Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-08-12, 05:16 PM   #201
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: X&Y 查看文章
幫友人問,
1.音量同ringtone音量profile係唔係仲係得一個?
2.裝多過廿個apps係唔係仲係強制分筆畫字母grouping?
3.熄左mon係唔係仲係強制off wifi用返3g/4g?

謝謝
1.係
2.係
3.係 , 但傳聞好快會有更新

舊 12-08-12, 05:21 PM   #202
Sgodkyo
the one

開心大發現
920 d 電好神奇
耗電量呈拋物線
100%時好襟用
之後越低越倒水

舊 12-08-12, 05:45 PM   #203
nine west
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: X&Y 查看文章
幫友人問,
1.音量同ringtone音量profile係唔係仲係得一個?
2.裝多過廿個apps係唔係仲係強制分筆畫字母grouping?
3.熄左mon係唔係仲係強制off wifi用返3g/4g?

謝謝
二,一定係強制
nine west 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 03:40 PM   #204
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
已落訂黃色………聲稱最遲聖誕前會有貨……
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 10:20 AM   #205
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
是否還是沒有香港字?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 04:00 PM   #206
nine west

引用:
作者: diabloex 查看文章
是否還是沒有香港字?
有呀,例如:啲,嘢,嘅,嗰,
舊 12-10-12, 04:10 PM   #207
now_loading
VanHelsing

引用:
作者: nine west 查看文章
有呀,例如:啲,嘢,嘅,嗰,
舊 12-12-12, 12:10 AM   #208
Sgodkyo
the one

咁多位920 o既版友
強烈建議影過o既相都用一次自動修正
然後你會發覺你手上o既超級攝影機會再升一個LV \/
而所謂o既銳利度不足已經唔存在

舊 12-12-12, 12:38 AM   #209
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
咁多位920 o既版友
強烈建議影過o既相都用一次自動修正
然後你會發覺你手上o既超級攝影機會再升一個LV \/
而所謂o既銳利度不足已經唔存在
銳利度問題只係推高左sharpness, 不無少補
我發現最大問題係對焦有問題,
影張全身人照片, 點人物對焦, 好難對準, 要影幾次
反而影物件容易對焦

低光拍攝同後期處理質素無疑係超班, 呢點無可否認
不過對焦質素準繩度真係有d相榷

大જિંગ
大징

此篇文章於 12-12-12 12:41 AM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 11:06 AM   #210
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
o係太子nokia 11月23日落訂
11月28日出無機拎問我屋企有冇收到電話
12月7日落鋪問佢話4日內有貨
o岩o岩打去問佢話呢兩個禮拜內都唔會有貨
話退返訂俾我叫我出去自己買
足足俾佢hold住o左我三個禮拜

我已經列呢間o野入黑店!

亦因為呢間黑店我決定唔買920!作無聲抗議!
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 11:58 AM   #211
now_loading
VanHelsing

有冇咁缺貨呀?! 尊門店都買唔到..

當作騫翁失馬吧...
舊 12-12-12, 01:12 PM   #212
jos
Crazy Gamer
單細胞

同佢講電話嗰陣一啲歉意都無
仲理直氣壯咁講情況有變
我聽到呢度即收線講落去都無用
舊 12-12-12, 01:37 PM   #213
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Nokia好似執淨一間,太子嗰間依家好似係掛住NOKIA招牌(因為未拆)普通電器鋪
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1787259

引用:
作者: jos 查看文章
o係太子nokia 11月23日落訂
11月28日出無機拎問我屋企有冇收到電話
12月7日落鋪問佢話4日內有貨
o岩o岩打去問佢話呢兩個禮拜內都唔會有貨
話退返訂俾我叫我出去自己買
足足俾佢hold住o左我三個禮拜

我已經列呢間o野入黑店!

亦因為呢間黑店我決定唔買920!作無聲抗議!

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-12, 01:47 PM   #214
jos
Crazy Gamer
單細胞

引用:
作者: 名無しさん 查看文章
Nokia好似執淨一間,太子嗰間依家好似係掛住NOKIA招牌(因為未拆)普通電器鋪
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1787259
我問過旺角西洋菜街o個間nokia o個間鋪係咪仲係佢o地o既
佢答我係
同埋張單左上只有nokia logo
不過我唔敢100%肯定o個間係咪專門店
舊 12-12-12, 01:48 PM   #215
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
Store:
http://www.nokia.com/hk-zh/nokiastore/

CS centre:
http://www.nokia.com/hk-zh/support/contact/care-centre/

舊 12-14-12, 10:53 AM   #216
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
920除了拍攝, 其他方面如何? OK麼?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 12:25 PM   #217
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
聞說Whatsapp會於本週末上番架……
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 12:53 PM   #218
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: KIM 查看文章
920除了拍攝, 其他方面如何? OK麼?
iphone 都好少用不同類型的 app (通常都 面書/twitter/yahoo 新聞/whatsapp)

除佐 whatsapp, 我個人好滿意.. 如果whatsapp 回歸便無問題..

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 01:59 PM   #219
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: jos 查看文章
我問過旺角西洋菜街o個間nokia o個間鋪係咪仲係佢o地o既
佢答我係
同埋張單左上只有nokia logo
不過我唔敢100%肯定o個間係咪專門店
http://www.nokia.com/hk-zh/nokiastore/

德福仲響度

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 09:13 PM   #220
jos
Crazy Gamer
單細胞

無理o個間店啦...

去o左豐澤walkin o左黑色
中o左紅色光點相機
不過無諗住換啦

初步用wifi上網竟然慢過galaxy nexus 4.2...

影完相用內置相片檢視器睇返o的相會朦

有期望過大o個種失落感

此篇文章於 12-14-12 09:23 PM 被 jos 編輯。
舊 12-15-12, 12:57 PM   #221
Sgodkyo
the one

Whatsapp有得用喇
上官網dl

舊 12-15-12, 03:09 PM   #222
nine west

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
Whatsapp有得用喇
上官網dl
同之前個版本差唔多

http://welovewp.hk/post12554/
舊 12-15-12, 05:19 PM   #223
Sgodkyo
the one

試左幾日 , 開始摸到個相機o既運作
老實講真係有D強差人意

首先影晃質素無之前D人吹得咁勁
以手機黎講係超班
但係同 dc 比的話仲有好大距離
而銳利度唔知係關硬體定軟體事
如果係前者會係死症黎

另外
測光 , 對焦 , 白平衡 , 全唔都唔合格
800 可能仲好d a
不過呢D全部可以軟體補救 , 望就望佢早D出更新

講返優點啦
首先個預設後製( Creative Studio ) 好正
基本上影出黎D相都用佢黎執少少
其實之經好 Prefect , 但係我相信對於大部份人黎講
個簡單幾個指令已經會覺得好煩

大圖注意

後製
Before

After

另外OIS好無敵 , 拍片超一流
不過影相就因為銳利度問題 , 有 = 冇 ( 夜景除外啦 )

最後係屈機夜拍
有幾屈機 , 自己睇啦

大圖注意
( 原始檔案 , 冇任何後製 )

夜景

舊 12-15-12, 05:34 PM   #224
Sgodkyo
the one

另 , 一個唔會比whatsapp 騎刧audio APIo既小方法

入whatsapp
想退出時唔好用 <--
先用中間個window 制出返桌面
之後狂按 <-- 直到見返桌面
完成

想close 個 app 都要搞咁多野

舊 12-15-12, 06:29 PM   #225
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
用實體相機掣同mon上的focus 掣會否影響sharpness?
我見香討有個post咁分析,但唔知真唔真 (我未買920)。

另外想問下....
用開android機,whatsapps啲history有冇得搬返去920度?
同埋使唔使delete咗android個whatsapp至可以係920裝whatsapp?(同一個mobile no.只可裝一架機)

此篇文章於 12-15-12 06:35 PM 被 暉暉816 編輯。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (五) KTN 手機平板遊戲討論版 1000 02-16-12 04:01 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (四) 神龍 手機平板遊戲討論版 999 12-12-11 09:57 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM

現在的時間是 11:02 AM

手機版 | APP版