Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-05-09, 06:22 PM   #626
POISON
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: HEYHEY 查看文章
upgrade 咋
我用的是lenovo ideapad y450
那我該怎麼辦??
重裝掛
佢會留返個windows.old既檔俾你,假設你hdd夠位的話

舊 12-12-09, 02:10 PM   #627
綱之小子
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDjoybe
我想問下咁多位, 如果可以用$350入手win7 home pre version低唔低呀?(早幾日係facebook見到果個,正版)
and我用緊NOD32, 我用win7 analysis software話NOD32可能o係win7 run唔到.

我用緊 ASUS N10J series.
thanks 咁多位

其實不如我咁問啦, 請問有無人買左呢個package,
同normal正價買的win7有無分別...

此篇文章於 12-17-09 01:01 PM 被 綱之小子 編輯。
綱之小子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 04:22 PM   #628
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
如果我用customise upgrade,
我舊有裝OS個DRIVE佢會做左個windows.old既folder
如果DEL入面個windows folder係吾係 吾會影響我而家WIN7呢個架?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 04:39 PM   #629
magnum
シロッコ大尉

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 斯羅 查看文章
如果我用customise upgrade,
我舊有裝OS個DRIVE佢會做左個windows.old既folder
如果DEL入面個windows folder係吾係 吾會影響我而家WIN7呢個架?
唔會, 不過你就唔可以rollback, 即係downgrade返去之前的version

magnum 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 11:52 PM   #630
斯羅
aloha~

引用:
作者: magnum 查看文章
唔會, 不過你就唔可以rollback, 即係downgrade返去之前的version
如果要ROLLBACK剩係留WINDOWS個FOLDER就得?
舊 01-03-10, 01:05 AM   #631
magnum
シロッコ大尉

引用:
如果要ROLLBACK剩係留WINDOWS個FOLDER就得?
如果你想rollback, 你一定要keep windows.old

舊 01-03-10, 01:20 AM   #632
斯羅
aloha~

引用:
作者: magnum 查看文章
如果你想rollback, 你一定要keep windows.old
咁如果我BACKUP個windows.old落ext. hdd, 要rollback先放返入去得吾得呢, thanks
舊 01-03-10, 01:24 AM   #633
magnum
シロッコ大尉

引用:
咁如果我BACKUP個windows.old落ext. hdd, 要rollback先放返入去得吾得呢, thanks
應該無問題

舊 01-04-10, 12:36 PM   #634
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
有冇人用 win 7 會死機呀?
我部E-BOX ( ION+WIN7) 唔知點解行某D程式,一開即死機 - 畫面定格之後全無反應個種
死因不明,硬係覺得有野撞左
冇問題時又好正常...Orz

有以上問題既程式:
TotalMedia Center 3、TotalMedia Theater 3 ,但係 3.5 又無問題
中文版 MHFO OB 又死當,但係 日版隻benchmark program又冇問題

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 12:52 PM   #635
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
用左一段時間enterprise edition
ff好左
之前vista夾住hktb用會死ff (不明原因)

startup/restart/hibernate快過vista好多(still 慢過xp少少)

superfetch無vista之前痴線搶resource

個taskbar pin function超喜歡
preview功能好好用,可能同grouping好左有關

可能係64bit關係,check point某些vpn用唔到

舊 01-10-10, 12:16 PM   #636
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
我想問下學生版win7 pro 32-bit同市面上的win7有冇分別...

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 10:51 PM   #637
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
成日開MSN果陣都HANG機,有時FIREFOX都係咁
有冇人有相同問題?我係WIN7 64BIT。

M$真係唔知做乜,到依家MSN MESSENGER都仲未搞好個TRAY SUPPORT,唔好講連64BIT版都未有果D。
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 11:23 PM   #638
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
我想問下學生版win7 pro 32-bit同市面上的win7有冇分別...
xp年代,software 本身冇,個package會被人剪左個label去

引用:
作者: relight 查看文章
成日開MSN果陣都HANG機,有時FIREFOX都係咁
有冇人有相同問題?我係WIN7 64BIT。

M$真係唔知做乜,到依家MSN MESSENGER都仲未搞好個TRAY SUPPORT,唔好講連64BIT版都未有果D。
冇事,FF同MSN正常

舊 01-12-10, 12:49 PM   #639
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
代友發問
FULL PACK的HOME PER版可以同時在多少部機上使用
又或者是FULL PACK的HOME PER版可以重裝幾多次?
有說是3次,但也有說是5次

舊 01-12-10, 02:56 PM   #640
a-fung
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDa-fung
XBox Live GamertagShakugan-afung
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
代友發問
FULL PACK的HOME PER版可以同時在多少部機上使用
又或者是FULL PACK的HOME PER版可以重裝幾多次?
有說是3次,但也有說是5次
應該是HOME PREMIUM吧
只可以同時裝嚮一部機度

重裝限制就唔知, 但係一定唔會只得5次....
起碼都100次, 我自己都嚮VM入面裝左廿幾次
你個朋友都唔會一星期重裝一次吧

示範網站
下載
a-fung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-10, 01:36 AM   #641
magnum
シロッコ大尉

10次左右, 不過你可以打電話去microsoft叫佢地幫你reset

至於你係vm入面裝, 你應該只係無activate
如果你activate/用windows update等等, 佢一樣count你一次的

舊 01-19-10, 08:39 PM   #642
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
之前日本Bing個campaign完左, NANA家族的win7 themepack download:

http://campaign.live.jp/bing/download_n.htm

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-10, 10:19 AM   #643
brightsky

註冊日期: Dec 2009
太好了~有WINDOWS 7交流~
想問下,我剛轉用7,但我的COMIC STUDIO是簡體,以前都是加裝APPLIOC安裝和啟動的,
但轉7後就話APPLIOC唔夾,用唔到...請問有無咩解決方法呢?我實在好需要呢隻軟件>.<

brightsky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-10, 11:34 PM   #644
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
想問下WIN7係咪用唔到MSN架?
我安裝左幾次都話唔得....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-10, 11:47 PM   #645
Gurren

註冊日期: Jun 2008
no really , i don't setup msn before .
when i setup os again, it can be success.
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-10, 12:14 AM   #646
佐藤成樹

引用:
作者: Gurren 查看文章
no really , i don't setup msn before .
when i setup os again, it can be success.
點setup os?
舊 01-24-10, 08:00 AM   #647
Gurren

註冊日期: Jun 2008
洗機 / 重裝 呀 我諗你應該識掛
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-10, 11:02 AM   #648
佐藤成樹

引用:
作者: Gurren 查看文章
洗機 / 重裝 呀 我諗你應該識掛
但係部機.....我尋日先買返黎咋喎.....
重有佢話叫我返黎開機之後入返個類似sn既號碼,唔係會開唔到個windows,不過我唔識係邊度入....
舊 01-29-10, 11:19 AM   #649
HEYHEY

註冊日期: Feb 2005
我部notebook又唔知做咩事突然成日壞機
我之前update左windows, comodo 同lenovo D野
開到機,但過一陣後我開START,佢就hang左
唔係blue screen, 但就係hang住, screen變得好似加左層霧咁
咁咩都無反應, 淨係彈個野叫我停止程式
但我咁完一樣係咩反應都無
我可以點做呢??
HEYHEY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-10, 06:31 PM   #650
HEYHEY

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: HEYHEY 查看文章
我部notebook又唔知做咩事突然成日壞機
我之前update左windows, comodo 同lenovo D野
開到機,但過一陣後我開START,佢就hang左
唔係blue screen, 但就係hang住, screen變得好似加左層霧咁
咁咩都無反應, 淨係彈個野叫我停止程式
但我咁完一樣係咩反應都無
我可以點做呢??
我最後重裝了windows 7
發覺好似HDD有啲壞咁,可以怎樣check?
HEYHEY 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 02:31 PM

手機版 | APP版