Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-25-17, 12:23 PM   #1951
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
sega balance
陸續有來

暫時已知加士氣系列全部變廢紙

power creep balance gj

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-25-17, 01:14 PM   #1952
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
除在馬謖証實死亡有其他報告?

見到周瑜好難唔對生存充滿希望
過兩個禮拜又死左,多謝200龍玉
關索 7枚 +8 7c

真定假?唔好玩啦

舊 10-25-17, 01:39 PM   #1953
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
+7成堆魅開幕打到幾多

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 03:16 PM   #1954
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
Yes改完後個範圍細到。。。

不過同我這些6品冇咩關係
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 04:04 PM   #1955
柚原このみ

比周瑜爽完,連被打都感受到對面攻緊自己果時既快感(●´ω`●)

舊 10-25-17, 04:06 PM   #1956
Stevesteve
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
ssq 係咁上下啦
3代都經過無數既version 先有最後期既百花齊放同平衡

為推新咭無啦啦nerf 某d 舊咭又真係肉酸得濟
跟本係人都知咁搞個生態實會出現問題
不過其實sega上幾個ver d修改都已經奇奇怪怪
一係針住某d ranker黎改,一係就岩岩先buff完又nerf, 當大家beta test 玩家咁
結果大家咪又係照咁玩,寵壞哂sega... 套用bgor既說話:玩得三國都係M

1cost 漢咭都未用過
睇黎真係離引退不遠
其實我一早已覺這代吸錢方法好有問題, 望之卻步;...我真係一毫子都無比過去打.
尤其我這類屎的人, 一開始卡都無得借要讓卡或用次一級的卡, 本身已屎, 點打呀...
開頭無打, 之後更難接軌.

個方式就好似要你供了會先有得正常發揮.

結果每次路過買罐啤酒上去嘆下冷氣+食花生睇人打算數, 想出張ic但一直都無出.

舊 10-25-17, 05:30 PM   #1957
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Stevesteve 查看文章
其實我一早已覺這代吸錢方法好有問題, 望之卻步;...我真係一毫子都無比過去打.
尤其我這類屎的人, 一開始卡都無得借要讓卡或用次一級的卡, 本身已屎, 點打呀...

結果每次路過買罐啤酒上去嘆下冷氣+食花生睇人打算數, 想出張ic但一直都無出.
咪學我禁一直5 6品上落。。。而且唔好極好將器手機可以幫到你齊腳
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 05:49 PM   #1958
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:

依家有小隊系統, 如果你夠多朋友, 又同佢地一齊玩的話, 借卡應該唔難, 至少唔駛換嚟換去.

舊 10-25-17, 08:40 PM   #1959
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: ikari28 查看文章
本來馬謖同丁氏係因為太廢而改到可以一用既程度
依家因為漢屈機又無脳已改番廢呢兩張

個人對関索既期待大D
佢地都係漢既改動既受害者
以前國力共用
比你點加士氣都係2次

依家? 國力2陶謙 > 國力3皇普 > 國力3曹操 > 國力3劉備 > 國力3陶謙 > 國力3皇普

其他國打條毛...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 09:42 PM   #1960
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
關索 7枚 +8 7c

真定假?唔好玩啦
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
+7成堆魅開幕打到幾多
7枚+8但6隻腳都係低武力, 點睇戰女/徐氏+車仔開幕惡過佢

引用:
作者: kev00269270 查看文章
佢地都係漢既改動既受害者
以前國力共用
比你點加士氣都係2次

依家? 國力2陶謙 > 國力3皇普 > 國力3曹操 > 國力3劉備 > 國力3陶謙 > 國力3皇普

其他國打條毛...
除咗剛剛個VER 用泣斬外, 都LOOP唔到咁多下啦
&對過LEE副其實唔夠標準0既惡, 長期打少1隻+個方一死咗人開唔切就好易比人有位打你大半

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 10:39 PM   #1961
番薯勤

引用:
作者: b_boy 查看文章
7枚+8但6隻腳都係低武力, 點睇戰女/徐氏+車仔開幕惡過佢

&對過LEE副其實唔夠標準0既惡, 長期打少1隻+個方一死咗人開唔切就好易比人有位打你大半

加8喎
一開幕有隻15武關索同7隻拍城
女單最大個隻都係12

漢而家出三國力嘅次數多左
理論上個效果應該都唔可以以三代三國力黎做標準嘅

泣斬通常有王美人
One top deck 見到就灰

此篇文章於 10-25-17 10:46 PM 被 番薯勤 編輯。
番薯勤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 10:53 PM   #1962
3headmonkey

註冊日期: Sep 2011
引用:
吳礎周瑜+7 8c
加完知仲可以駁周泰 陳武 新小喬

魏礎6氣加6都算
麻煩西山比返個1.7倍速同目覺我

5士氣 +7武+3知 8c..

痴線...
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 11:25 PM   #1963
b_boy
↘呆~

引用:
加8喎
一開幕有隻15武關索同7隻拍城
女單最大個隻都係12

漢而家出三國力嘅次數多左
理論上個效果應該都唔可以以三代三國力黎做標準嘅

泣斬通常有王美人
One top deck 見到就灰

你無大力攻城, 我咪讓城比你打羅, 完計得你咁低武清你場堅唔難攪

淯底可保一世平安
舊 10-26-17, 07:42 AM   #1964
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

引用:
你無大力攻城, 我咪讓城比你打羅, 完計得你咁低武清你場堅唔難攪

+1 你估下下打開幕就完場咩。另外,很多時候人多打最後20c會出現鬆散問題。

另外,今次攻城車都算係rip,辛苦了。

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 10-26-17 08:21 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-17, 08:35 AM   #1965
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

泣斬ver 打標準個副我覺得上風
5x c 就3劃打你心口,到標準個副有3劃時又可以用王美人打散
好大機會儲番3劃皇甫嵩黎守
引用:
其實都係睇輸幾多城
7隻可能多細計守未必追得番
臨尾整D挑呀風呀墮落呀或者飛天全軍偷城呀都好煩
同埋都仲可能要守第2,3下號令

此篇文章於 10-26-17 08:39 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-17, 12:29 PM   #1966
b_boy
↘呆~

引用:
泣斬ver 打標準個副我覺得上風
5x c 就3劃打你心口,到標準個副有3劃時又可以用王美人打散
好大機會儲番3劃皇甫嵩黎守

其實都係睇輸幾多城
7隻可能多細計守未必追得番
臨尾整D挑呀風呀墮落呀或者飛天全軍偷城呀都好煩
同埋都仲可能要守第2,3下號令
對面標準肯定上風
我係講2副DECK對全部DECK黎講
標準易用D, 對應力好D

咁用得掂7隻當WARA咁打, 對手黎講一定會好叉煩
我純粹講開幕果下我怕5/6枚戰女OR7枚徐氏多D

淯底可保一世平安
舊 10-26-17, 12:39 PM   #1967
darkvolver
頹冗

戰女幾好偷,tube記有個郭工幾好睇。

舊 10-26-17, 01:03 PM   #1968
番薯勤

引用:
作者: darkvolver 查看文章
+1 你估下下打開幕就完場咩。另外,很多時候人多打最後20c會出現鬆散問題。

另外,今次攻城車都算係rip,辛苦了。

關索中後盤都ok
1 cost 計選擇都唔少

唔知點解啲勁計去曬女咭到

舊 10-26-17, 04:00 PM   #1969
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: ouki 查看文章
咪學我禁一直5 6品上落。。。而且唔好極好將器手機可以幫到你齊腳
我就係覺得咁好屈錢, 我好窮...

引用:
作者: psidef 查看文章
依家有小隊系統, 如果你夠多朋友, 又同佢地一齊玩的話, 借卡應該唔難, 至少唔駛換嚟換去.
原來有哩樣野....

舊 10-26-17, 05:34 PM   #1970
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

原來有哩樣野....
講真三國比起d手遊其實唔算貴,尤其依家有得R咭有得印咭,又可以20蚊戰法
同埋前代打過三國既應該都三觀已毁架啦
對比起排隊既苦況個少少錢算咩
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-17, 05:46 PM   #1971
b_boy
↘呆~

我(們)都係被SEGA調教好的M犬

淯底可保一世平安
舊 10-26-17, 06:47 PM   #1972
darkvolver
頹冗

b大,其實大家都是有錢人。無奉獻又點養廠?

舊 10-27-17, 12:14 AM   #1973
3headmonkey

註冊日期: Sep 2011
請問點解勝率咁高, 80.9%,
打左1400場, 都可以只係 二品 呢?

https://www.youtube.com/watch?v=kSotyrK8jeE
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 01:13 AM   #1974
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:

原來有哩樣野....
上個月係日本打左幾晚四十場有找就已經五品上wor...
講真有上集底既銀黑卡都可以推贏對面……(臨走先夠緣禁左張赤火未用過)
睇人打大概二三品附近先有以前皇帝級實力,正正常常有心打唔會五品就入瓶頸位吧

不過番左香港要排太耐隊完全無動力打....

此篇文章於 10-27-17 01:19 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 09:51 AM   #1975
柚原このみ

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
請問點解勝率咁高, 80.9%,
打左1400場, 都可以只係 二品 呢?

https://www.youtube.com/watch?v=kSotyrK8jeE
打戦友show埋打伝場數

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版