Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-17-09, 04:13 PM   #401
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: HEYHEY 查看文章
我部NETBOOK係HP2133的VISTA VER.
但我近日不能UPDATE去SP2
每次都不成功,每次都要revert change
請問有何辦法??

P.S.我試過用WINDOWS UPDATE同直接DL都唔得@@
我連SP1都UPDATE唔到,真係唔知點解,我是用正版Vista

舊 07-17-09, 05:42 PM   #402
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 基路亞 查看文章
連埋updates 同patches
改善左保安漏筒等等

其他功能上大致上一樣
ic thankyou.

但10月都出7 .仲有幾多人會唔up,繼續用vista?

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-09, 02:48 AM   #403
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
遲到但肯定會早退的Windows Vista 用戶報到…

舊 08-02-09, 05:07 PM   #404
IDGAF
The One

其實我宜家用緊的window vista home premium同其他版本有咩分別?
快D?

舊 08-02-09, 07:31 PM   #405
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
我連SP1都UPDATE唔到,真係唔知點解,我是用正版Vista
我之前都唔得,我用還原光碟還原左部電腦就up得返
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-09, 08:32 PM   #406
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我都覺vista好神奇,中文版但個update係英文

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-09, 08:37 PM   #407
IDGAF
The One

無事喎我新機window vista home premium SP1可以直接UP到SP2,
不過有咩方分別就唔知了…

另外點知自己個window vista home premium係32BIT定64BIT?

舊 08-02-09, 08:49 PM   #408
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
無事喎我新機window vista home premium SP1可以直接UP到SP2,
不過有咩方分別就唔知了…

另外點知自己個window vista home premium係32BIT定64BIT?
控制台 => 系統

不過如果你唔知就通常係32-BIT. 一般家用機好少用64-BIT (除非你部機有超過4GB RAM).

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-09, 09:43 PM   #409
IDGAF
The One

引用:
作者: YHW 查看文章
控制台 => 系統

不過如果你唔知就通常係32-BIT. 一般家用機好少用64-BIT (除非你部機有超過4GB RAM).
THX~!
係32BIT。

舊 08-23-09, 03:26 PM   #410
Hunter

註冊日期: Jan 2002
新機window vista home premium SP1
12月可以羅windows 7 upgrade版
不過起碼等windows 7出埋sp1先裝

此篇文章於 08-24-09 06:44 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-09, 07:49 PM   #411
沙律菜絲

XBox Live GamertagGAForum shop
好似得ultimate板先有2隻dvd 32+64bit

我盒home basic得32bit,要64bit就要打俾ms換一隻

盒ultimate有2隻dvd

64bit用左2年 so far 同32bit無乜分別

係07年新買果時就ORZ D,好多driver都唔support

舊 10-16-09, 11:46 PM   #412
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
Win7 24號開賣有400套non resale ultimate版賣$377 (會捐哂比香港體院)
有冇版友有興趣排? (未公佈地點)

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-09, 07:38 AM   #413
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

$377??唔係upgrade版?

如果有應該都要早兩日排隊了...如果我比多500搵人排有冇人去?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-09, 03:35 PM   #414
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
日本今晚有EVENT

このイベント内で「窓辺ななみこと水樹奈々さん」のビデオ出演がある模様
ただし、このイベントには「Windows 7 Ultimate購入者」のみが参加とのこと。

イベントは22時終了を予定しているが、その後深夜販売ショップ向けに
「水樹奈々さんのカウントダウンボイス」が配布され、
そのカウントダウンボイスで販売解禁も祝われる模様。

抽獎

舊 10-22-09, 01:43 AM   #415
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
似乎MS今次都幾大決心要响日本重振聲威... 因為VISTA响日本個佔有率都好低下

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 01:44 AM   #416
money
◆.西野司命.◆

声優・桃井はるこさんが変装・お忍びでWindows 7深夜販売に来ていた。
明日8時のイベントに来てねとのこと

舊 10-22-09, 02:48 AM   #417
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
$377??唔係upgrade版?

如果有應該都要早兩日排隊了...如果我比多500搵人排有冇人去?
收到風係32bit雞腸完全版, 有機會包language pack....

本來想排, 而家慳番

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 09:44 AM   #418
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
我想問我部機咁既config:
cpu: AMD Athlon 64 X2 Dual 3800+ 2.01 GHz
display card: NVIDIA GeForce 7600 GT
RAM: 2GB

由winXP 上win7 會唔會慢左? (e.g. loading Window,copying files, loading firefox, loading games, unzip...etc)
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 09:46 AM   #419
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
香港星期六先有, 唔知聽日有冇可能有機見街.. 我聽日得閒去消費

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 10:10 AM   #420
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
我隻msdn版入左手好耐都未得閒試....

舊 10-22-09, 10:20 AM   #421
money
◆.西野司命.◆

舊 10-22-09, 10:27 AM   #422
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
我想問我部機咁既config:
cpu: AMD Athlon 64 X2 Dual 3800+ 2.01 GHz
display card: NVIDIA GeForce 7600 GT
RAM: 2GB

由winXP 上win7 會唔會慢左? (e.g. loading Window,copying files, loading firefox, loading games, unzip...etc)
我個config好你少少
仲唸緊好唔好轉

不過我好鍾意鏟window~
系咪唔好買oem呢...
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-09, 10:32 AM   #423
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
白戶o個邊係3.0 95 98 NT ME
窓辺家o個邊除左3.1之外o個d係咩黎?...

舊 10-22-09, 10:34 AM   #424
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
點解日本有呢D event....
我都想參加 T_T

之前抽中左個Ultimate版,
好想買多隻upgrade版玩玩.....

舊 10-22-09, 11:02 AM   #425
yiu1217
Senior Gamer
..........

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDyiu1217
XBox Live Gamertagyiu1217
引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
Win7 24號開賣有400套non resale ultimate版賣$377 (會捐哂比香港體院)
有冇版友有興趣排? (未公佈地點)
我同朋友諗住聽日一公怖左就去
yiu1217 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 12:56 PM

手機版 | APP版