Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-12-17, 10:36 AM   #926
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
用黎玩ANIMOJI唔錯既
但face id replace touch id, 仲要個mon比達額頭咁
今次我真係接受唔到
上年cut 3.5我都無咩感覺
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 11:10 AM   #927
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
暫時睇流出data, 先假設佢個face id辨識係超勁先啦

我對touch id係咪完全cut走有d保留,
第一就係個開機制放大咗2倍, 無乜理由入面無料到
第二就係apple pay, 唔會同我講比錢要先比個相機睇睇塊面先掛? 成個流程慢過以前小小都不可接受

斷估唔會係將個touch 放入apple pay入面掛?

舊 09-12-17, 11:52 PM   #928
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
感覺似學sony 開關制加touch id

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 04:31 AM   #929
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
IPX 256連AC+ 11776HKD
真係無touchID, faceID 發佈時試過failed叫你入pin
堆gesture 就到時試過先知得唔得
switch app 唔知仲可唔可以依家咁最左邊3D touch swipe去中間
佢demo個方法好無效率
舊 09-13-17, 06:55 AM   #930
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
點解冇7/7+ 減價消息?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 08:58 AM   #931
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: D.K. 查看文章
點解冇7/7+ 減價消息?
官網減左啦
7+ 128 6688

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 08:58 AM   #932
神龍
↘大家比d掌聲

又黎記憶體財技
已經去到256量購, 領先其他廠3年

舊 09-13-17, 10:18 AM   #933
X&Y
Game Master

ipad pro 10.5/12.9 既256gb/512gb 加左價
我六月首發時買10.5 LTE 256gb 6788
依家7088
舊 09-13-17, 11:09 AM   #934
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我想問下,隻新錶係咪可以獨立打電話架?

舊 09-13-17, 12:27 PM   #935
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
LTE版only
要e-sim
但首發香港冇份

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 02:32 PM   #936
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

一跳去10(X),即係唔會有 iPhone 狗?
#廣東話萬歲

舊 09-13-17, 03:05 PM   #937
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 2dn 查看文章
#廣東話萬歲
我都想講到出十點算

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 03:41 PM   #938
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 2dn 查看文章
#廣東話萬歲
好明顯係抄WINDOWS...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 07:53 PM   #939
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 神龍 查看文章
暫時睇流出data, 先假設佢個face id辨識係超勁先啦

我對touch id係咪完全cut走有d保留,
第一就係個開機制放大咗2倍, 無乜理由入面無料到
第二就係apple pay, 唔會同我講比錢要先比個相機睇睇塊面先掛? 成個流程慢過以前小小都不可接受

斷估唔會係將個touch 放入apple pay入面掛?
用緊windows phone 950XL

個虹膜id 辨識最大問題係歩行 / 座車時嘅搖動都會令準確度大幅下跌或failed 叫你入pin

我相信apple 個face id 辨識都會有以上情況

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 07:56 PM   #940
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

PSN  IDdaihamlop
真心問,因為好耐無用apple嘢

1)新iphone可唔可以同一画面同時行兩個apps?
例如:上半screen播youtube,下半screen打PnD....然後set兩個apps做一個icon,一按可以自動同我分上下screen同時開晒兩個apps?

2)新iphone可唔可以用siri或者其他voice command自動上store 同我DL同裝我想要嘅apps?
例如我講,siri...go iTunes store and download TED....佢會唔會自動去同我DL同裝TED?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 09:29 PM   #941
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: daihamlop 查看文章
真心問,因為好耐無用apple嘢

1)新iphone可唔可以同一画面同時行兩個apps?
例如:上半screen播youtube,下半screen打PnD....然後set兩個apps做一個icon,一按可以自動同我分上下screen同時開晒兩個apps?

2)新iphone可唔可以用siri或者其他voice command自動上store 同我DL同裝我想要嘅apps?
例如我講,siri...go iTunes store and download TED....佢會唔會自動去同我DL同裝TED?
1) iphone no, but ipad ok

2) 可以叫佢帶你去個app store 找到果個app, download 要自己按

此篇文章於 09-13-17 09:46 PM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 01:45 AM   #942
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
用緊windows phone 950XL

個虹膜id 辨識最大問題係歩行 / 座車時嘅搖動都會令準確度大幅下跌或failed 叫你入pin

我相信apple 個face id 辨識都會有以上情況
我信apple 無咁垃圾

舊 09-14-17, 07:24 AM   #943
david
The One

註冊日期: Mar 2002
外媒評論毀譽參半

引用:

兩款不同容量iPhone X分別索價8,588和9,888元,貴絕全球手機市場,但有評論認為iPhone X物有所值,以外觀取勝;但亦有指其新功能欠驚喜,與價錢較相宜的iPhone8及8 plus分別不大。

The Verge網站評論指,外界雖對iPhone X定價有不少討論,「但拿上手就覺得物有所值」,因它設計美觀,玻璃機背手感穩陣兼舒適,人面解鎖系統Face ID及Aniemoji亦是先驅之作。據報發佈會設專人示範Face ID時百發百中,系統顯然未受猛烈燈光影響。

Twitter用戶大呼買不起

然而,有指人面解鎖並非新構想,iPhone X整體功能與便宜1,000多至2,000多元的iPhone8及8 plus差距不大,英國《每日電訊報》亦相信不少人會選擇8及8 plus,但認為8及8 plus是過去10年手機的集大成版,iPhone X卻「像未來10年的起點」。

Tylt網站民調亦毀譽參半,認為iPhone X值得天價的有48.5%,覺得不值的51.5%。網民亦對iPhone X開價有話說,社交網站Twitter用戶大呼買不起甚至破產,有人貼圖一名男子在刀尖指嚇下暈倒,要朋友攙扶。

不過,《時代》雜誌評論認為,當年原祖iPhone推出時8GB開價599美元(4,688港元)亦轟動一時,但發售5日銷量已破百萬,因此iPhone X亦有可能暢銷。
果粉有咩可能會買唔起?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 09:30 AM   #944
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
IPHONE X 沒有得像 iphone + 一樣有打橫模式嗎?

因為6+ 6s+ 7+的打橫模式再出apple tv(hdmi轉vga 出投影機)
可以完美出到全畫面

IPAD因為比例問題 都出唔到全畫面

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 11:31 AM   #945
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
別人開發,蘋果收割,好威威呀!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 11:49 AM   #946
神龍
↘大家比d掌聲

你唔好理
係錯誤嘅時間點推出新科技係無用嘅, 咁只係表現出你掉咗件未完成嘅垃圾出嚟
完成件產品用戶小投訴先係贏家

舊 09-14-17, 12:17 PM   #947
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實,大家覺得,如果蘋果錶3(打電話)加ipad9.7寸,加理六千幾,好…

還是用x呢?x八千…………

舊 09-14-17, 01:54 PM   #948
X&Y
Game Master

痴線
根本三個月前唔應該出A10X
A10X 3+3 無論single core同multi-core 都唔夠A11 2+4打
舊 09-14-17, 03:14 PM   #949
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: X&Y 查看文章
痴線
根本三個月前唔應該出A10X
A10X 3+3 無論single core同multi-core 都唔夠A11 2+4打
懷疑係咪GPU單野,所以快快手手推自己新設計出場呢
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 06:31 PM   #950
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
重點是佢個無線充電只是一般速度,以為apple會幾勁,有新一代快速無線充電,結果成部機都只是兩、三年前,android機出過的功能!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 03:40 PM

手機版 | APP版