Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-14-11, 11:20 PM   #1626
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2

換左相機, 終於搞掂左條片可以俾個剪片Software食到喇

都仲未慣對住CAM, 不自覺彈快左少少....條片有D位好似跳左一跳, 仲搵緊問題所在

此篇文章於 12-15-11 09:03 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 01:57 AM   #1627
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
Finally complete !

txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 02:39 AM   #1628
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: txl 查看文章
Finally complete !

有錢人呀

舊 12-20-11, 11:11 PM   #1629
言若~

註冊日期: Apr 2011
其實呢,Bass可唔可以用黎玩自彈自唱
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-11, 02:39 PM   #1630
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 言若~ 查看文章
其實呢,Bass可唔可以用黎玩自彈自唱
如果你係想話完全冇其他樂器, 單純一支bass, 可以, 不過....唔知要練幾耐先有呢種功力\

舊 12-21-11, 03:13 PM   #1631
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
有無興趣搵D ACG野夾下?

舊 12-21-11, 09:38 PM   #1632
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
岩岩開始練緊oath sign

舊 12-21-11, 10:27 PM   #1633
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
/
我覺得未必要係度組band
但可以定期搞下meeting夾下野,
依度應該唔少老手係度,可以見識下d神

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-11, 10:48 PM   #1634
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Justine 查看文章
/
我覺得未必要係度組band
但可以定期搞下meeting夾下野,
依度應該唔少老手係度,可以見識下d神
<==有片為證, 弱到不行

舊 12-21-11, 11:13 PM   #1635
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我覺得興趣比一切重要
你有興趣玩=有興趣練>始終有一日可以步入高手層次
我識一D人,為另一D目的學結他,玩左三年連一首歌都彈得唔好

btw,有冇興趣meeting下?

另,終於放倒果兩隻B8 Cymbal
weekend終於可以買隻新既

舊 12-22-11, 02:26 AM   #1636
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我覺得興趣比一切重要
你有興趣玩=有興趣練>始終有一日可以步入高手層次
我識一D人,為另一D目的學結他,玩左三年連一首歌都彈得唔好

btw,有冇興趣meeting下?

另,終於放倒果兩隻B8 Cymbal
weekend終於可以買隻新既
當meeting ok, 真係夾我會死

舊 12-23-11, 04:47 PM   #1637
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
<==有片為證, 弱到不行 x2
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-11, 02:36 AM   #1638
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: txl 查看文章
<==有片為證, 弱到不行 x2

舊 12-25-11, 10:38 PM   #1639
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

咁係咪試下搞meeting架?

舊 12-25-11, 11:43 PM   #1640
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
蒲窩係咪要搬了?定關門大吉

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 02:59 AM   #1641
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
咁係咪試下搞meeting架?
首先MEETING出黎有乜搞先?

舊 12-26-11, 11:10 AM   #1642
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
首先MEETING出黎有乜搞先?
上面有人話想玩下動漫歌,
可以係度傾下玩乜,之後book閰房夾下野
咁得唔得?

舊 12-27-11, 11:36 PM   #1643
yip0077a
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
我想問下邊到搵人夾acg會易搵d,之前散左團就好難再搵過
yip0077a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 02:13 PM   #1644
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
上面有人話想玩下動漫歌,
可以係度傾下玩乜,之後book閰房夾下野
咁得唔得?
我諗大家當普通meeting出黎吹吹水先, 如果岩key既先夾(而且都要齊人)

舊 12-28-11, 02:16 PM   #1645
新堂愁一
男人三寶無樣有

Pegasus Fantasy

舊 12-28-11, 04:18 PM   #1646
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
我諗大家當普通meeting出黎吹吹水先, 如果岩key既先夾(而且都要齊人)
都得
引用:
Pegasus Fantasy
當真?我練過wo
但已經唔係好記得

舊 12-28-11, 11:43 PM   #1647
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
都得

當真?我練過wo
但已經唔係好記得
仲有 butter-fly

我兩隻 meeting 都 ok

舊 12-29-11, 02:57 AM   #1648
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
仲有 butter-fly

我兩隻 meeting 都 ok
Pegasus Fantasy以前有段時間好想玩
但我隊band兩個vocal都係女仔,所以到最後都無玩到

舊 12-29-11, 09:18 PM   #1649
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
係唔係真係攪Meeting?...我呢個玩古典木結又唔太熟ACG既人受唔受埋我玩?堅想識多D玩結他既人交流下心得, 本人報左來緊4月考6 級試, 不過而家先開始練考試歌
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 11:51 PM   #1650
新堂愁一
男人三寶無樣有

有個 meeting 識下交流下都好啦

論壇跳轉

現在的時間是 12:37 PM

手機版 | APP版