Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-16, 01:00 AM   #2501
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第卅六話

1. 黑仔家長你真係累人累物,連豬隊友都不如,唔怪得個新女角嫌佢阻鬼住晒,仲間接害死好多平民!開始乞人憎
2. 用三份一話講厄祭戰爭嘅事,部MA有生產小型機兼收復能力,好似邊度見過~
1.黑人之前都好煩,今集真心想佢去死,又要威又要打仲要害地甘多平民!但有一樣欣賞佢,唔怕死,傻得天真,唔通佢既作用就係為左今集害死人?
2.應該係DG細胞或者創鬥者入面銀髮蘿莉部00Q改?

今集真係0咀,甘勁既BEAM可以只係裝甲表面損傷(仲要無用盾)!然後後面莫名奇妙毀滅哂(用左不屈?)明明諗住少年學穆叔既嘛

此篇文章於 12-12-16 01:03 AM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 06:02 AM   #2502
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
第卅六話

7. 朱古力部新機係乜嚟?查實佢仲收埋幾多部機?呢部係咪芒亨專用機嚟?
上季部三紅女武神改裝的

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 08:31 AM   #2503
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
今集真係0咀,甘勁既BEAM可以只係裝甲表面損傷(仲要無用盾)!然後後面莫名奇妙毀滅哂(用左不屈?)明明諗住少年學穆叔既嘛
好似解說話UC時代, 有講話所有機都包咗激光武器無效嘅膜,所以光束武器被涂汰(ORIGIN又無講噃!); 今次中嘅係獵魔就話, 雜魚機都得,就爭少少; 更大嘅問題, 隻MA死咗去邊?

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
上季部三紅女武神改裝的
成隻(重戰機)古侖咁嘅. 不過芒亨睇個樣可以玩到出年

舊 12-12-16, 09:06 AM   #2504
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
仲以為出beam可以大殺三方,點知原來喺過時產物
第一季都有交代塗層好硬,不過估唔到喺咁

可以生仔呢個設定,即時諗到MA有AGE系統喺入面?
我估MA最後都喺比三明肢解,做獵魔零件?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 09:23 AM   #2505
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得係因為ms個重力爐本身300年前就係針對光學武器開發,所以條beam一打到埋去就散開晒

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 11:14 AM   #2506
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得係因為ms個重力爐本身300年前就係針對光學武器開發,所以條beam一打到埋去就散開晒
唔關重力爐事.......係耐米涂層裝甲........
耐米涂層裝甲係FOR對應光學兵器,所以先無事

對白已經有過

MA個爐同MS用的動力爐比,MS係半永久,但MA就唔係,所以先話整個陷阱應該係諗住餓到停機然後幫佢解體

黑人擺明白目死左佢好過
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 02:12 PM   #2507
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
仲以為出beam可以大殺三方,點知原來喺過時產物
第一季都有交代塗層好硬,不過估唔到喺咁
咁設定返轉頭火藥式鎗炮對MS裝甲反而勉強可以對付,而令近身戰真正合理化,有趣。

其實BEAM係一嘢大爆啫,班細嘅先至恐怖。

部MA係得大食嘅殺人BEAM、自我修復同埋生班細嘢出嚟之外,暫時睇唔到用落獵魔度仲有咩好處~

舊 12-12-16, 03:10 PM   #2508
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
咁設定返轉頭火藥式鎗炮對MS裝甲反而勉強可以對付,而令近身戰真正合理化,有趣。

其實BEAM係一嘢大爆啫,班細嘅先至恐怖。

部MA係得大食嘅殺人BEAM、自我修復同埋生班細嘢出嚟之外,暫時睇唔到用落獵魔度仲有咩好處~
自我修復都唔錯啦
因為?型囉⋯⋯⋯⋯(重點)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 03:37 PM   #2509
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
自我修復都唔錯啦
因為?型囉⋯⋯⋯⋯(重點)
由手機版發出
好似呢個改圖咁?

咩叫MA吖?
就係個好橫嘅膊頭
加埋條好鬼長嘅尾
啫係點吖?
型囉!

舊 12-12-16, 03:41 PM   #2510
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
我諗起天元突破,將敵機加上身。

其實世上已經冇光束兵器,點解啲新造MS要有抗光束功能?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 03:51 PM   #2511
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
其實世上已經冇光束兵器,點解啲新造MS要有抗光束功能?
又係喎——獵魔就話,獅電明明係新造嘅~

舊 12-12-16, 04:32 PM   #2512
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
又係喎——獵魔就話,獅電明明係新造嘅~
佢地話係用納米塗層去擋。佢寫呢種塗層有第二種用途都唔奇。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 05:58 PM   #2513
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
繼續估你唔到,呢幾集攪乜?

上集講到隻野咁勁,出埋beam,今集就beam 冇效。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 06:18 PM   #2514
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 001015 查看文章
佢地話係用納米塗層去擋。佢寫呢種塗層有第二種用途都唔奇。
令肌膚更緊緻、白滑、散發年青光采?

或者,不過無講到係乜 

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
繼續估你唔到,呢幾集攪乜?

上集講到隻野咁勁,出埋beam,今集就beam 冇效。
退一步先, 睇今季開鑼到呢兩集,頭嘅打大海盜係精彩,但無新意

地球支部篇好過多特篇,但都係爭啲

呢條橋幾新鮮,撈埋新仇舊恨一齊玩,暫時都幾好,睇留言多返就知喇。

都見喇,用beam 隊你唔死, 班細嘅先致命; 其實上季一開頭已有人問, 點解無 beam, 有人就估係 beam 被廢咗, 係時候轉轉, 被UC洗腦 beam 係必殺呢個觀念

從來格鬥先係王道嘛~ (逃)

舊 12-12-16, 07:57 PM   #2515
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
害死自己人,然後打隻嘢一炮(仲要0傷害)就話報咗仇
朱古力真係講得冇錯,蠢都有程度吧

好友重遇

仲以為尾鎚甲係朱古力,咁佢渣邊部新機

此篇文章於 12-12-16 07:59 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 08:36 PM   #2516
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
黑仔死Q左啦佢

學咩五飛講正義
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 08:50 PM   #2517
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
黑仔已經榮升做我心目中的豬隊友三甲,上季個騎士大姐重有腦個佢……應該啦……其實係咪七星家D人都咁腦殘,朱古力先要改革
點解無beam?因為beam無效囉。打擊型近戰最大合理就係部野硬到好難打爆,你近戰拆駕駛倉重快。
班機仔圍攻時唔知點解想起某D白色大口怪……

舊 12-12-16, 10:44 PM   #2518
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
今集閱後感: 黑仔可唔可以死得慘D?
上季白毛都叫衰太弱(人+機), 呢個黑仔根本係弱智...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 11:28 PM   #2519
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
令肌膚更緊緻、白滑、散發年青光采?

或者,不過無講到係乜 

退一步先, 睇今季開鑼到呢兩集,頭嘅打大海盜係精彩,但無新意

地球支部篇好過多特篇,但都係爭啲

呢條橋幾新鮮,撈埋新仇舊恨一齊玩,暫時都幾好,睇留言多返就知喇。

都見喇,用beam 隊你唔死, 班細嘅先致命; 其實上季一開頭已有人問, 點解無 beam, 有人就估係 beam 被廢咗, 係時候轉轉, 被UC洗腦 beam 係必殺呢個觀念

從來格鬥先係王道嘛~ (逃)
我就想睇勾心鬥角爭地盤爭上位多過睇打冇腦ma
今集覺得幾悶,係最後咖喱朱古力碰面醒一醒神
希望ma事件係來比朱古上位既過場event
如果之後都係走打ma路線我好失望
不要又二期魔咒應驗
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 11:56 PM   #2520
Stairwalker
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
部MA無追殺黑仔分明係因為留佢一命仲死得人多
Stairwalker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 08:47 AM   #2521
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
喺黑仔陣營立場嚟講,佢開嗰炮係正確,不過達到嘅目的就唔係佢咁諗囉。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:32 AM   #2522
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
個黑人想點,精神勝利法都要有個限度…

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:36 AM   #2523
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁黑仔睇落本質上係好人,身先士卒又唔捨棄部下
只係太廢太白痴

隻ma真係好似metal gear ray
由手機版發出

此篇文章於 12-13-16 10:38 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 10:54 AM   #2524
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
1. 編劇非常痛痕有家底嘅人

2. 編劇非常痛痕黑人

ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 11:24 AM   #2525
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
坊やだからさ

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:53 AM

手機版 | APP版