Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-10-13, 11:34 AM   #276
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
香港時間9月4日上午消息, Apple 公司發佈一張全新的邀請函,內容與全球發佈會邀請函一致,內容是9月11日將在中國單獨舉行一場發佈會,這在 Apple 歷史上還屬首次,地點在北京國貿三期。此次中國發佈會的邀請函與全球發佈會的邀請函大體一致,但是上面顯示, Apple 在香港時間9月11日上午十點在北京國貿三期舉行一場發佈會,此次發佈會的主角很可能是 Apple 即將發佈的iPhone 5S及5C,也就是說, Apple 本次的發佈會基本上就是全球發佈會的中國版。此前, Apple 公司CEO庫克也曾造訪中國,據稱將與中國流動合作,具體內容或許9月11日見分曉。新浪手機也將全程直播。

相關新聞
Apple 公司9月11日將在中國舉行發佈會

FW:
在中國攪,反而檔次低了。在美國攪,仲要有排唔輪到中國發售,中國人的祟洋基因反而越要去搶住買蘋果。如果在中國攪,又是在中國造,中國人反而唔想買了。美國佬唔太了解中國人的心理。可以肯定,蘋果產品在中國的銷量會下降

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-13, 10:40 PM   #277
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
唔知有冇live steam呢?
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-13, 10:47 PM   #278
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Fingerprint sensor無懸念...?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-13, 03:33 PM   #279
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
港被赤化 納中國銷售區

【集體抗議蘋果強行合併港中】以往蘋果的發佈會幻燈片,都會將Hong Kong及China分成不同銷售地區。今次iPhone 5S開售,幻燈片上竟強行將香港與中國等同於一個銷售區,強行合併港中,無視香港的獨特地位。

相關新聞:http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...30912/18419895

Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-13, 06:27 AM   #280
Moderator
核搭載二足步行戰車

我最愛RSS reader Reeder返來啦
直接出Reeder 2 universal app

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-13, 11:57 PM   #281
Moderator
核搭載二足步行戰車

Apple Offers 'Last Compatible Versions' of iOS Apps for Ageing Devices
http://gizmodo.com/apple-offers-last...for-1332363677

引用:
With iOS 7 due to land tomorrow, Apple seems to have decided to look after users with ageing hardware, too. It now offers a 'last compatible version' of iOS apps if you attempt to download an app not supported by your current firmware.

The new feature was spotted and posted to Reddit, and prompts you to download the last compatible version of an app if the latest version in the app store won't work with your device. Engadget reports that it managed to install install older versions of Instagram to an iPhone 3GS with iOS 4.3.3 and Twitter to an iPhone 3G running iOS 4.2.1.

So, if you have an old iPhone, iPad or iPod touch knocking around, you might still be able to breathe a little (out-of-date) new life into it. [Reddit via Engadget]
舊機救星

舊 09-20-13, 11:53 AM   #282
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
ios7 個 music app 顯示唔到歌詞 ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 06:17 AM   #283
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
ios7 個 music app 顯示唔到歌詞 ?
由手機版發出
沒問題,要在播放時 touch 多一下 CD cover 的位置。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-13, 09:51 PM   #284
Moderator
核搭載二足步行戰車

First Weekend iPhone Sales Top Nine Million, Sets New Record
http://www.apple.com/pr/library/2013...ew-Record.html

引用:
Apple® today announced it has sold a record-breaking nine million new iPhone® 5s and iPhone 5c models, just three days after the launch of the new iPhones on September 20. In addition, more than 200 million iOS devices are now running the completely redesigned iOS 7, making it the fastest software upgrade in history. Both iPhone 5s and iPhone 5c are available in the US, Australia, Canada, China, France, Germany, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore and the UK. Demand for iPhone 5s has exceeded the initial supply, and many online orders are scheduled to be shipped in the coming weeks.
5S+5C大破上年iPhone 5 5M紀錄

舊 09-25-13, 05:33 PM   #285
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

iPhone 5s 乳首認證
http://youtu.be/hBOjVD92jgg

引用:
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/hBOjVD92jgg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://rbmen.blogspot.jp/2013/09/iph...h-idvideo.html
iPhone 5sの指紋認證機能「Touch ID」をなんと乳首で試した日本人の動畫が海外で話題となっています。

ウケ狙いの動畫ではありますが、他人の乳首には反応せず、本人の乳首を正常に認證しているので、大成功ですね。このほかTouch IDは踵、関節、貓の肉球、犬の肉球でも利用可能なことが確認されています。

Touch IDを利用するのに、何も人の指先にこだわる必要はないようです。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-13, 06:03 PM   #286
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
First Weekend iPhone Sales Top Nine Million, Sets New Record
http://www.apple.com/pr/library/2013...ew-Record.html

5S+5C大破上年iPhone 5 5M紀錄
但事實身邊越來越少人用iPhone

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 07:09 PM   #287
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: stevenfan 查看文章
但事實身邊越來越少人用iPhone
十四億人民的支那加持, 不難破

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 09-28-13, 09:52 PM   #288
Moderator
核搭載二足步行戰車

不過食中國個餅食得最大份嘅都係三叔喎
iOS陣地歐美仲有一定程度

-----------------------------

Touch ID真係操作好順
部iPad 2 up埋iOS7...又冇想像中咁唔夠力行喎,好似好過以前iOS6

此篇文章於 09-28-13 10:08 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 09-29-13, 04:33 PM   #289
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
上一季除左美國,日本同英國iOS銷量又超越番andriod(未出iPhone 5s前)

有次幫人係Android裝番個手電筒app,竟然個app要讀取contact, 個電話既UDID,機同咭上資料,等同要照晒自已部電話全相,真係嚇死人。

iPad版既iOS 7都係有幾多bug(一定比iPhone多)
5s今次造工都好好,問個數碼通員工都話無上次5禁差,速度真係拍得住用電腦上網

Android API 太開放,app developer基本會咩資料都睇晒,未改變依樣野我都唔夠膽去試Android住

此篇文章於 09-29-13 04:46 PM 被 Shinjyo 編輯。
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-13, 09:21 PM   #290
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
有冇用iOS7上gaf, 或者其他forum, 唔識自動登入?每次打password好煩,tick左自動登入都一樣

問題已解決

此篇文章於 09-29-13 09:37 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 12:53 AM   #291
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
有冇用iOS7上gaf, 或者其他forum, 唔識自動登入?每次打password好煩,tick左自動登入都一樣

問題已解決
iOS7.0 +ipad4 死cookie setting

唯有用chrome....

up左7.0.2 冇解決
keyboard 大lag中

舊 10-02-13, 12:10 PM   #292
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
其實黑灰色都好靚,有少少似鈦色,
但如果用套,
就3部都變得唔靚,
我連底貼都唔用,一貼咗個背面無咗嗰種材質,觀感又係爭d,所以花就花吧,
用咗好幾日,指紋速度真的很正,比原先預想仲要快,
加埋IOS7,siri個中文聲控輸入準確率,全機個速度,觸屏反應,重量,厚簿,手感,係自首次用iphone 3後,
再另我驚喜嘅電話~
(註:我未用過ip 2g, 而ip5我係首日取機,因抵擋唔到個回收價,即時放了@@,即係未用過.....另外嗰d我都係衝首發頭幾日有,但就點炒都唔放,自用~)
我又可以繼續瀟灑咁單手操機啦~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 02:24 PM   #293
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 貓太部 查看文章
其實黑灰色都好靚,有少少似鈦色,
但如果用套,
就3部都變得唔靚,
我連底貼都唔用,一貼咗個背面無咗嗰種材質,觀感又係爭d,所以花就花吧,
用咗好幾日,指紋速度真的很正,比原先預想仲要快,
加埋IOS7,siri個中文聲控輸入準確率,全機個速度,觸屏反應,重量,厚簿,手感,係自首次用iphone 3後,
再另我驚喜嘅電話~
(註:我未用過ip 2g, 而ip5我係首日取機,因抵擋唔到個回收價,即時放了@@,即係未用過.....另外嗰d我都係衝首發頭幾日有,但就點炒都唔放,自用~)
我又可以繼續瀟灑咁單手操機啦~
瀟灑咁單手操機 4.3-4.7"都做到啦, 你4"單手操機,卻辛苦對眼;(
出街見3.5"的人都係普通人多,多數雙手用添

舊 10-02-13, 02:45 PM   #294
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: ZlWS 查看文章
瀟灑咁單手操機 4.3-4.7"都做到啦, 你4"單手操機,卻辛苦對眼;(

4吋我緊緊可按對角位,睇網頁時2隻手指可以輕鬆做到縮放操控,
相反屏幕再大,對我來講,影響到便攜性,操作,通話時美感等呢d缺點比現在來得大,
睇過其他所謂大mon機嘅單手用介面,不敢恭謂~
其實嘅所謂大細mon係睇你點取捨,優點越大時相對缺點亦越大,唔覺得係一種優勢,
總之就期待未來有新技術取締啦~
舊 10-02-13, 11:46 PM   #295
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
4吋我緊緊可按對角位,睇網頁時2隻手指可以輕鬆做到縮放操控,
相反屏幕再大,對我來講,影響到便攜性,操作,通話時美感等呢d缺點比現在來得大,
睇過其他所謂大mon機嘅單手用介面,不敢恭謂~
其實嘅所謂大細mon係睇你點取捨,優點越大時相對缺點亦越大,唔覺得係一種優勢,
總之就期待未來有新技術取締啦~
通話時美感都up得出

iOS先要按對角位便攜性操作配合系統設計架
4.7"配合系統設計只需下mon2"已輕鬆做到單手操控
唔使咩咩單手用介面

整壞對眼都叫優勢?仲要傷何包><
再者,即使4",另一隻手用一兩下唔使死嘅,除非你傷殘姐

此篇文章於 10-02-13 11:52 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 10-03-13, 08:33 AM   #296
貓太部
Crazy Gamer

引用:
通話時美感都up得出

唔使咩咩單手用介面

其實呢d爭辯只會無日無之,
總之有腦嘅人就會識得分辦,自我選擇,
所以點解有d人就是老土,有d人就是有型,但.......你應該唔明.............
舊 10-03-13, 08:34 AM   #297
貓太部
Crazy Gamer

引用:
通話時美感都up得出

唔使咩咩單手用介面

所以點解有d人就是老土,有d人就是有型,但.......你應該唔明.............
舊 10-03-13, 08:44 AM   #298
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
唔洗理佢.....

佢講果d 要隻眼貼到近mon
果種人你比6吋都係貼到好近

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 08:59 AM   #299
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
你咪冇....?@@
因為apple冇那個range的選擇!
正如政府廢先有爭辯

Apple迷都要有選擇
唔明的係你

舊 10-03-13, 09:15 AM   #300
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
Iphone有靚mon真係唔怕傷眼喎
你要去驗眼就真
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 02:57 PM

手機版 | APP版