熱,D電就去得好快,明明差好左100%,轉眼間可以跌到得返50%,係唔係電池出左問題呢??我部機上年6月先出,唔會咁快打柴掛??

出事之前無裝過咩野特別既APPS…通知亦都無開,後台既APPS我又會定時清既…真係唔知發生咩事…
舊 05-28-13, 08:20 PM   #209
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 查看文章
謝解答

另外,我部IPHONE近日唔知發生咩事

成日都自己發熱,D電就去得好快,明明差好左100%,轉眼間可以跌到得返50%,係唔係電池出左問題呢??我部機上年6月先出,唔會咁快打柴掛??

出事之前無裝過咩野特別既APPS…通知亦都無開,後台既APPS我又會定時清既…真係唔知發生咩事…
攞去APPLE CHECK啦!趁未過保用,唔好等嗱

舊 05-29-13, 08:00 PM   #210
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
攞去APPLE CHECK啦!趁未過保用,唔好等嗱
已經知道係咩事喇
原來係因為我裝左隻Dragon Poker
刪左佢就無事喇
舊 05-31-13, 12:26 AM   #211
沒名字的?君
小牧 愛佳

引用:
蘋果全新16GB iPod Touch  賣到超平再吸用家?
記者: dave| 時間: May 30, 2013 | 留言 |

蘋果剛推出超平的16GB iPod Touch,售價為HK$1788起跳,比標準的第五代iPod Touch由HK$2288起跳,價錢便宜了一點,但就沒有了背面的鏡頭。不知道是不是蘋果也想努力以平價吸引更多用家。
新的16GB iPod Touch採用4″高清螢幕,雙核心A5處理器和前置FaceTimme鏡頭。這款除沒有後方鏡頭外,也沒有了loop。香港官方網站其實都有相闗網頁,預計可在24小時內運送,有興趣可按此看看。在這款新16GB iPod Touch推出後,第四代舊iPod Touch也全面消失了。
高低檔并行

舊 05-31-13, 01:02 AM   #212
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
高低檔并行
For 商用
例如 元氣sushi 落單

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 11:21 AM   #213
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我可以唔要前鏡, 不能夠沒背鏡..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 09:47 PM   #214
Moderator
核搭載二足步行戰車

"廉價版"iPhone?

Plastic iPhone back plate spotted in China or just iPhone 5 in a case?
http://9to5mac.com/2013/06/03/plasti...tted-in-china/

-----------------------------

另外有說iOS 7會有類似OS X嘅AirDrop file transfer功能

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 11:19 PM   #215
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008

用fb示範,評分點解次次彈要login aol
同埋app store點解咁差,好lag,
History 一向都load好耐
你地係咪咁?

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 06-08-13, 12:56 PM   #216
Uesugi
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 查看文章
已經知道係咩事喇
原來係因為我裝左隻Dragon Poker
刪左佢就無事喇
關Dragon Poker事???
Uesugi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 11:38 PM   #217
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: ZlWS 查看文章

用fb示範,評分點解次次彈要login aol
同埋app store點解咁差,好lag,
History 一向都load好耐
你地係咪咁?
Write review係要login Apple ID, AOL係歷史問題,未有App Store, iCloud, MobileMe之前可以用AOL account login Apple嘢,主要係當年iChat support AOL account

load history...冇WiFi之下12-15秒啦
咁多年來咁多app load晒出來差唔多啦

用iPhone 5上

舊 06-10-13, 12:12 AM   #218
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Write review係要login Apple ID, AOL係歷史問題,未有App Store, iCloud, MobileMe之前可以用AOL account login Apple嘢,主要係當年iChat support AOL account

load history...冇WiFi之下12-15秒啦
咁多年來咁多app load晒出來差唔多啦

用iPhone 5上

access data乍喎,明顯apple寫得太廢

雖則2008 iphoneOS 2.0開始買apps
而google 又可以即時load晒

舊 06-10-13, 12:29 AM   #219
Moderator
核搭載二足步行戰車

OK, WiFi下再試, 秒半
123的錯?

不過我真係從來冇入過去history page,除咗以前試過一次人哋話下架apps可以咁樣download返

舊 06-11-13, 06:50 AM   #220
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Uesugi 查看文章
關Dragon Poker事???
響我個CASE度就係
Delete左之後就咩事都無
一切正常返晒喇
舊 06-11-13, 09:20 PM   #221
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007

iOS 7 十大革新功能一覽!你覺得有驚喜嗎?
http://unwire.hk/2013/06/11/ios-7-ne...ple-wwdc-2013/

1. Control Center
直接調整各項設定,如屏幕亮度、開關 WiFi 及藍牙和飛航模式等

2. 所有 Apps 都有Multi-tasking

3. 全屏幕 Safari

4. AirDrop 檔案分享
兩部裝置只要在同一個網路內,便可分享檔案

5. 相機與 「Moment」 相簿
簡單轉換拍攝模式,也可加上各種濾鏡。

6. Siri 轉新聲!

7. iOS In The Car

8. App 自行 Update

9. 免費的 iTunes Radio

10. Activation Lock
小偷試圖關掉「Find My iPhone」時,需要輸入你的 iCloud 密碼,否則不能再次啟動你的 iPhone。
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 11:02 PM   #222
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
作者: GreenTea 查看文章

iOS 7 十大革新功能一覽!你覺得有驚喜嗎?
http://unwire.hk/2013/06/11/ios-7-ne...ple-wwdc-2013/

1. Control Center
直接調整各項設定,如屏幕亮度、開關 WiFi 及藍牙和飛航模式等
當年仲用緊Android 1.5時就已經有既功能iOS竟然要到而家先有…
雖然好想講「終於黎喇」但仲係要罵左先,人地N年前就已經有既野點解要拖到而家先加?

2. 所有 Apps 都有Multi-tasking
仲係假多工既話其實都冇分別

3. 全屏幕 Safari
自己用緊既Dolphin Browser已經有Fullscreen,而且都係免費
新Safari唯一吸引既只有Tab Display,Bookmark編輯唔改既話好難吸引人用

4. AirDrop 檔案分享
兩部裝置只要在同一個網路內,便可分享檔案
又一個N年前就應該解決既問題,用藍牙都send唔到野果下真係…
可以Cross OS send既話最好,但大概有生之年…

5. 相機與 「Moment」 相簿
簡單轉換拍攝模式,也可加上各種濾鏡。
つ【Camera Pro】

6. Siri 轉新聲!
咁幾時擬人化?

7. iOS In The Car
我得MTR用唔用得?

8. App 自行 Update
唔該唔好大街大巷浪費我既3G Bandwidth

9. 免費的 iTunes Radio
我可以只齋聽唔Purchase嗎?

10. Activation Lock
小偷試圖關掉「Find My iPhone」時,需要輸入你的 iCloud 密碼,否則不能再次啟動你的 iPhone。
Find My iXX功能只能靠另一部iDevice Access,唔整個可以用電腦睇到既Browser版比人偷左都唔知部機響邊
除左一D本來就應該要有好耐既function外,基本上真係毫無驚喜
睇黎三叔一統江湖真係指日可待…

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-13, 11:23 PM   #223
Moderator
核搭載二足步行戰車

Find my iPhone一路都可以用iCloud.com access㗎

iTunes Radio本身就係free streaming with ad,iTunes Match user就ad-free

舊 06-12-13, 12:59 AM   #224
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
公平D講
第8點無理由無得set wifi 更新only掛?
更新完應該都會提示更新咗乜掛

舊 06-12-13, 01:02 AM   #225
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
第一眼-小米UI

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 10:25 AM

手機版 | APP版