Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 41 81 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97  ... 最後
~清談館~>立法會議事堂 Vol.10
YHW 04:23 PM 07-31-16
哦, 唔關陳浩天事, 其實關熱普城事, 乜都關熱狗事嘛, 明嘅

簽唔簽都俾人搞未入倒閘嗰啲係抽水, 唔簽以為自己抗爭左但又唔知點解話咁快入晒閘嘅就唔係, 嘿. 唔係港共唔打壓你班飯民, 而係直頭睇你唔倒呀, 自己照下塊鏡啦好心

唔好講咁多, 揾人講解下連出份聲名都冇事主個名係咩玩法先啦
Penny仔 04:30 PM 07-31-16
作者: T.K.:
咁簽晒果d又照選既企係隔黎抽
係屬於好華麗果種抽?
不要失去冷靜....唔好成日掛住份確認書
聲援件事, 同確認書沒有關係
T.K. 04:36 PM 07-31-16
點解唔關事?你點分析到唔關事?
聲援?人地反對政治篩選喎

解釋?飯民點解要同你解釋?你有票俾佢?
0采你都生芒果啦,呢期唔為選票做事,走去同你解釋,你都未訓醍
Penny仔 04:50 PM 07-31-16
點解唔關事?你點分析到唔關事?
聲援?人地反對政治篩選喎

解釋?飯民點解要同你解釋?你有票俾佢?
你點解覺得關事?
簽左等如認同政治篩選?你唔係吓嘛....

泛民做事, 向公眾解釋係義務
泛民有很多議員, 納稅人出緊糧比佢架

689點解要同你解釋?你有票俾佢?
咁樣講得唔得?你冷靜d啦

就算功利咁講....從政者要選票, 就梗係要解答市民質疑架啦
青政同本民前如果解答到我既疑問, 我會願意投票比佢
又例如超區咁, 如果有人解釋到點解出6張名單選去2個位, 我亦唔排除會投票
T.K. 04:52 PM 07-31-16
你覺得簽左唔等於認同政治篩選,就當你正確
我唔想同你講
朝霧 海斗 05:17 PM 07-31-16
點解到呢一刻仲要爭論簽唔簽lol
朝霧 海斗 05:28 PM 07-31-16
http://hk.apple.nextmedia.com/legco2016/region

毒果呢D垃圾報紙專呃無腦黃絲

我而家先知熱狗係港獨派
T.K. 05:35 PM 07-31-16

T.K. 05:48 PM 07-31-16
熱時呢D垃圾傳媒專呃無腦黃絲

點解報導黃洋達係港獨派
傑斯特 05:52 PM 07-31-16
黃洋達呢條正抽水怪
為上位咩都插一腳
sugihara 06:09 PM 07-31-16
明明就話飯民唔同路,但唔全力撐陳就係抽水
另一邊唔同路嘅青政落足力撐梁,上幾頁講佢哋係咩話?
其實係想點先滿意?
真!DC 06:33 PM 07-31-16
總之非我族類就是敵人吧
由手機版發出
Penny仔 07:22 PM 07-31-16
青政我覺得係五年版眾志...
又係話要公投, 一個話要十年
另一個話要五年, 但冇原因既...感覺純粹大多你五年, 然後推政綱又唔提喎
幾個核心成員去親論壇都係被人ko, 表現令人搖頭
不過形象同公關技巧一流,
同埋操作能力幾強下(黃埔區輸小小, 2月補選落尚德拉票, 居然可以贏到楊岳橋)
佢可以做到2隻都入晒閘(仲有一隻結盟的九東關注組), 然後你又會覺得佢係獨獨地
佢地好識玩呢個遊戲

熱普城本來件事冇問題
講明辭職公投, 有晒條路線圖你睇...ok就投, 覺得公投唔work可以即刻skip
問題係佢地統一唔到口徑, 我自問有跟政治新聞都覺得佢地講到好亂
尤其係陳雲...得閒fb up幾句, 虛到我唔識得跟
直頭係九流操作, 而且5個人都未確定入到閘

所以好多人對本民前期望很大係有原因的
...尤其梁天琦賣相的確唔錯
同埋理念上應該係比樓上2個組織堅定

人社已我理解為泛民,中所以不在討論之列
Penny仔 07:28 PM 07-31-16
繼香港民族黨的陳浩天後,再有參選人被選舉主任取消參選立法會資格。民主進步黨總代表楊繼昌原本與本土力量主席何志光一同參選立法會九龍西,並排名單第二位,但他今午在facebook表示,選舉主任確認何志光成為九龍西候選人,但他因為表明不擁護基本法而沒有簽署有關聲明而取消資格。

楊繼昌指,除沒簽署新增加的確認書,自己連選舉表格也沒有完成簽署,即在填完個人資料後的「資格聲明」,他也沒有簽署。(資格聲明第5點:我特此聲明,我會擁護《基本法》和保證效忠香港特別行政區。)楊繼昌呼籲,所有自稱本土派的候選人,應在星期二的候選人簡介會,向選管會主席馮驊「勇武抗爭」,他自己亦會考慮進行司法覆核。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60731/55435255

聲明都冇簽就實ban啦...因為冇交齊文件
Terry仔 08:31 PM 07-31-16
35席,已經有18席非泛民自動堂選
重未睇化,好sad
T.K. 08:40 PM 07-31-16
重講關鍵席數?要受未大家一齊受囉w
YHW 10:28 PM 07-31-16
作者: Penny仔:
另一個話要五年, 但冇原因既...感覺純粹大多你五年, 然後推政綱又唔提喎
同埋操作能力幾強下(黃埔區輸小小, 2月補選落尚德拉票, 居然可以贏到楊岳橋)
佢可以做到2隻都入晒閘(仲有一隻結盟的九東關注組), 然後你又會覺得佢係獨獨地
佢地好識玩呢個遊戲

熱普城本來件事冇問題
講明辭職公投, 有晒條路線圖你睇...ok就投, 覺得公投唔work可以即刻skip
問題係佢地統一唔到口徑, 我自問有跟政治新聞都覺得佢地講到好亂

青政形象同公關技巧無疑係一流, 但最唔鐘意佢地係論述左右逢源唔湯唔水, 話佢飯民又飯唔晒, 話佢本土又未入流, 抗爭又零戰績. 今次立法會個論述直頭就係左抄右抄, 熱普城講下屆公投, 眾志講十年公投, 佢地就講五年, 乜都係中間落墨.

熱普城講最初講五區公投全民制憲, 先不論老調重彈嘅五區公投是否仍然有效, 但以一眾本土派黎講論述同目標係最清楚明確, 問題係我諗佢地RUN落去都發覺一個問題, 就係曲高和寡. 五區公投, 你同已經經歷過2010嗰次嘅都仲還易解釋啲, 但你同後生嗰班要再講一次就真係幾頭痕. 全民制憲就仲大獲, 我諗你落街問十個最少九個都答唔倒制憲係咩意思. 所以近期熱普城明顯係TUNE緊講法. 你講制憲人地唔明, 就整個簡化版同你講修改基本法, 永續基本法, 相對上應該會比較易入屋, 但當然對於聽開制憲嗰班就可能有啲亂. 至於國師就... 萛吧啦. 都唔係第一日知佢性格. 如果唔係何來有陳雲風火輪之說w

本民前, 老老實實最大賣點就只係梁天琦本人. 講勇武無疑係係而家本土派之最, 但論述其實都好虛下, 而家連港獨都被迫放棄下其實我都講唔出佢地有咩論述.
sugihara 10:35 PM 07-31-16
作者: Terry仔:
35席,已經有18席非泛民自動堂選
重未睇化,好sad
淨係議員份糧加津貼啲資源,同地區工作,曝光率,宣揚議題等等,對新黨嚟講可以差好遠…
朝霧 海斗 11:42 PM 07-31-16
作者: Penny仔:
佢地好識玩呢個遊戲

熱普城本來件事冇問題

教主一定夠票。。~
陳雲前兩日係FB 度話港獨浪費時間 陳雲兩年前已經講過要培植高質素敵人黎確立佢果套理論
的確熱普城仲未統一佢地說法..但係唔睇FACEBOOK睇街站佢地街站宣傳其實好清楚..
新東D人就慘D 國師痴下唔痴下咁 梁天崎又好大變數..

我果區唔洗煩..一定投教主
朝霧 海斗 11:43 PM 07-31-16
作者: YHW:
青政形象同公關技巧無疑係一流, 但最唔鐘意佢地係論述左右逢源唔湯唔水, 話佢飯民又飯唔晒, 話佢本土又未入流, 抗爭又零戰績. 今次立法會個論述直頭就係左抄右抄, 熱普城講下屆公投, 眾志講十年公投, 佢地就講五年, 乜都係中間落墨.

熱普城講最初講五區公投全民制憲, 先不論老調重彈嘅五區公投是否仍然有效, 但以一眾本土派黎講論述同目標係最清楚明確, 問題係我諗佢地RUN落去都發覺一個問題, 就係曲高和寡. 五區公投, 你同已經經歷過2010嗰次嘅都仲還易解釋啲, 但你同後生嗰班要再講一次就真係幾頭痕. 全民制憲就仲大獲, 我諗你落街問十個最少九個都答唔倒制憲係咩意思. 所以近期熱普城明顯係TUNE緊講法. 你講制憲人地唔明, 就整個簡化版同你講修改基本法, 永續基本法, 相對上應該會比較易入屋, 但當然對於聽開制憲嗰班就可能有啲亂. 至於國師就... 萛吧啦. 都唔係第一日知佢性格. 如果唔係何來有陳雲風火輪之說w

本民前, 老老實實最大賣點就只係梁天琦本人. 講勇武無疑係係而家本土派之最, 但論述其實都好虛下, 而家連港獨都被迫放棄下其實我都講唔出佢地有咩論述.
所以都唔好話陳雲痴線,你話佢痴佢又痴唔哂
朝霧 海斗 11:55 PM 07-31-16

請參考陳雲的論述。
https://www.thestandnews.com/politic...8%99%E5%B1%80/

我都唔認同佢呢個時間friendly fire 港獨派
T.K. 01:25 AM 08-01-16
即係陳雲搬完龍門,就day1永續基本法
ok啦,你接受到的話

係父母名義層樓間一間房,之後話呢間房係你置業既
大概就係不獨立而建國既邏輯吧
T.K. 02:08 AM 08-01-16
Tsang Chi Ho
14 小時 ·
有個邏輯是這樣的:
A如果泛民簽確認書,就係跪低;
B如果泛民高調罷簽,就係做戲。
結論:泛民無論簽同唔簽都有罪。除非你地全部被取消資格啦。

另外,泛民出黎反對政治篩選,就係做戲抽水,因為無提苦主個名。

係咪搞錯左?泛民並非因為認同某政黨的理念而出黎撐,而是為了反對政治篩選這個大原則才走出來。
在政見不同的情況下仍然走出來,你還要求對方給你愛的抱抱才收貨嗎?

試下咁諗囉,如果有泛民因為確認書問題被取消資格,個D激進勇武港獨人士,會唔會同樣出黎拉Banner聲援?會唔會又提泛民苦主既大名呢?
定係會當面恥笑[左膠抵死]呢?

這就是政治。

wwwww
公我贏字你輸,便是公義
mikemike 02:39 AM 08-01-16
作者: 朝霧 海斗:
請參考陳雲的論述。
https://www.thestandnews.com/politic...8%99%E5%B1%80/

我都唔認同佢呢個時間friendly fire 港獨派
陳雲從來都唔支持港獨,永續基本法,佢嘅理念是只要唔搞共產黨,共產黨就唔搞香港,真心膠一名!

有人代大家睇了陳雲注作,可以聽下!

T.K. 03:00 AM 08-01-16
我替漫遊者、添感到可憐
第一 ... 41 81 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97  ... 最後

返回主題版面