Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
~清談館~>其實D支那種既身體構造係唔係特別D架呢
W!LL 11:04 AM 06-22-14
點解班蝗可以佔領客機十幾鐘都無警犬拉走?
辛苦班機組人員, 蔣麗芸多得你做壞哂
仲要航空公司賠償, 痴線, 係搵你地亞爺賠至啱呀死支那
HM 11:23 AM 06-22-14
作者: 尼路:
你令我想起中國係世界第一大人口,中文係世界第二多人用語言,中國係世界有著舉足輕重的地位。
我唔承認北方話係中文,明明粵語先係正統中文
W!LL 12:29 PM 06-22-14
作者: :
唔明點解仲要賠俾佢地
sgouki 12:41 PM 06-22-14
呢D先真正出動解放軍啦.........
小嘉 12:48 PM 06-22-14
作者: sgouki:
呢D先真正出動解放軍啦.........
出動解放軍一齊去搶
Hunter 12:55 PM 06-22-14
騎劫客機, 宜家每人仲有得羅$800賠償

david 01:06 PM 06-22-14
包溶呀,包溶O下啦...
野良猫 01:07 PM 06-22-14
恐襲呀
小嘉 01:15 PM 06-22-14
你地大驚少怪姐
D蝗自己衝出馬路衝架車
之後就屈人話搵車撞佢
david 01:45 PM 06-22-14
作者: 小嘉:
你地大驚少怪姐
D蝗自己衝出馬路衝架車
之後就屈人話搵車撞佢
古有螳臂擋車,今有蝗臀頂車?

繼指花為蕉後又一蝗版成語?
頹廢人辨 02:00 PM 06-22-14
港航係大陸佬開
佢地都唔賠既話, 下次點屈外國公司
尼路 02:32 PM 06-22-14
我突然想出之前美國都好似有單,不過人地請警察押左佢地落機
kcf1201 08:59 PM 06-22-14
作者: W!LL:
點解班蝗可以佔領客機十幾鐘都無警犬拉走?
辛苦班機組人員, 蔣麗芸多得你做壞哂
仲要航空公司賠償, 痴線, 係搵你地亞爺賠至啱呀死支那
個間野既頂頭母公司咪又係蝗國公司
狗咬狗骨事件姐
Dangerous-boy 05:21 PM 06-23-14

<別再來香港撒野!>
憤怒港航員工 罷講普通話
大陸客佔領客機事件,港航最後竟屈服賠償每位乘客hk$800,不少港航員工表示失望憤怒。港航員工 Facebook 專頁「HX & UO Secrets」發起沉默抗議行動,呼籲於七月一日工作時間罷講普通話。

圖片說「七一罷講普通話 香港航空 香港精神」,矛頭相信指向上週五事件。但過了10多分鐘後,專頁管理員隨即附上一段補充,提醒在航機安全議題上,機組人員要保持專業。

david 05:25 PM 06-23-14
提醒在航機安全議題上,機組人員要保持專業。
講英文囉,唔識聽?
Rance 06:06 PM 06-23-14
大陸公司反大陸人,自演乙?
ZlWS 06:14 PM 06-23-14
作者: Rance:
大陸公司反大陸人,自演乙?
港女空姐嘛
( ゚ω゚)? 11:09 AM 06-27-14
引狼入室啦Σ(°Д°)

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...40627/18778648
飛凳掟阿媽 再摑三巴
爛賭忤逆仔收監4月

38,780

• 適中字型
  • 較大字型

■忤逆子魏忠溜以摺凳襲擊兼掌摑母親,被判囚四個月。
【本報訊】持單程證來港與母團聚的失業漢,不滿被七旬母親責怪爛賭成性,竟隨手執起摺凳掟向母親,糾纏間更扭揑母親手腕兼掌摑三大巴。忤逆子昨認罪,裁判 官吳蕙芳直斥正值壯年的他竟「食阿媽、住阿媽仲要打阿媽」,極不孝。她聞及辯方指他不諳香港法律,禁不住反駁:「唔通國內打人就唔係罪行咩?尤其是打阿媽 㖭!」終判囚四個月。
記者:陳美莉 陸羽平

47歲無業被告魏忠溜,昨承認襲擊致造成身體傷害罪,控罪指他於本月十八日,於粉嶺寓所襲擊74歲母親邱美云。控方指被告於當日下午賭錢後回家,被母親責 怪爛賭,爭執期間被告將摺凳掟向母親,令其左腳紅腫,更扭揑母親左手腕兼掌摑三巴。被告事後被警方拘捕,警誡下否認施襲,更直指:「我冇打阿媽,係佢打我 咋!」

官:唔通國內打人唔係罪?

辯方昨求情指被告與母因言語衝突始出手,望獲輕判。裁判官吳蕙芳聽罷控方案情後已火起,坦言必定會判處即時監禁,聽罷求情後怒斥:「你正值壯年兼四肢健 全,點解唔搵工做?」辯方解釋被告來港後任地盤散工,惟他因言語不通被解僱。吳官聽罷不屑道:「你落嚟香港就預咗啦,你應該要面對。」
辯方坦言被 告自知罪行嚴重,應受教訓,惟不諳香港法律,案發後已還柙逾一星期,望獲判緩刑,早與母修補關係。吳官直斥:「企喺阿媽立場,你唔去搵食,食我、住我、用 我之餘,仲要攞嚟賭,我仲點同你修補關係,唔通叫阿媽忍你咩!」更斥:「我真係唔信國內同香港法律有咩分別,唔通國內打人就唔係罪行咩?由其是打阿媽 添!」
吳官判刑時坦言:「你而家打到阿媽咁,又唔係打等齡嘅人,又唔係推一推,仲係摑幾巴,又用埋folding chair(摺凳)。更何況打阿媽,仲係74歲嘅老人家。」吳官指有云『百行以孝為先』,「你鄉下都有啦」,考慮被告行為極不孝,即時入獄四個月。
案件編號:FLCC3207/2014

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...40627/18778651

母:寄佢返大陸

26,869

• 適中字型
  • 較大字型
■七旬母親邱美云談及被襲經過,痛哭流涕。

【本報訊】原居於汕尾的被告魏忠溜,已婚並育有一對子女,惟在港老父去世後,母親邱美云以團聚為由成功替他於本年二月申領單程證來港。記者昨探訪被打的邱 婆婆,她老淚縱橫哭訴:「呢個仔好惡,響鄉下成日打人,我響屋企都俾佢打得好厲害,佢放監之後,呢度無地方俾佢住,寄佢返大陸!」
同樣說鶴佬話的 邱婆婆,一直依靠社署援助維生,惟兒子來港後游手好閒兼好賭成性,她憶述逆子惡行時很激動:「我逼佢返工,佢又唔返,成日打我,一係就瞓覺,一係去賭錢打 麻雀,我話親佢,佢就打我,打到我隻腳瘀晒,又推我埋床,鐵閘都撞爛埋。」邱婆婆指着頭頂,指逆子試過用雨傘插她的頭,縫了很多針。她坦言不欲再與逆子同 住,記者聯終上她的女兒,女兒坦言:「家家有本難念的經,阿哥出監後我會接阿媽走,唔會俾佢兩個一齊住。」
Dyhalt Rushifar 11:23 AM 06-27-14
辯方指他不諳香港法律
好想了解一下辯方律師係咩人…
怪盜小G 11:49 AM 06-27-14
我唔可憐件阿婆

申請支那賤種黎污染香港既報應
david 12:02 PM 06-27-14
O下?支那蝗O係香港打人唔係免罪O架咩?用武器如BB車都無事啦...

個法官好快會俾人掟去照肺學包溶...
真!DC 12:05 PM 06-27-14
作者: Dyhalt Rushifar:
好想了解一下辯方律師係咩人…
受人錢財替人消災啫
就算法援都叫收左錢
有機減刑就乜理由都有
律師唔係找尋真理既職業
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 12:43 PM 06-27-14
作者: 真!DC:
受人錢財替人消災啫
就算法援都叫收左錢
有機減刑就乜理由都有
律師唔係找尋真理既職業
由手機版發出
就算係都用心理唔衡啦吓嘛。
狡辯唔係問題,唔好狡辯得咁…

其實在下今次幾同意小G,人係佢自己申請既,佢個仔打爆佢都係自己攞黎。
野良猫 02:06 PM 06-27-14
咁鐘意打人去打拳嘛,起碼搵到錢先

希望條友入到去會有人好好招呼佢
CSY 02:10 PM 06-27-14
辯方指他不諳香港法律,禁不住反駁:「唔通國內打人就唔係罪行咩?尤其是打阿媽 㖭!」
好鬼多支那狗係香港犯法, 由其係打人, 都好興用唔識香港法律做狡辯藉口
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面