Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-30-12, 03:41 PM   #901
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: B|WINS 查看文章

DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~
而START UI轉輸入法語言,我都未用熟
謝解答我搵到個setting了

舊 12-08-12, 08:57 PM   #902
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
RECOVERY左部NB
點先可以升返做WIN8?
系咪一定要訂光碟?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 05:29 PM   #903
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上

舊 12-15-12, 06:31 PM   #904
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1366*768先用到win8 apps......

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 01-10-13 06:21 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-12, 03:35 AM   #905
a-fung
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDa-fung
XBox Live GamertagShakugan-afung
引用:
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1080P先用到win8 apps......
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.

示範網站
下載
a-fung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-12, 09:24 AM   #906
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
想問問琴日一開部NOTEBOOK就要我修復
但次次都係修復失敗..我又入唔到去WIN搞.. 亦無碟搞 可以點做..
(部NOTEBOOK新買左幾日就變左咁) 正常咁用

句野係咁:

自動修復 無法修復你的電腦
按下 "進階選項" 以嘗試其他電腦選項,或按下 "關機" 以關閉你的電腦,記錄檔: C\\Windows\system32\logfiles\Srt\Srttrail.txt

唔知張圖睇唔睇到 唔得我晏小小後補...
希望各位可以幫幫手...

此篇文章於 12-16-12 09:56 AM 被 死.屍神 編輯。
死.屍神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 01:44 PM   #907
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
優惠期間買左 win8 upgrade, 係咪一定要優惠期間裝? 可唔可以留住條 key 等想裝先裝?
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 02:05 PM   #908
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: a-fung 查看文章
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.
廠機不同吧
自裝desktop 試左1080P mon set 720P 用唔到wp8 app

另外用wp8 app 又一定要set "account control setting" desktop用progrem好煩

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 12-17-12 02:07 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 01-02-13, 03:08 PM   #909
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?

舊 01-10-13, 06:23 PM   #910
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?
DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~

=========================================
另外點解del folder 要untick 唯讀先 del到

舊 01-17-13, 05:53 PM   #911
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
請問有咩player推介?

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-13, 06:42 PM   #912
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……

舊 01-21-13, 10:06 AM   #913
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 10:26 AM   #914
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……
同WIN7 XP時一樣咁已經傳統輸入法( WIN8預設係FIX 死STATUS BAR的)

ALT+SHIFT 轉中/英 OK快呀...(09年i5-750機)

舊 01-21-13, 02:32 PM   #915
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: diabloex 查看文章
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 02:47 PM   #916
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: X&Y 查看文章
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的

thx, 係咪講呢隻$319

引用:

極致升級,絕佳優惠

在 2013 年 1 月 31 日前,以超低優惠價下載 Windows 8 專業版升級。*
僅需 HK$319 預估零售價 (ERP) 即可下載專業版 [/COLOR][/COLOR]
按一下 [下載專業版] 即可安裝 Windows 8 升級小幫手。當您的瀏覽器出現提示時,請開啟、儲存或執行升級小幫手。升級小幫手的安裝作業可能需要幾分鐘不等,視乎您的網際網絡連線速度而定。

now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 03:04 PM   #917
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: diabloex 查看文章
thx, 係咪講呢隻$319
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 03:24 PM   #918
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: X&Y 查看文章
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code
冇記錯
我買$325

舊 01-22-13, 02:07 AM   #919
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
係我唔識用定係點呢....喺"Market'入面係唔係無Search依個功能?
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 07:32 AM   #920
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
平版的話
右邊邊緣掃一下

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 11:17 AM   #921
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

面世第88天
http://www.windowsupgradeoffer.com/

凡購買 Windows 7 電腦可享以 HK$119 優惠價升級至 Windows 8 Pro*

舊 01-23-13, 11:36 AM   #922
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7

舊 01-24-13, 06:31 PM   #923
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

http://windows.microsoft.com/zh-TW/w...oard-whats-new

SHORT KEY FOR WIN8

舊 01-24-13, 06:33 PM   #924
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: knight-philip 查看文章
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO

舊 01-24-13, 06:49 PM   #925
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO
問題是工作上要用上win7

雖然現在結果在D drive裝了win7 dual boot
win8仍然造不到restore

問了華碩都說造不到
(問他們如果炒到window都開不到那怎樣自救,他們竟然說拿回原廠救....

聽說有個叫true image 2013的prog.可以幫win8搞backup...不過未試

ps.有些人想改HD成SSD都不能夠把win8移過去
win8真是夠霸道...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 05:36 PM

手機版 | APP版