Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-21-09, 03:21 PM   #251
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
之但係你有沒有聴過:
最愛的,很多都不會結婚...
結婚的,通常都不是最愛...
okay,修正:
想辦法自己掙麵包(不論男女),之後再為愛而係埋一齊。

叫你咪quote 架啦

狼 目前離線  
舊 08-21-09, 10:55 PM   #252
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
咁又係, 其實依家的社會
冇人可以保證一生一世的愛
身為女性係必須要有能力養活自己 咁樣談的愛情感覺會安穩d

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-24-09, 09:22 AM   #253
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
咁又係, 其實依家的社會
冇人可以保證一生一世的愛
身為女性係必須要有能力養活自己 咁樣談的愛情感覺會安穩d
又可以話呢點係男女平等既表現之一!

舊 08-31-09, 10:40 AM   #254
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

某朋友講得岩
我真係好好想下自己需要咩野人, 咩野既相處方式
甚至試下改變自己遷就(將就!?)一下

好可惜
都覺得好矛盾
如果我性格上甚至好多野都強過好多男仔既
咁我又點搵到另一半去依靠呢?
甚至係
明知好大機會到最後又嫌對方唔夠我強唔夠我硬淨既
咁我又點解要搵另一半去依靠呢?

咩野都好!
遇到岩既人, 但因為唔岩既timing 而分手
先係最可惜...................

舊 08-31-09, 03:37 PM   #255
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
既然自覺得強過男人,為甚麼還要抱著「依靠」的心態?

(呢句係打俾其他會員睇的。ww)

後記:我之前係無諗過你ignore 左我仲睇到/會去睇我既post 啦.....
回個ignore 左我既會員,唔係好....既一件事咩...

此篇文章於 08-31-09 04:10 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線  
舊 08-31-09, 03:52 PM   #256
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
既然自覺得強過男人,為甚麼還要抱著「依靠」的心態?

(呢句係打俾其他會員睇的。ww)
你後面果句係唔係有d 多餘呢? a

明明人地搵個強個自己既男仔好易
去到我度就好難lor 就係咁je

舊 08-31-09, 05:02 PM   #257
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Seppie 查看文章
你上面所講的我非常明白

你幾強都好,孤獨一人生活其實係件好慘的事

舊 08-31-09, 05:18 PM   #258
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
其實一定要男仔強過女仔?

舊 08-31-09, 05:32 PM   #259
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 麥C 查看文章
我已經同過弱勢過我既男仔一齊
不過真係唔work 架

我整整下會覺大家真係有距離, 會整整下溝通不到

我都唔求強過我喇
同我差唔多都好難搵lor

舊 08-31-09, 05:37 PM   #260
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
唔用女仕角度去諗,用返男仕角度,娛樂圈都有單[廢柴老公]事件,如果你係男性,你接唔接受到日日比人話廢柴老公?

基本上唔會有男女平等,你女人咩都唔識無人怪你話你,但男人你唔識/唔得就係死罪

舊 08-31-09, 05:37 PM   #261
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
人肉衣架

5.

一位穿著淡黃色連身裙的二十來歲華裔女子在表演台上走著.

樣子不算美, 也不算醜. 看那扁平的鼻子及淺淺的眼窩, 似乎是南方人.

由於南方人膚色較深, 原本長裙的露肩設計難免會突顯出黃種人肩部黑色素集中的缺點. 可是, 那雙特意加在肩旁的大蝴蝶結作為裝飾之餘, 亦正好無聲無息的掩蓋了那些微的缺點.

雖然她個子不高, 只有約五尺三, 四寸, 可是在長裙下擺的傾斜剪裁以及波浪底邊的襯托下, 令只穿上平底鞋的雙腿看上去也不覺得短小.

這女孩除除的走到表演台中央, 呆呆的站了兩秒. 然後轉身往回走, 最後消失在入口的煙霧之中.

"搞甚麼飛機啊? 這也算是模特兒嗎? 還是白撞的?" 藍妹妹忽然變成丈八金剛, 完全摸不著頭腦.

"可她穿的衣服不正是 Mr. Matthew 的風格嗎?"

"那確是我喜歡的 Mr. Matthew 風格. 可是, 你沒有留意到嗎, 她的舉止有哪分像是模特兒!? 連步伐也完全沒有跟上節拍, 就像是在隨便逛街似的." 藍妹妹在嘀咕著.

"可是, 不是模特兒的話又怎會在台上..."

"唏, 可人兒, 為何在這裏發愁啊!?" 一把聲音從背後響起, 把疤髀的說話打斷了...

<未完待續>

舊 08-31-09, 05:52 PM   #262
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
唔用女仕角度去諗,用返男仕角度,娛樂圈都有單[廢柴老公]事件,如果你係男性,你接唔接受到日日比人話廢柴老公?

基本上唔會有男女平等,你女人咩都唔識無人怪你話你,但男人你唔識/唔得就係死罪
寶姐講得岩

舊 08-31-09, 07:29 PM   #263
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:

男人最痛是這種

不過,其實所謂強弱,我諗都有好多方面
可能個女仔搵錢搵得多過男仔,但係個男仔識得體貼自己女友
咁可能呢一點已經算係各有千秋。

十項全能既男人,唔係冇既,不過係香港,難搵囉

舊 08-31-09, 09:50 PM   #264
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

唔一定話邊一方要強D的

但係不論係再強的強者都好, 總有軟弱疲累想有依靠的時候
弱者就更加唔駛講啦。

即使是再強的女孩子,疲倦時有可靠的支柱
果種安心感甚至可以稱之為滿足

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-31-09, 11:58 PM   #265
麥C
專業R水吹

引用:

真係好難講
身邊唔小情侶朋友都係女仔強勢d
問題在於2個人搵唔搵到一個可以一齊又開心的方式

人冇可能識晒所有野
一定有野唔識
咁個個男人都有死罪啦

舊 09-01-09, 12:18 AM   #266
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
真係好難講
身邊唔小情侶朋友都係女仔強勢d
問題在於2個人搵唔搵到一個可以一齊又開心的方式

人冇可能識晒所有野
一定有野唔識
咁個個男人都有死罪啦
你所講的強勢我覺得只係男讓女,而唔係真係強勢
沙皮姐果隻的強勢就算男仕們唔讓佢都唔會係佢對手果隻

舊 09-01-09, 12:51 AM   #267
麥C
專業R水吹

引用:
你所講的強勢我覺得只係男讓女,而唔係真係強勢
沙皮姐果隻的強勢就算男仕們唔讓佢都唔會係佢對手果隻
有機會介紹佢地上來比你見識下
係男讓女定係點

舊 09-01-09, 11:22 AM   #268
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
男人最痛是這種

不過,其實所謂強弱,我諗都有好多方面
可能個女仔搵錢搵得多過男仔,但係個男仔識得體貼自己女友
咁可能呢一點已經算係各有千秋。

十項全能既男人,唔係冇既,不過係香港,難搵囉
但係最extreme 係:
男既唔係窮, 而係直情失業, 完全冇$
真係點體貼都冇用.....
當你次次話想去邊去邊. 講緊只係o係mk 食d唔係貴既野
每人50蚊到, 都唔算好貴啦?
一係:
a) 女既出埋男果份; or
b) 男既一句: 冇$出離

一餐半餐我出沒問題
但...長貧難顧lor!
如果女仔拍拖到咁既話, 真係好無奈吧?
你估真係有情飲水飽咩

此篇文章於 09-01-09 11:28 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 09-01-09, 01:47 PM   #269
龍九九
Junior Member
baby個朋友

註冊日期: Aug 2009
愛情理論vs實際情況
龍九九 目前離線  
舊 09-01-09, 02:17 PM   #270
loser
Game Master
......

引用:
但係最extreme 係:
男既唔係窮, 而係直情失業, 完全冇$
真係點體貼都冇用.....
當你次次話想去邊去邊. 講緊只係o係mk 食d唔係貴既野
每人50蚊到, 都唔算好貴啦?
一係:
a) 女既出埋男果份; or
b) 男既一句: 冇$出離

一餐半餐我出沒問題
但...長貧難顧lor!
如果女仔拍拖到咁既話, 真係好無奈吧?
你估真係有情飲水飽咩
若果男女角色對調, 大家又點睇?

舊 09-01-09, 02:24 PM   #271
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: loser 查看文章
若果男女角色對調, 大家又點睇?
好問題!!!
星期6 我約左個男仔friend, 佢都咁問我

我地都覺得如果男女掉轉, 我同佢既事情一定容易辦得多!

舊 09-01-09, 02:33 PM   #272
loser
Game Master
......

引用:
好問題!!!
星期6 我約左個男仔friend, 佢都咁問我

我地都覺得如果男女掉轉, 我同佢既事情一定容易辦得多!
就係社會價值同角色定位問題, 衍生出唔少悲情男女....

舊 09-01-09, 04:32 PM   #273
loser
Game Master
......

人肉衣架

6.

"寶寶龍, 終於見到你了. 忙完了嗎?" 見到友人, 疤髀幾乎把之前的困擾都忘記了.

"今天算是比較順利, 沒出甚麼大亂子, 亦沒有甚麼怪人搗亂. 可是瑣事總是不少. 到了尾聲我才能偷走出來啊. "

"那麽陪伴我們一會兒吧. 先給你介紹, 這位是藍妹妹, <姿矣乎> 愛情版的版主." 疤髀轉頭對著藍妹妹道: "寶寶龍是這個比賽的負責人. 沒有寶寶龍的幫忙我們也弄不到邀請函呢!"

"甭客氣, 美人. 剛才你們看似很煩惱的. 我能幫上忙嗎."

"我們很懷疑那個甘小雯是否真的是模特兒啊. 無論她的身栽舉止, 全都不專業." 藍妹妹幾乎扁起了小咀.

"你猜對了, 也猜不對."

"!?...!!???" 此刻連疤髀也都變成了丈八金剛.

"甘小雯並不是專業的模特兒, 從來沒有踏過台板. 可她作為 Mr. Matthew 的代表, 走在這個台上, 便是一位不折不扣的模特兒, 無從置議." 寶寶龍用極專業的語氣解說著.

"Mr. Matthew 怎麼想的? 還以為會是高羚級數的超級模特兒. 甚麼會是這種業餘程度的!?" 藍妹妹一臉失望.

"跟龍次青及高羚的組合相比之下的確失色很多. 恐怕大勢已去...."

"他有自己的想法吧. " 寶寶龍聳聳肩. "他以往也曾經與女朋友一起撘檔出賽. 這是他的喜好吧."

"女朋友!? 那個甘小雯是她的女朋友嗎!?" 疤髀及藍妹妹幾乎一同驚呼.

"不用這般大驚小怪吧? 這也不是甚麼秘密."

"我總以為名設計師會...."

"別想太多了. 接著是童裝組別的比賽. 你們不會感興趣吧!? 要趁這空檔跟我到後台走走嗎?"

<未完待續>

舊 09-01-09, 05:17 PM   #274
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

失業的時候, 對我黎講$50一餐飯絕對係貴........
如果我係個男仔, 我會一直揀b)吧........
又或者食左飯先出去.....or 返屋企先食飯

藍莓咖啡 目前離線  
舊 09-01-09, 05:31 PM   #275
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
失業的時候, 對我黎講$50一餐飯絕對係貴........
如果我係個男仔, 我會一直揀b)吧........
又或者食左飯先出去.....or 返屋企先食飯
我仲唔係一味要佢出離ar
我都已經成日入佢住果頭搵佢架喇
但我收工過去, 都要多d時間同交通費又貴d 啦

上排我就係日日都係聽到佢果句"冇$出離"真係火都離埋

論壇跳轉

現在的時間是 11:30 AM

手機版 | APP版