Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-05-10, 01:13 PM   #1
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
如果你男/女朋友有個壞習慣/你唔鍾意的習慣

當然個習慣唔會d極端野(如偷野、吸毒)

你會選擇自己接受先?
還是要對方改變先呢?

我會選擇先試自己去接受

舊 08-05-10, 02:32 PM   #2
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
人係有好強的侵佔思想........
所以我答案係: 要對方改變先

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 07:27 PM   #3
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: 麥C 查看文章
當然個習慣唔會d極端野(如偷野、吸毒)

你會選擇自己接受先?
還是要對方改變先呢?

我會選擇先試自己去接受
而家個世代
好多0靚仔唔係偷野就吸毒...都勁多0靚妹圍住佢地...
係咪越年青 對任何事就越容易接受呢...

簡單講句...你只要覺得果樣野唔係壞習慣咪唔需要去理會囉....
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 10:10 PM   #4
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
我會選擇(嘗試)接受
btw都會同佢反映下先

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-10, 10:35 PM   #5
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
其實唔存在呢D習慣問題,做得男女朋友事前都應該知道,你真係好介意從一開始就唔好一齊,如果話覺得自己可以係拍拖後就可以改變另一半的缺點就更不切實際,拍得拖就盡可能包容對方的優點同缺點

舊 08-05-10, 10:53 PM   #6
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
其實唔存在呢D習慣問題,做得男女朋友事前都應該知道,你真係好介意從一開始就唔好一齊,如果話覺得自己可以係拍拖後就可以改變另一半的缺點就更不切實際,拍得拖就盡可能包容對方的優點同缺點
其實呢
有幾多人可以了解/知道晒對方所有習慣先拍拖嫁呢?
好多要相處過後先會發覺嫁喎

舊 08-05-10, 11:29 PM   #7
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
有好多人都係開心完先開始了解....

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-10, 03:23 PM   #8
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
引用:
作者: 麥C 查看文章
其實呢
有幾多人可以了解/知道晒對方所有習慣先拍拖嫁呢?
好多要相處過後先會發覺嫁喎
有D問題要一齊先會發現,大家只係朋友,又點會俾人睇晒全部?
有時候,拍拖好幾年,終於拉埋天窗,住埋一齊,又會出現新既問題
新問題會一直出現....."現實"呢個GAME係即時更新,重間唔中仲會出現突發事件的

如果我覺得有問題,我 99% 會直接出聲
之後搵一個平衡點,改就最好
其次是單方面"接受"......最差就是"忍受"......忍得多,係會

錯誤的溫柔,同過份保護有咩分別?

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-10, 08:09 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
妄想要對方改...
倒不如自己接受...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-10, 12:06 PM   #10
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
妄想要對方改...
倒不如自己接受...
不能同意更多
自己接受唔到人地又唔改既,咪分手囉

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-10, 12:57 PM   #11
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: jlai 查看文章
不能同意更多
自己接受唔到人地又唔改既,咪分手囉
要迫人改更本就無可能,你堅持要人改只係迫對方呃你,呢D妄想會引出好多問題,要知道幻想中的完美愛情係唔存在的

舊 08-08-10, 05:24 PM   #12
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
所以我只會搵個就我既女朋友~
硬少少都唔想同佢講野~
係就係純d蠢d~
我最憎d女仔就係一論咀係咁得佢講,我想講句野都唔得
有事冇事都打黎呻,阿哥比女飛都關佢事

此篇文章於 08-08-10 05:27 PM 被 POKA 編輯。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 01:17 AM   #13
二伍

註冊日期: Sep 2002
佢從來都唔會理我d意見
無論講乜都會馬上認為係我太敏感
所以而家從來唔會俾意見
等佢自己中招先算,例如俾上司鬧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:01 AM