Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-17-17, 07:54 PM   #826
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
其實3DS既MH畫面本身很不錯,只要死症在那垃圾的3DS屏幕。

把畫面解像度提升一下,移植到NX就收貨了。
saberlam 目前離線  
舊 01-17-17, 08:35 PM   #827
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 阿聰 查看文章
NS可以帶出街玩,合晒動森。

主要係我認為係SPLATOON 2同MARIO之間,要有一個殺手級遊戲去維持個買氣。

暫時睇唔到有POKEMON或者MH,加上ZELDA、SPLATOON 2已出,

所以我覺得動森係合適之選。希望老任唔好收埋太多嘢,

發售後同E3前後一定要再有強力作品公布先可以KEEP住買氣。
佢一定留一手喺E3講啦...
MO 目前離線  
舊 01-17-17, 08:38 PM   #828
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: MO 查看文章
佢一定留一手喺E3講啦...
望就係咁望啦⋯⋯E3一定要有爆點有大作公布,俾人多d信心。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 08:52 PM   #829
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: saberlam 查看文章
其實3DS既MH畫面本身很不錯,只要死症在那垃圾的3DS屏幕。

把畫面解像度提升一下,移植到NX就收貨了。
2017年連PS3級數都冇O既畫面,唔好玩啦
你收貨就不如你繼續玩3DS算啦大佬

舊 01-17-17, 09:20 PM   #830
半熟くん
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
引用:
作者: 忍者 查看文章
收唔收貨睇隻game本身啦,
mhx老實好q悶,就算有ps3級數畫面都無得加分

2016年,PS4 fate extella 點睇

半熟くん 目前離線  
舊 01-17-17, 09:47 PM   #831
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 半熟くん 查看文章
收唔收貨睇隻game本身啦,
mhx老實好q悶,就算有ps3級數畫面都無得加分

2016年,PS4 fate extella 點睇
fans向GAME你拎黎比做乜....

MH就係KEEP住PS2級到現在(MHF,3DS頂頂到盡都係PS3前期)
update下畫面都叫可以一玩O既

同埋今次XX都未必玩...真係打到悶左

舊 01-17-17, 10:12 PM   #832
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
https://www.nintendo.co.jp/nintendo_...119/index.html

ファイアーエムブレム Direct 2017.1.19 7:00 am

スマートフォン向けシリーズ最新作をはじめ、
『ファイアーエムブレム』シリーズに関するさまざまな情報を、
インターネットをご覧のみなさんに直接お届けします。

neo2046 目前離線  
舊 01-17-17, 10:19 PM   #833
MO

註冊日期: Aug 2005
好少見黑色的direct..

會唔會係手遊...
MO 目前離線  
舊 01-17-17, 10:31 PM   #834
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
真係公布switch出火紋?
出啦,Wiiu都冇出過啊......
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 10:44 PM   #835
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
引用:
作者: 貓太部 查看文章
手遊向。。。

此篇文章於 01-17-17 10:48 PM 被 haluforever 編輯。
haluforever 目前離線  
舊 01-17-17, 10:45 PM   #836
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: MO 查看文章
好少見黑色的direct..

會唔會係手遊...
係會出手遊,一早講左MARIO RUN 之後
就係FE同動物之森,唔係自家製作

不過FE作品應該唔只手遊同無雙
似會有新作/舊作 移植或重製
okabe 目前離線  
舊 01-17-17, 10:45 PM   #837
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 忍者 查看文章
同意,雖然3ds隻x我仲有玩,但下隻xx真係唔想玩,好心capcom咪仲用舊engine la,幾作都過400萬,整返隻hd都好啦

引用:
之前話出火紋無雙,希望同時有正統火紋啦,除非佢隻無雙整D特別野迎合返火紋元素,唔係只係無雙好鬼死悶
96neko 目前離線  
舊 01-17-17, 11:01 PM   #838
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
Direct 又係歐美日同步
日本 Direct 寫明講火紋 mobile 版
歐洲話會公佈 gameS (幾隻)
美國話會有火紋無雙消息

傳聞 IS 開發緊一隻 Switch game
enishi 目前離線  
舊 01-17-17, 11:27 PM   #839
貓太部
Crazy Gamer

睇返資料,原來Wii曉之女神已經係10年前,
原來火炎之紋章超過10年都未有家庭機新作,有冇咁誇張~
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 11:34 PM   #840
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
數返前兩代家用機都有出, 我估WiiU版都有開發了一部份, 現在應該直接轉做NS版吧
lodoss 目前離線  
舊 01-17-17, 11:36 PM   #841
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

https://unwire.hk/2017/01/17/nintend.../game-channel/
引用:
要額外花錢買配件!Switch 原裝 Jon-Con 握把原來不具備充電功能
一月 17, 2017 • 遊戲情報 •

任天堂新主機 Switch 將於 3 月 3 日正式發售,其家用機加手提機二合一式設計的確相當吸引,而兩邊的 Jon-Con 手掣更可拆出來獨立使用。不過有別於一般無線手掣,Jon-Con 的充電方式原來比較麻煩,再加上附設的 Jon-Con 握把原來不具備充電功能,因此屆時大家或可能要額外花錢購買一款配件。

根據任天堂公開的資料顯示,左右 Jon-Con 手掣每個均內置 525mAh 電池,每次充滿電後大約可使用 20 小時,而充電時間大約為 3.5 小時。不過留意有別於其他無線手掣,Jon-Con 本身無法利用 USB 線來充電,而目前唯一的充電方式就只能與 Switch 主體連接之後才可以做到,即代表一旦主體放入底座變成家用機模式,那麼 Jon-Con 便無法充電。

與此同時,Switch 附設的 Jon-Con 握把原來純粹只是一個支架,只方便大家變成傳統手掣來遊玩。因此如拆出來之後仍想保持電量,唯一方法就只有另外購買 Joy-Con Charging Grip 這個配件,每個價格為 29.99 美元(約 233 港元)。留意 Charging Grip 的設計與握把差不多,不過其頂部卻設有一個 USB-C 插口可連接電源,而旁邊則設有一個充電指示燈,可惜要額外花錢購買的確十分麻煩。

來源:Eurogamer
舊 01-17-17, 11:42 PM   #842
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

如果要買多個 Charging Grip
寧可買HORI 呢隻仲好

舊 01-17-17, 11:49 PM   #843
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
因為家用版果兩集反應差評,老任之後轉左去手提機上出
反而手提機上賣得唔錯,加上WIIU失利更加唔諗住出
所以隔左好耐,之後同女神合作做既幻影異聞錄 #FE,算係半隻作品
因IS當初係有參與其中,正統作真係好耐無上家庭機
okabe 目前離線  
舊 01-17-17, 11:53 PM   #844
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
變成家用機模式個時Switch係咪都充緊電
甘我當我另外有個pro制/另外一對Jon-Con
甘我家用機模式時照樣插住Jon-Con充唔充到電呢...
96neko 目前離線  
舊 01-18-17, 12:26 AM   #845
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: lodoss 查看文章
數返前兩代家用機都有出, 我估WiiU版都有開發了一部份, 現在應該直接轉做NS版吧
可能留守3ds
wsx360 目前離線  
舊 01-18-17, 01:12 AM   #846
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 96neko 查看文章
應該switch放docking時只要插住joycon就叉到電...總之玩完成部放docking冇什麼大問題

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-18-17, 01:41 AM   #847
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 96neko 查看文章
反而想知你認為如果唔係咁應該幾時充
Kain 目前離線  
舊 01-18-17, 02:32 AM   #848
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: lineage19 查看文章
WII-> 3DS的時候, 3DS可以用內置的GAME比MII著衣著
但係3DS---> WIIU的時候又冇左, WIIU的MII得返個MIIVISRE (後來又帶返比3DS)
https://miiverse.nintendo.net/
引用:
作者: enishi 查看文章
Switch 又無 Miiverse

不過而家任記電話 game 有成就系統同換衫,所有野都跟 MyNintendo account
就睇下之後會唔會整合一齊
由手機版發出
覺得如果有Mii/Avatar呢類可以個人化的東西代表玩家.
玩起嚟會有一份親切感同埋會玩得更投入~!

成就/獎盃系統,我覺得如果當係一個進度表咁睇係一件好事,
會更有動力徹底完成晒隻GAME先。

舊 01-18-17, 03:15 AM   #849
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: okabe 查看文章
因為家用版果兩集反應差評,老任之後轉左去手提機上出
反而手提機上賣得唔錯,加上WIIU失利更加唔諗住出
所以隔左好耐,之後同女神合作做既幻影異聞錄 #FE,算係半隻作品
因IS當初係有參與其中,正統作真係好耐無上家庭機
其實我自己都幾鐘意gc同wii呢2隻火紋,係難度低咗d,
可能佢手機版賣得好,一追再追,又唔想攪到成日出咁,所以放棄咗wiiu版,
其實wiiu似係一部緩衝機,內部可能一直已構想咗switch,但當時技術成本所限,
Wii中期開始,家家戶戶已換哂lcd ,wii冇高清,完全頂唔住,
任天堂被迫出wiiu,所以個名改成咁 ,求其用返wii嘅配件,
當wiiu插哂全部嘢後,睇落好鬼甩漏....
而手掣螢幕就做住半桶水switch初型先,
但公司內部資源可能一直都硏究switch可行性,所以根本由wiiu出已經無心戀戰,
Wiiu首發真係嚇死人,之後仲少產得離譜,除了新嘅章魚game,好似冇咩認真過......
不過任天堂網絡方面真係要努力,做得好,可以令玩家有歸屬感~

此篇文章於 01-18-17 03:17 AM 被 貓太部 編輯。
貓太部 目前離線  
舊 01-18-17, 06:21 AM   #850
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: blackpighk 查看文章
老餅時間, Marvel vs capcom 2 都有街機DC 連動, 尖吵咀好似新港 同鑽石山出現過
powerstone 2 鑽石山好似都出現過

sorry 冇乜跟到 NS detail , online multiplay 係咪要俾月費?
唔該晒!不過依家都冇啦!

個時重係學生仔1名,零用錢唔多,
本身住港島,讀書又係港島,
個時網路訊息又未發達,跟本好難先知邊間有DC Save card 插的街機!

冇錯,NS Online服務要收月費/年費!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-18-17 11:44 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 09:12 PM

手機版 | APP版