Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-31-15, 06:06 PM   #551
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
水貨佬做唔到野 , 我哭了…

舊 08-31-15, 06:16 PM   #552
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
作者: シェンムー 查看文章
水貨佬做唔到野 , 我哭了…
有冇水貨報價? XB1
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 06:28 PM   #553
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
沒有 , 聽日先知咩環境
X1 水日真係唔知多唔多鋪返: (

舊 08-31-15, 06:37 PM   #554
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
沒有 , 聽日先知咩環境
X1 水日真係唔知多唔多鋪返: (
X1 你去問 d人當你唔正常

唔通sony 賣碟有補貼

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 06:46 PM   #555
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: rokuna 查看文章

無計,現實係香港PS3/4個市場遠遠大過你X1,人地唔賣X1版好正常,只可以怪MS宣傳上唔爭氣

舊 08-31-15, 06:46 PM   #556

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:

佢地心諗:玩日版GAME唔買PS4買XB1係咪傻架
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 06:46 PM   #557
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:

未好似以前360初期咁雖

去買PS3碟好似覺得你唔識揀咁
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 07:06 PM   #558
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: wailala19 查看文章
本official guide會出日文版嗎
我記得4個時買咗本日版極速攻略,之後又出咗本完全攻略
再之後又買咗本青文版中文攻略(話說青文係咪已經摺埋咗?)

攻略本我都係等吓睇定D先
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 07:27 PM   #559
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
有無人知STEAM版幾時開始?

追咗POST了, 即係明日無得玩...

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財

此篇文章於 08-31-15 07:37 PM 被 b_boy 編輯。
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 07:30 PM   #560
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
日水聽日有???

舊 08-31-15, 07:39 PM   #561
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

聽日有~~~

舊 08-31-15, 07:42 PM   #562
忍者

引用:
聽日有~~~
好的~~...但係我岩岩買左apiga ap2+G29...唔知玩咩好先

舊 08-31-15, 07:43 PM   #563
wailala19
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我記得4個時買咗本日版極速攻略,之後又出咗本完全攻略
再之後又買咗本青文版中文攻略(話說青文係咪已經摺埋咗?)

攻略本我都係等吓睇定D先
我都係等佢出日文完全攻略算
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 07:46 PM   #564
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: 忍者 查看文章
好的~~...但係我岩岩買左apiga ap2+G29...唔知玩咩好先
坐係ap2拆個G29落黎放部TABLET 係前面SECOND MON 打MGS5 先啦當然: )
ot : 師兄之前有無G27 ? G29 正嗎 ?

此篇文章於 08-31-15 07:48 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 08:19 PM   #565
忍者

引用:
坐係ap2拆個G29落黎放部TABLET 係前面SECOND MON 打MGS5 先啦當然: )
ot : 師兄之前有無G27 ? G29 正嗎 ?
我得前架啦,...土地供應問題...買得埋後架直頭買ap1啦
冇G27,不過去人度玩過,自己舊底個隻都係GT Force....仲要借左俾人N年冇回頭
網上大部份人都話G27其實同G29一樣

之前未出G29想買T300
不過G29出左之後睇REVIEW同比較...
T300得上半身得,冇中路,下半身直頭係shit
G29其實都係PS4版G27...不過brake有進步
同一個價有晒上中下三路...仲想點
T300要有晒波箱同clutch...已經夠我宜家成套....

可能太耐冇玩wheel
真係好正
尤其project cars有clutch
我呢個換得牌O既雪藏1,2牌可以再熟習一下
之前用手制玩唔到kart仔
宜家可以好正常咁行到

舊 08-31-15, 08:27 PM   #566
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
呢本英文official guide好似幾正~!
不過單買一本運費會唔會好貴?Paperback (US$14.02)唔知到HK要幾錢。

https://www.facebook.com/konami/phot...961121/?type=1
Konami
Think you're ready for the release of Metal Gear Solid: The Phantom Pain? Prepare with the Collector's Edition of the official guide, complete with hardcover variant cover, art gallery and lithograph by series character designer Yoji Shinkawa!

http://www.amazon.com/Metal-Gear-Sol...uide+piggyback

大圖

另外,未買GAME的可以參考下~!

《MGS V: TPP》Metal Gear Solid v 香港 5 小時速玩評測

http://unwire.hk/2015/08/28/mgs_v_tp.../game-channel/

Book depository訂,免郵費!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 08:55 PM   #567
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: 忍者 查看文章
我得前架啦,...土地供應問題...買得埋後架直頭買ap1啦
冇G27,不過去人度玩過,自己舊底個隻都係GT Force....仲要借左俾人N年冇回頭
網上大部份人都話G27其實同G29一樣

之前未出G29想買T300
不過G29出左之後睇REVIEW同比較...
T300得上半身得,冇中路,下半身直頭係shit
G29其實都係PS4版G27...不過brake有進步
同一個價有晒上中下三路...仲想點
T300要有晒波箱同clutch...已經夠我宜家成套....

可能太耐冇玩wheel
真係好正
尤其project cars有clutch
我呢個換得牌O既雪藏1,2牌可以再熟習一下
之前用手制玩唔到kart仔
宜家可以好正常咁行到
Thanks

舊 08-31-15, 10:32 PM   #568
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
最後忍不到,買了行日玩下先,[$395]如正好玩再等中文版,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 11:06 PM   #569
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
今晚開X1版 ground zero止渴,見有update, 好似多左個位upload save比Phantom Pain用.

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 11:19 PM   #570
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
今晚開X1版 ground zero止渴,見有update, 好似多左個位upload save比Phantom Pain用.
想問下GZ個SAVE有咩用?本來我諗住8月最後一個星期先打GZ接住玩新作,
點知佢MGS V TPP行貨8月尾就出咗,結果無舊個SAVE DOWNLOAD去TPP…

舊 08-31-15, 11:40 PM   #571
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
想問下GZ個SAVE有咩用?本來我諗住8月最後一個星期先打GZ接住玩新作,
點知佢MGS V TPP行貨8月尾就出咗,結果無舊個SAVE DOWNLOAD去TPP…

Sneaking suit x 1

Gz 救左個班人質 會去你mb 做 staff (包括小島)

舊 08-31-15, 11:48 PM   #572
skydream
死野

註冊日期: Jul 2005
不斷追post,都解決唔到自己一個E問

行日同水日帶咩分別?
分左區?我部係水機PS4,要買番水日?

舊 08-31-15, 11:54 PM   #573
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: skydream 查看文章
不斷追post,都解決唔到自己一個E問

行日同水日帶咩分別?
分左區?我部係水機PS4,要買番水日?
行日 2個版本 淨碟版 同 1:1 手版

水日 多左個 鐵盒加artbook 版 $600左右

重未有人答到 水日同行日 既dlc 係咪一樣

水同行機玩水行game唔影響

但好似 dlc 就跟 你買咩版本

好似話 港psn用唔到日碟 既跟機dlc

同埋metal gear online ps 好似分左日美server

有錯請指正

舊 09-01-15, 12:44 AM   #574
alexchrome
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來開始時入個出生日期係有用 , 當你生日嗰日上返直升機kaz會急call你返mother base 同你賀壽 , 唱生日歌吹蠟燭 , 好在行版早出左唔係要出年九月一號先有得比小島賀我牛一 , 好感動
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-15, 02:48 AM   #575
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

剛剛良品話機都係明天到 。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中 b_boy 電視遊戲討論版 97 06-03-16 11:12 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
[放」metal gear solid 5 : THE PHANTOM PAIN [sold] wlng00 買賣專區 3 10-15-15 04:50 PM
[ps3]metal gear solid 5 the phantom pain (美行) 100%新 Kenji少 買賣專區 3 08-31-15 02:49 PM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版