Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-09, 04:22 PM   #26
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
CDP set 其實你地早d講係有計的
我都係一早找人留set US 9, 仲有85折~

而家release那XII retro, 我見RED/BLACK ver. 有個ng g 咩Logo....係度..好怪

*PS 我都係細個買唔起...所以儲番CDP set
XI and XII really the best basketball sneaker in my heart haha

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 05:06 PM   #27
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
而家release那XII retro, 我見RED/BLACK ver. 有個ng g 咩Logo....係度..好怪
記念jordan 97年finals game 5 38分果場flu game,所以唔喺retro原色。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 07:40 PM   #28
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
其實黎緊即係出返 jordan 12 咩色? 幾時出?
11會唔會出番? 而且會係咩色 ?

HuGo大 ~
其實我見呢區長期都有講籃球鞋,可唔可以開個籃球鞋區~? a

另2

係唔係出番Air Penny 3 ?
我最想買番呢對...

消息來源:

http://www.hk-kicks.com/modules/newb...=175948&forum=
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 09:02 PM   #29
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: 魚伕 查看文章
其實黎緊即係出返 jordan 12 咩色? 幾時出?
11會唔會出番? 而且會係咩色 ?
AJ12過去兩個月分別出了全白色﹙RISING SUN﹚以及紅黑﹙FLU GAME,同以前紅黑版本用料有少少分別﹚,
你可以去尖沙咀海運大廈內睇實物,兩隻顏色都有。
下個星期一有AJ12紅白色RETRO﹙96-97常規賽作客顏色﹚,聖誕節前﹙聞說23號,待確認﹚有AJ11 SPACE JAM RETRO。

舊 12-09-09, 09:19 PM   #30
魚伕
Moderator

引用:
作者: 阿聰 查看文章
AJ12過去兩個月分別出了全白色﹙RISING SUN﹚以及紅黑﹙FLU GAME,同以前紅黑版本用料有少少分別﹚,
你可以去尖沙咀海運大廈內睇實物,兩隻顏色都有。
下個星期一有AJ12紅白色RETRO﹙96-97常規賽作客顏色﹚,聖誕節前﹙聞說23號,待確認﹚有AJ11 SPACE JAM RETRO。
THX~聰兄~

我有個FD好鍾意呢兩對鞋,知道呢個消息,佢應該好開心~
原來佢諗住買BOXSET...但係太貴....所以唔捨得買....
舊 12-09-09, 09:33 PM   #31
阿聰

引用:
THX~聰兄~

我有個FD好鍾意呢兩對鞋,知道呢個消息,佢應該好開心~
原來佢諗住買BOXSET...但係太貴....所以唔捨得買....
我為咗對AJ12紅白RETRO,我上年聖誕節先至冇買CDP,只單買CDP中嘅AJ11。
上年AJ11+AJ12CDP香港都唔喺分得好多,而AJ11實多人搶,所以好快就俾人掃晒。

SPACE JAM我就未必要了,因為我著緊CDP AJ11﹙而2001年RETRO果對唔捨得著﹚,
而AJ12紅白色喺第一次RETRO紅白色,而且AJ12 RETRO比原版重量減輕以及鞋底冇咁硬,
我覺得AJ12 RETRO比AJ11 SJ更值得買,而事實上SJ在千禧年後都曾經RETRO過了。

此篇文章於 12-09-09 09:40 PM 被 阿聰 編輯。
舊 12-09-09, 10:51 PM   #32
魚伕
Moderator

引用:
我為咗對AJ12紅白RETRO,我上年聖誕節先至冇買CDP,只單買CDP中嘅AJ11。
上年AJ11+AJ12CDP香港都唔喺分得好多,而AJ11實多人搶,所以好快就俾人掃晒。

SPACE JAM我就未必要了,因為我著緊CDP AJ11﹙而2001年RETRO果對唔捨得著﹚,
而AJ12紅白色喺第一次RETRO紅白色,而且AJ12 RETRO比原版重量減輕以及鞋底冇咁硬,
我覺得AJ12 RETRO比AJ11 SJ更值得買,而事實上SJ在千禧年後都曾經RETRO過了。
咁你依家擁有幾多對AJ , 每對又擁有幾多款?

我反而最鍾意係AJ13,14 的紅白 .....
尤其AJ14...不過唔知仲會唔會再版....

舊 12-09-09, 11:04 PM   #33
阿聰

引用:
咁你依家擁有幾多對AJ , 每對又擁有幾多款?

我反而最鍾意係AJ13,14 的紅白 .....
尤其AJ14...不過唔知仲會唔會再版....

依家有:
AJ11 紅黑 RETRO﹙2001 RETRO,唔捨得著﹚
AJ11 CDP
AJ12 紅白 RETRO﹙準備入手,一定著,襯公牛隊NBA50週年LOGO波衫﹚
AJ14 紅白 RETRO﹙我覺得幾舒服﹚
AJ19 紅白原版﹙未著﹚

曾經擁有:
AJ11 LOW CUT原版
AJ11 黑白 RETRO﹙本來我唔想要CDP但因為透明底好難打理,暫時唔再諗住﹚
AJ12 紅白原版
AJ13 黑白/紅白原版

AJ13原版舒適度幾高,但個鞋底唔襟磨,所以SIX RINGS果對同AJ13 RETRO我唔推薦。
同埋我多數要紅白色喺因為可以襯返公牛隊波衫同波褲。

此篇文章於 12-09-09 11:08 PM 被 阿聰 編輯。
舊 12-09-09, 11:30 PM   #34
魚伕
Moderator

引用:
依家有:
AJ11 紅黑 RETRO﹙2001 RETRO,唔捨得著﹚
AJ11 CDP
AJ12 紅白 RETRO﹙準備入手,一定著,襯公牛隊NBA50週年LOGO波衫﹚
AJ14 紅白 RETRO﹙我覺得幾舒服﹚
AJ19 紅白原版﹙未著﹚

曾經擁有:
AJ11 LOW CUT原版
AJ11 黑白 RETRO﹙本來我唔想要CDP但因為透明底好難打理,暫時唔再諗住﹚
AJ12 紅白原版
AJ13 黑白/紅白原版

AJ13原版舒適度幾高,但個鞋底唔襟磨,所以SIX RINGS果對同AJ13 RETRO我唔推薦。
同埋我多數要紅白色喺因為可以襯返公牛隊波衫同波褲。
嘩....你加加埋埋都成1X對AJ....
我買Air Penny 3 都係同一款買過3對而已...真係無得比.....

咁AJ14知唔知幾時復克呀?

你其實有冇保存0既好方法?
我試過最後一對AP3唔捨得著....
過左兩年後...著去打一次波....面底 同對鞋身就即時差不多一分為二....
著一次就報銷....勁心痛....
舊 12-09-09, 11:36 PM   #35
阿聰

引用:
我買Air Penny 3 都係同一款買過3對而已...真係無得比.....

過左兩年後...著去打一次波....面底 同對鞋身就即時差不多一分為二....
以前有幾對AJ焗住掉,因為有著去射波或者行街磨蝕了,依家就冇著AJ打波。
依家著去射波喺PIPPEN對紅FLIGHT同埋上年出果對AIR BARWIN。

AJ14要check下先…我果隊幾年前retro的,著去行街very good。

我對AJ11 RETRO同19代,放喺鞋盒同陰暗處,冇特別保存。但我心癢想著AJ11,
但d人建議我照keep住﹙怕一著會爆底要痴返鞋底﹚,我就買對CDP AJ11著﹙近排嘅事﹚。

舊 12-09-09, 11:46 PM   #36
危險人物
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:

係唔係出番Air Penny 3 ?
我最想買番呢對...

Air Penny 3 今年頭已經出左Retro,是白+藍配色

果陣得MK間nike basketball先有得買

我上星期先sell左出去了

舊 12-09-09, 11:50 PM   #37
魚伕
Moderator

引用:
以前有幾對AJ焗住掉,因為有著去射波或者行街磨蝕了,依家就冇著AJ打波。
依家著去射波喺PIPPEN對紅FLIGHT同埋上年出果對AIR BARWIN。

AJ14要check下先…我果隊幾年前retro的,著去行街very good。

我對AJ11 RETRO同19代,放喺鞋盒同陰暗處,冇特別保存。但我心癢想著AJ11,
但d人建議我照keep住﹙怕一著會爆底要痴返鞋底﹚,我就買對CDP AJ11著﹙近排嘅事﹚。
唔好著...著一次爆底真係後悔莫及...

引用:
作者: 危險人物 查看文章
Air Penny 3 今年頭已經出左Retro,是白+藍配色

果陣得MK間nike basketball先有得買

我上星期先sell左出去了
我就係想買白+藍....呢對係我至愛....
睇網站講會再出....仲會出埋紅色....唔知堅唔堅....
舊 12-09-09, 11:54 PM   #38
阿聰

引用:
但AJ11紅黑版有個好處,紅色底冇咁容易變黃,同埋個底唔會咁容易粉末化,
個紅色鞋底部份如果甩咗出嚟,可以搵D整鞋師傅痴返上去,咁樣可以keep住著好耐。

舊 12-10-09, 12:42 AM   #39
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
Air Penny 同 Air Pippen 係我好鍾意既系列之一
Air Penny 1-3代, Pippen "AIR" 同第3代(打波仲穿緊)都好正!!
但始終AJ 11-12代太無敵~
我本身冇儲AJ series(本身儲波衫同玩車已嚴重破產)但果次11+12 countdown pack
真係忍唔到

另外想問下, XI Space jam ver.係咪完全版retro?

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 09:04 AM   #40
危險人物

引用:

我就係想買白+藍....呢對係我至愛....
睇網站講會再出....仲會出埋紅色....唔知堅唔堅....
佢show出黎個對係白+紫 and 白+紅

白+藍已經出左了

而家想要上ebay先有

舊 12-10-09, 09:05 AM   #41
危險人物

引用:
但AJ11紅黑版有個好處,紅色底冇咁容易變黃,同埋個底唔會咁容易粉末化,
個紅色鞋底部份如果甩咗出嚟,可以搵D整鞋師傅痴返上去,咁樣可以keep住著好耐。
冇錯

紅色鞋底冇咁易氧化變黃先係王道

舊 12-10-09, 09:06 AM   #42
危險人物

引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
Air Penny 同 Air Pippen 係我好鍾意既系列之一
Air Penny 1-3代, Pippen "AIR" 同第3代(打波仲穿緊)都好正!!
但始終AJ 11-12代太無敵~
我本身冇儲AJ series(本身儲波衫同玩車已嚴重破產)但果次11+12 countdown pack
真係忍唔到

另外想問下, XI Space jam ver.係咪完全版retro?
就咁睇佢d圖應該冇作出什麼改變

舊 12-10-09, 09:20 AM   #43
阿聰

引用:
冇錯

紅色鞋底冇咁易氧化變黃先係王道
原本對AJ11 黑白 RETRO,鞋底變黃我都唔想掉,但鞋面有D位「披」咗,依家唯有再等機會入手了。
我喺諗過保養問題,所以先決定入CDP AJ11,SJ版本鞋底都會變黃,我覺得唔值得貴價入手,喺都買黑白色
引用:
就咁睇佢d圖應該冇作出什麼改變
主要改動在左腳腳眼旁那個飛人標誌,同原版/2001年前後RETRO版本相比,方向相反了。
同埋漆皮面積都比之前RETRO再小了一點點﹙同SIZE比較﹚

舊 12-10-09, 09:25 AM   #44
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:

個人上鐘意AJ13多

>我試過最後一對AP3唔捨得著....

重點係你擺左2年冇著
擺得太耐都唔著再著係好易底面離~~

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 02:06 PM   #45
阿聰

引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
個人上鐘意AJ13多
其實AJ13幾舒服的﹙原版﹚,行街唔錯,但打街場就免了,因為鞋底唔襟磨。
之前果對SIX RINGS亦然,因為用咗13代鞋底,用嚟打室內木地板場應該幾好。

舊 12-12-09, 08:51 AM   #46
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
一陣放工去運動鋪睇下有冇得HOLD對比我先
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-09, 10:14 AM   #47
阿聰

引用:
作者: DC 97 查看文章
一陣放工去運動鋪睇下有冇得HOLD對比我先
唔使驚,大貨嚟架!唔喺好似space jam只得nike shop可以買得到。下個星期一記得去買就得了。

舊 12-12-09, 08:24 PM   #48
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
去左NIKIE 留左對8號~
原來星期一系黑白色~
仲開心
舊 12-13-09, 03:18 PM   #49
阿聰

引用:
作者: DC 97 查看文章
去左NIKIE 留左對8號~
原來星期一系黑白色~
仲開心
冇黑白色,只有紅白。

舊 12-13-09, 03:33 PM   #50
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
冇黑白色,只有紅白。
佢同我講無紅白得黑白~
好彩我2隻色都岩啫~
全白同黑紅仲有貨~
想買多對

主題工具
顯示模式

論壇跳轉