Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-16, 06:28 PM   #376
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
但日頭打機係咪要一定拉窗簾先睇得清楚?
唔適講,只係唔太光就可以

舊 03-26-16, 02:30 AM   #377
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
DOAX3公式 ‏@zack_island 5h5 hours ago
http://www.gamecity.ne.jp/doax3/info_20160325.html

【通知①】結束遊戲時的注意事項親愛的玩家您好!目前有報告反映在『DEAD OR ALIVE Xtreme 沙灘排球 3 Fortune』中發現有儲存資料破損,無法再次讀取進度的現象。

【通知②】在遊戲進行中(自動儲存發生時)若按PS鍵跳至PlayStation®4系統畫面並結束遊戲,則可能導致儲存資料被破壞的情況。開發小組正在全力進行修復。因此在結束遊戲時,務必請於遊戲中的“HOTEL”或“POOL SIDE”選擇“保存後結束”先行回到遊戲主畫面後再結束遊戲。

【通知③】此外,請定期將儲存資料備份,以防萬一。由此造成的不便,还请诸位玩家理解和原諒

(好肯定d人用緊save/load大法,試用舊bug想贏錢,自出自入隻game,根住就發現會有機會corrupt個save。Saving個時走出去END GAME,唔corrupt至奇)

此篇文章於 03-26-16 02:46 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 03:15 PM   #378
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
Owner 30lv 只係開左1個event mode,另一個仲未開
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 05:24 PM   #379
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
請問有冇人有興趣要psv限定版物品? (包括mouse pad, 啤牌,畫冊及外盒,唔包game+dlc)$390

另外全新psv版中文版(未開封)+dlc code $320

有興趣可pm

此篇文章於 03-26-16 05:36 PM 被 kenchan 編輯。
kenchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 08:04 PM   #380
ComeLOLoh

居然比我walk in 買到最後一盒最強版。
應該係暫時香港最後一盒。
等埋我星期二訂左個盒,就肯定d限定野有多盒分了。

我開左Post去買、賣區了,有意請睇睇:
http://www.gaforum.org/showthread.ph...0#post11317200

舊 03-26-16, 08:51 PM   #381
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:

邊度買? 幾多錢?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:05 PM   #382
tim0627
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
Thumbs up

引用:

http://www.gaforum.org/showthread.ph...0#post11317200
竟然俾你找到最強版,服了
唔通係入元朗買到?
tim0627 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:10 PM   #383
cheng3717

想問下d泳衣係咪真係好難送,因為我見之前話有2百幾件泳衣
隻game仲寄緊黎,想做定心理準備,我就一定唔會課金,但又唔想用s/l大法
cheng3717 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:27 PM   #384
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: cheng3717 查看文章
想問下d泳衣係咪真係好難送,因為我見之前話有2百幾件泳衣
隻game仲寄緊黎,想做定心理準備,我就一定唔會課金,但又唔想用s/l大法
放心,冇得S/L,因為會自動save

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:38 PM   #385
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
Question

OWNER賺錢係咪淨係得賭場

唔知要賭到幾時先有票卷賣

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:38 PM   #386
cheng3717

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
放心,冇得S/L,因為會自動save
D人好似話有USB大法
cheng3717 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 10:04 PM   #387
ComeLOLoh

引用:
作者: 1pi 查看文章
邊度買? 幾多錢?
香港島!盒野太大,放埋左一邊。行過會望唔到。
不過,只得一盒。想買多盒都無。
$18xx

我從來未試過香港島見到有最強版。
今次係第一次,可能係新派貨都未定。

舊 03-26-16, 11:23 PM   #388
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
第一次玩呢隻系列 想問下賺錢最好有咩做

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 11:49 PM   #389
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
OWNER賺錢係咪淨係得賭場

唔知要賭到幾時先有票卷賣
仲有完成任務嘅, 但好少錢.

堆票我唔理住, 完成晒9個S+同20件泳衣獎盃先.

引用:
作者: reiyaw 查看文章
第一次玩呢隻系列 想問下賺錢最好有咩做
女嘅話贏排球, owner唔肯定係咪得賭場.

=============
有冇人知囡囡第7個任務咩條件先出? 玩 Honoka 第13日完成6/7後14冇出, 最後得S…

舊 03-26-16, 11:57 PM   #390
GOGamer

註冊日期: Mar 2016
引用:

真係恭喜你,話說香港最後一盒就真係……不過肯定好少,總之恭喜
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 11:58 PM   #391
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: carychow 查看文章
仲有完成任務嘅, 但好少錢.

堆票我唔理住, 完成晒9個S+同20件泳衣獎盃先.

女嘅話贏排球, owner唔肯定係咪得賭場.

=============
有冇人知囡囡第7個任務咩條件先出? 玩 Honoka 第13日完成6/7後14冇出, 最後得S…
想請教下女孩mode同owner mode有咩分別?

舊 03-27-16, 12:20 AM   #392
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
日間活動: owner 全部得個睇字, 最多俾你影下相. 想自己玩就要女孩mode.
商店&夜間: 邊個入賭場就睇用邊個嘅錢.

舊 03-27-16, 12:54 AM   #393
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
日間活動: owner 全部得個睇字, 最多俾你影下相. 想自己玩就要女孩mode.
商店&夜間: 邊個入賭場就睇用邊個嘅錢.
感謝大大教導

舊 03-27-16, 01:11 AM   #394
GOGamer

引用:

有冇人知囡囡第7個任務咩條件先出? 玩 Honoka 第13日完成6/7後馬4冇出, 最後得S…
所有囡囡第7個任都係叫你將滿意度升到最高完,即係要100心玩完第14日,然後結算日…係派成績表時就會話你成功,獎你 7萬5千 OWNER幣及7百經。理論上係會係第6個任完成後2,3個任出現(具体條件我唔清楚)。我都Miss過Marie 第7個任,有可能要玩多幾輪,而且係滿心的情況下刷下任會有番,畢竞7萬5啊……

話說我都係衝緊杯XD

引用:
女孩mode即係遊玩mode,你負責控制囡囡同陽光玩遊戲,賺既錢係囡囡既,錢非常易賺,加既係 友情度(音符),所D野都係囡囡自己可以買既物品(即係自己D泳衣)

Owner mode主要係平時俾你睇囡囡D活動既(你控制緊個陣都唔得閑睇啦),錢只有做Mission賺(靠女賺錢),非常少,最多錢係囡囡自己D任,但係唔會重覆,重覆個D好少錢,最高見2萬幾,通常幾千。套Fortune要100萬,跳無券有三張 要70至90萬不等,而且三張券係三隻唔同既舞(根據youtuXe D片)

此篇文章於 03-27-16 01:13 AM 被 GOGamer 編輯。
舊 03-27-16, 01:30 AM   #395
kanone
Game Master

32 hr play time
31owner lv 3角色全杯(ayane,kokoro,ayane) 已經無乜心機玩
剩返果6個都無乜愛
舊 03-27-16, 01:44 AM   #396
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
全角色已全攻略,而家都係做埋啲event出黎……

話說……換衫中途開眼係扣超大關係度……

舊 03-27-16, 01:49 AM   #397
ComeLOLoh

引用:
作者: Orage 查看文章

咁係咪即係健議先玩過開眼先呢?

舊 03-27-16, 02:37 AM   #398
GOGamer

引用:
作者: knone 查看文章
32 hr play time
31owner lv 3角色全杯(ayane,kokoro,ayane) 已經無乜心機玩
剩返果6個都無乜愛
所以我用Marie開荒就係怕之後無心機玩落去,之前用極都係矩真心吐血,E家我先至有番D心機玩

引用:
作者: Orage 查看文章

想問下第5個Event係乜?

引用:
咁係咪即係健議先玩過開眼先呢?
我覺得做左吾開眼先比較好,唔開眼+完成7個Mission+真END+玩足14日一輪攪定掂

2週目 20件衫+開眼 直接離開Zack島 會比較快。問題係5個Event最後一個唔知係乜?
舊 03-27-16, 02:42 AM   #399
kanone
Game Master

引用:
作者: GOGamer 查看文章
所以我用Marie開荒就係怕之後無心機玩落去,之前用極都係矩真心吐血,E家我先至有番D心機玩

想問下第5個Event係乜?

我覺得做左吾開眼先比較好,唔開眼+完成7個Mission+真END+玩足14日一輪攪定掂

2週目 20件衫+開眼 直接離開Zack島 會比較快。問題係5個Event最後一個唔知係乜?
應該係卷ev
舊 03-27-16, 04:34 AM   #400
GOGamer

引用:
作者: kanone 查看文章
應該係卷ev
你係指個D跳舞卷?有3張米3段片,但係我已經係4/5啦

話說D券都送唔倒出去XD

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
[分享] Dead Fantasy II - DOA vs FF nofire 電視遊戲討論版 26 03-31-08 02:01 AM
death or alive - 生死格鬥(doa?) 佐藤成樹 電影版 86 10-10-06 05:29 PM
[XB]Dead Or Alive Xtreme Beach Volleyball 2 neo2046 電視遊戲討論版 0 12-18-04 10:27 PM
[XB]DEAD OR ALIVE Ultimate圖片及影片,行版10月28日發售($299預訂送DOA Ultimate) 神祕人1號 電視遊戲討論版 344 12-01-04 10:54 PM

現在的時間是 01:19 AM

手機版 | APP版