Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-14, 09:47 AM   #276
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: carychow 查看文章
唔係掛? 壞人易d? 你睇錯我寫乜?

好人開絕招易到爆, 壞人要開有計時殺七個
我無睇錯,只係我未打壞人
但以 infamous 1 + 2 計,壞人易好多
一來可以殺途人,警察,示威等等咩都做得

我唔知你講難打係咩範疇
但我打好人expert,真係堅易 (玩左一粒鐘已經guardian)
d shard 唔洗打到尾已經show 在地圖

反而我想佢難番少少
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 10:12 AM   #277
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
隻game都幾多動作bug吓
試過出煙超必衝上去kick住
咗衝唔返落嚟
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 10:23 AM   #278
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

我唔知你講難打係咩範疇
但我打好人expert,真係堅易 (玩左一粒鐘已經guardian)

反而我想佢難番少少
以前我冇玩過, 就係見呢度多人話壞人比較易先起手做壞人, 難度普通.

玩第二次時係用困難做好人. 一玩到可以出絕招後覺得超易.

今集上半塊地圖平時都可以殺定人儲技清場, 去到下半有時出完絕招仲死淨唔少.

變到淨係打 DUP, 要殺人時俾其他阻住晒. 手榴彈, 火箭砲, 衝埋黎等等

做好人只係殺人先會斷, 唔會計時可以慢慢黎.

舊 03-31-14, 10:31 AM   #279
Hello MiMi
Game Master

引用:
以前我冇玩過, 就係見呢度多人話壞人比較易先起手做壞人, 難度普通.

今集上半塊地圖平時都可以殺定人儲技清場, 去到下半有時出完絕招仲死淨唔少.

變到淨係打 DUP, 要殺人時俾其他阻住晒. 手榴彈, 火箭砲, 衝埋黎等等

咁就真係期待打 Evil 線
始終打 hero 線勁公式化,連埋 Audio log 成隻game 好似倒模咁倒番 infamous 2 咁
係多左塗鴉同其他支線略改

infamous 1+2 某程度上都係因為咁易玩我先有心機白金
舊 03-31-14, 12:04 PM   #280
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
打壞人易d喎,冇差別全殺
做好人,成人唔小心打中個路人要冇左個大招…

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 12:14 PM   #281
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Akira 明 查看文章
隻game都幾多動作bug吓
試過出煙超必衝上去kick住
咗衝唔返落嚟
這個應該不是bug呢啩!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 12:53 PM   #282
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:

但壞人雖然計時但殺人便成呢個條件相對簡單 唔洗就住嘛
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 01:34 PM   #283
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
引用:
作者: wai2408 查看文章
但壞人雖然計時但殺人便成呢個條件相對簡單 唔洗就住嘛
問題就係俾人騷擾, 或者殺殺下唔夠數要搵第 6, 7 個.

下半 DUP 設施分左三層比較易有問題.

舊 04-02-14, 03:36 PM   #284
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
點樣殺重機鎗佬最快?
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 03:48 PM   #285
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
點樣殺重機鎗佬最快?
R1狂轟

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 04:53 PM   #286
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
點解的效果音, 好似爆炸, 射人既音效咁細聲既, 已經較到最大聲............

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 07:51 PM   #287
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
點解的效果音, 好似爆炸, 射人既音效咁細聲既, 已經較到最大聲............
我都覺比一般Game聲細!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 04-02-14, 09:06 PM   #288
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: mrk 查看文章
我都覺比一般Game聲細!
連d 爆咗聲 都細到聽唔到咁濟...... 我鍾意炸到boom boom聲先過癮

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 05:41 PM   #289
吳政常

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

我唔知你講難打係咩範疇

反而我想佢難番少少
上兩集係壞人易d,一來招勁d二來唔洗理d平民,做好人打死幾個平民都會升得慢左,
但今集我認為係初期壞人勁好多,後期好人會易d,
我係先打普通難度善路線,再打困難惡,唸住做壞人打難會好爽,
點知唔係,大部份技能對比感覺上壞人係勁d,例如煙R1就算去到困難我都覺得威力大過好人,
但去到中後期,好人會多好多減低技術需求既招,例如有慢鏡瞄準,
做壞人就係射速快好多,但打唔中俾你一秒射十飛都係哂氣,
最重要既係,好人出隱形有廷長時間同強化,可以take down兩件走佬,
再隱形又take down兩件直到得返d大粒佬先慢慢打,
做壞人雖然隱形可以召喚3隻惡魔,但根本殺唔到人,暗殺一個就已經現形,
最白痴係d惡魔射出尼既野成日射中自己,係會射到我畫面變灰既
不過做壞人係爽好多,成日對住d抗議佬出大絕
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 12:38 AM   #290
Lure

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
Here Is How inFAMOUS: Second Son Looks With and Without its Advanced Lighting and Reflection Effects

http://www.dualshockers.com/2014/04/...ction-effects/
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 12:39 AM   #291
Lure

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
How inFAMOUS: Second Son Used the PS4′s 8 (4.5) GB of RAM, CPU and GPU Compute to Make Our Jaws Drop

http://www.dualshockers.com/2014/04/...our-jaws-drop/
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 01:14 PM   #292
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Paper Trail Part 1-3 解晒. 仲有 Part 4

早知等佢開晒先再開 game……

舊 04-07-14, 12:28 PM   #293
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
想問下解左任務D衫去邊到換?

想換衫呀

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 01:12 PM   #294
Waimann
Junior Member

PSN  IDWaimann
XBox Live GamertagWaimann
引用:
作者: 天空 查看文章
想問下解左任務D衫去邊到換?

想換衫呀
按OPTION鍵會出3個介面,其中一個已經有得換
Waimann 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 01:24 PM   #295
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: Waimann 查看文章
按OPTION鍵會出3個介面,其中一個已經有得換
揾揾先!THX

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-14, 04:41 PM   #296
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-14, 07:45 AM   #297
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

新增Photo Mode

Photo Mode 拍攝之照片
https://www.flickr.com//photos/48280274@N02/show/

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 04-20-14 08:00 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
舊 04-21-14, 10:48 PM   #298
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

inFamous: Second Son Photo Mode GIFs Are Insanely Detailed, Surprises Sucker Punch

http://gearnuke.com/infamous-second-...-sucker-punch/

舊 04-22-14, 09:46 AM   #299
mrk

最近Hard+惡人攻略中,(62%)
惡人的超必要係限時內殺夠7人,去到後段的強制戰鬥都幾麻煩!

此篇文章於 04-22-14 10:26 AM 被 mrk 編輯。
舊 04-22-14, 09:53 AM   #300
Hello MiMi
Game Master

我重覆睇左幾次個杯 list
同 INFAMOUS 1+2 一樣,白金隻GAME 其實真係接近零難度

我打左一日已經爆左第二個島同 evil karma 線外所有杯 (包括 normal)
仲開埋壞人線第一個杯 (75%)

我相信坐定定打多一日,衝主線,完game 後煲多陣升盡 evil lv5
最多悶多半日就可以白金
(打最後大佬完全唔洗用之前既三個能力,二周目無必要搵晒d 碎片升盡吧)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SONY] 已經收購 infamous & Sly Cooper 遊戲開發商 Sucker Punch ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 08-02-11 11:42 PM
[問題] 唔該我想問下infamous 2(中英合版)張code有咩送 p0213038 電視遊戲討論版 6 06-24-11 12:43 AM
Infamous 神祕人1號 電視遊戲討論版 568 12-05-09 11:04 PM
有冇人知關於son of the mask的資料? manpower893 電影版 7 02-27-05 04:17 PM

現在的時間是 10:32 AM

手機版 | APP版