Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-17, 11:06 PM   #301
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
Exia 算勁喎
開下回力鏢算

什麼三百拍五百部部都要忍忍架啦
仲要打rank 對面更加同你拖
感覺唔係太支援到個隊友 剩係救下機咁, 成日見到部大機係前面, 似靠人地打多過自己打

此篇文章於 08-09-17 12:46 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 09:21 AM   #302
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今集shuffle rank一定會將最高cost同最低cost match落同一隊
用得細機就預左打後
無信心keep到血又暗討,又忍唔到手既轉第2隻啦
坦白講句少尉以下既環境都係鬥雷(日服)
前後衛意識薄弱
想升上去就要自己carry全場
上左少尉先叫正返少少

想打shuffle rank就要考慮埋以家個matching下,部機會撘咩cost多
好似400機以家好難搭到500,通常要拖隻300或者200
咁既情況下就唔好用d hold唔到線既400機
由手機版發出

此篇文章於 08-09-17 09:32 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 09:36 AM   #303
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我之前一直當Next咁玩, 以為300/2000機適合做支援同新手用
改用400先知300要高技術先發揮到, 尤其對500時更明顯...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 08-09-17 09:42 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 01:44 PM   #304
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

真心唔明,我exia搭隨機艾比安,佢殘血話自己後退係乜野打法....等我死先佢再半血復活?

引用:
作者: HakiK 查看文章
今集shuffle rank一定會將最高cost同最低cost match落同一隊
用得細機就預左打後
無信心keep到血又暗討,又忍唔到手既轉第2隻啦
坦白講句少尉以下既環境都係鬥雷(日服)
前後衛意識薄弱
想升上去就要自己carry全場
上左少尉先叫正返少少

想打shuffle rank就要考慮埋以家個matching下,部機會撘咩cost多
好似400機以家好難搭到500,通常要拖隻300或者200
咁既情況下就唔好用d hold唔到線既400機
由手機版發出
而家開始忍到手,因為試過唔少次忍唔到衝得前左俾人打累隊友
不過想學下點樣可以再support隊友多d減輕隊友壓力

此篇文章於 08-09-17 01:51 PM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 08-09-17, 04:11 PM   #305
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
如果隊友是死衝派,我應該點做?

我唔衝,隊友比兩部機圍死,
我衝,對面拉開射L位,我中誤槍。

我是用200/300cost...

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 04:24 PM   #306
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: kog 查看文章

轉用500 死快過佢

200/300 一向改變唔到大局

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 04:28 PM   #307
阿魚

PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
感覺唔係太支援到個隊友 剩係救下機咁, 成日見到部大機係前面, 似靠人地打多過自己打
第一隻3下 Striker都綠圈放....
建議你搵下人地點用EXIA,

我覺得你連架機點用都未知

https://www.youtube.com/watch?v=38m2p0BB9lE
學到幾多得幾多

此篇文章於 08-09-17 04:35 PM 被 阿魚 編輯。
阿魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 04:53 PM   #308
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 阿魚 查看文章
第一隻3下 Striker都綠圈放....
建議你搵下人地點用EXIA,

我覺得你連架機點用都未知

https://www.youtube.com/watch?v=38m2p0BB9lE
學到幾多得幾多
因為唔敢衝太前所以搞到d動作好古怪
練下用橫特格移動先,呢排練緊用後格跳,壓頭頂

此篇文章於 08-09-17 04:55 PM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 08-09-17, 05:00 PM   #309
阿魚

PSN  IDL_MajoR
引用:
因為唔敢衝太前所以搞到d動作好古怪
練下用橫特格移動先,呢排練緊用後格跳,壓頭頂
你動作太生硬, EXIA 應該好靈活先係

舊 08-09-17, 06:05 PM   #310
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
EXIA 今集算好勁啦 46BC又有盾判
46BC DIVE 呃下呃下就入到GA LA

利申廢渣

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 06:22 PM   #311
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

橫BC有盾判!?我以為係飛得遠同橫移大既突進咋,試下多用先
我係next之後斷左,開波用落都覺唔錯,係我用得衰o者

此篇文章於 08-09-17 06:29 PM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 08-09-17, 06:28 PM   #312
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
橫BC好似無盾判, 前後BC先有

我所知用EXIA最出名係モリケン
不過佢好似無玩GVS

舊 08-09-17, 07:05 PM   #313
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
特殊格闘 回転斬り N特 127 少し浮き上がって縦に回転斬り
シールド突進→横薙ぎ→薙ぎ払い 前or後特N 125 射撃ガード判定あり
横薙ぎ→斬り抜け 横特N 138 回り込みつつ攻撃

收錯料SORRY

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 09:48 PM   #314
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
點解好似唔多見有飛標同開果支 type 乜 照射?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:11 AM   #315
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
Exia 條片其實唔係咁差吧
踩人個個你可以綠lock 逃走 要dive就跳到最高時dive
只係掟野掟得少 唔計綠lock坦克其他都掟中哂

其實wiki講得啱 唔會有咁理想既情況
玩shuffle 唔理你揸大細 被cost over 小血落黎都要贏到
係該練既技術
只要大家有做到野就唔係雷啦
揸300壓力已較小
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:16 AM   #316
LonelyBlue

引用:
作者: kog 查看文章

我用名人沙煞比牛 是旦一部 哩後面一打三算
Player room就轉場
舊 08-10-17, 01:27 AM   #317
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

睇左D exia既片, 大慨搵到方向要練D乜. 綠lock striker果野, 有時純粹為左靠嚇, 冇諗過會中
練多幾日再upload d片到時再俾下意見

舊 08-10-17, 10:28 AM   #318
sck01
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
日服完美GS已出
sck01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 11:20 AM   #319
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
另外隻striker用太空坦克唔夾
太空坦克係中近距迎擊人
想支援應該用照射或者火箭炮類
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 12:36 PM   #320
LonelyBlue

引用:
睇左D exia既片, 大慨搵到方向要練D乜. 綠lock striker果野, 有時純粹為左靠嚇, 冇諗過會中
其實我都想問一入GAME 就有一條BAR話唔畀錄,咁點錄片?
舊 08-10-17, 12:38 PM   #321
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

我用remote play係電腦錄

舊 08-10-17, 12:57 PM   #322
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
綠lock striker,唔係一野,係全部
靠嚇? 無人嚇到咯;冇諗過中? 咁出黎做乜....

建議由底練返啲概念同基本功先
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:37 PM   #323
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

對上等兵要求更多係咪太苛刻? a
我自己打Shuffle rank夾部EXIA唔係衝上前三落已經係抽到大獎

此篇文章於 08-10-17 02:13 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-10-17, 01:46 PM   #324
Hunter

註冊日期: Jan 2002
EXIA條片, 技術方面都唔太大問題

但你離開隊友太遠了
本身EXIA就玩埋身, 你離敵方/隊友太遠發揮唔到作用
敵方2個人長期當你無到, 剩係專心圍新安洲
STRIKER又係因為你太遠根本打/嚇唔到人

好彩你呢次敵方唔勁先WIN到
(最尾十幾秒睇住隻滿血Z仲龜埋一邊, 堅係唔明佢諗乜)

利申: PS3 Extreme玩左2代都係得40%勝率既打雜一名

我自己都同你一樣無信心打前, 成日企得太後
不過我就好小用EXIA/巴巴呢類近身機, 通常用GP01呢類萬能機

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:53 PM   #325
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
對上等兵要求更多係咪太苛刻? a
我自己打huffle rank夾部EXIA唔係衝上前三落已經係抽到大獎
PS3 EXVS+ EXVSFB
真係見過太多勁衝EXIA
PS3年代仲要睇唔到PARTNER血量, 佢地又唔報血
成日極速輸掉

今次多左隻300 巴巴, 好多人又係勁衝

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:33 PM

手機版 | APP版