Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-02-19, 07:25 PM   #4451
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-19, 10:17 AM   #4452
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
今個月嘅孫二哥同太史慈唔錯
佢地把武器可以合體?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-19, 10:41 AM   #4453
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 08-05-19, 10:57 AM   #4454
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-19, 11:51 AM   #4455
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: wai2408 查看文章

EX黎嘅,我咩都睇唔到
呢隻都EX,不如將成個系列EX咗佢啦
舊 08-05-19, 03:02 PM   #4456
wai2408
Crazy Gamer

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

EX黎嘅,我咩都睇唔到
呢隻都EX,不如將成個系列EX咗佢啦
所以與其比K 澤玩弄 自己動手整想要既機體吧

舊 08-05-19, 04:16 PM   #4457
iu fu pig
塵埃...

引用:
所以與其比K 澤玩弄 自己動手整想要既機體吧
Skip
大大好波~~~
可唔可以分享下你點樣改裝?
小弟都想學下自己整
由手機版發出

此篇文章於 08-05-19 04:21 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 08-05-19, 04:51 PM   #4458
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
大大好波~~~
小弟都想學下自己整
由手機版發出
首先買一隻企硬系列。。。
由手機版發出
舊 08-06-19, 03:23 PM   #4459
wai2408
Crazy Gamer

引用:
大大好波~~~
小弟都想學下自己整
由手機版發出
當然可以 不過我自己也是改造新手黎 呢隻是我第2隻 第1隻是BD1 我主要用膠板改造的 (肩甲,頭部左右個兩部份 心口中間的 都是) 加AB膠 膝頭部份 初整其實可以整簡單D 既機做練習 例如 陸戰高改BD1 不過我網上見到有人教刻線用AI 畫圖真係覺得自己笨了 用PHOTOSHOP 先畫出來再切會準很多 唔洗事後自己磨餐死
以肩甲為例 畫得樣衰請見諒

舊 08-08-19, 04:05 PM   #4460
iu fu pig
塵埃...

終於忍唔到手買咗第一隻創傑傳玩
買咗孫權⋯⋯(可能耐無砌模型,啲質素感覺差咗好多)
連眼仔貼紙都爛埋
由手機版發出
舊 08-10-19, 11:15 AM   #4461
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 08-19-19, 10:04 PM   #4462
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
自我.....

好想要那塊三角形,,,,

https://gashapon.jp/blog/?p=6645

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 09:25 PM   #4463
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 10:21 AM   #4464
J+1
望過黎呀!!!!!!

I m gundam?!wwwww

由手機版發出
舊 08-22-19, 11:36 AM   #4465
iu fu pig
塵埃...

F嘅NT1呢彈想點
睇圖已經崩到10年前水準,K澤不如執咗呢條line佢啦

Ex自由好吸引,不過唔想助長佢呢個呃錢行為
由手機版發出
舊 08-23-19, 04:53 PM   #4466
wai2408
Crazy Gamer

引用:
F嘅NT1呢彈想點

Ex自由好吸引,不過唔想助長佢呢個呃錢行為
由手機版發出
forte 真心越出越HEA 不過MSE 都開始係咁 死人K澤搞住搞"囡"

順手拉下票先
https://thewonder.it/hk/fes/3000151/37156/?disp=content
https://thewonder.it/hk/fes/3000151/37196/?disp=content
舊 08-26-19, 11:28 AM   #4467
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002

Gundam W Tv 版? 會唔會出埋 frozen teardrop..,
https://www.bandai.co.jp/candy/gundam/converge/core19/
https://p-bandai.jp/item/item-1000138109

舊 09-02-19, 10:41 AM   #4468
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
F嘅NT1呢彈想點
隻NT1面相崩晒
其他開都廢事了

唔想搞就停咗佢啦仲咩出依set呃人錢(睇個樣都會停啦?)

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 04:29 PM   #4469
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
隻NT1面相崩晒
其他開都廢事了

唔想搞就停咗佢啦仲咩出依set呃人錢(睇個樣都會停啦?)
連佢機頭果幅圖都感受到崩哂
呢刻我宣布我放棄F系了
由手機版發出
舊 09-03-19, 10:19 AM   #4470
wai2408
Crazy Gamer

引用:
連佢機頭果幅圖都感受到崩哂
呢刻我宣布我放棄F系了
由手機版發出
forte 真係BD 系列 那彈後我都無再追...真心越出QC 越差...高達D 面永遠都係崩壞的
舊 09-03-19, 02:44 PM   #4471
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
forte 真係BD 系列 那彈後我都無再追...真心越出QC 越差...高達D 面永遠都係崩壞的
竟然係咁? 見今 set NT-1 同渣古有散賣想敗下家...

舊 09-04-19, 03:40 PM   #4472
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: martinnitram 查看文章
竟然係咁? 見今 set NT-1 同渣古有散賣想敗下家...
Next嘅NT1仲靚仔過呢隻新版,學樓上改改蛋仲好,
F系頭兩彈幾好,跟住就開始崩,成日出界同殘廢
咁嘅關節可以出咁多彈都唔改,我會堅持唔買
仲要有啲翻出機仲差過Next同dash

由手機版發出

此篇文章於 09-04-19 03:42 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-05-19, 12:17 PM   #4473
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
ZZ那set OK嘅
啲機又夠大型
係咪果set成本太高比上頭嘈完後面減晒budget呀

相薄
舊 09-06-19, 10:33 AM   #4474
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
ZZ那set OK嘅
啲機又夠大型
係咪果set成本太高比上頭嘈完後面減晒budget呀
加價都好過呢家唔上唔落
放pb超貴一隻都有人買,普通版加小小支持者一樣會比錢
但係頹廢就好落買得落手
由手機版發出
舊 09-06-19, 02:09 PM   #4475
大覺屋師真
The One

引用:
加價都好過呢家唔上唔落
放pb超貴一隻都有人買,普通版加小小支持者一樣會比錢
但係頹廢就好落買得落手
由手機版發出
400/500yen出大型機,主角機出靚仔啲
300yen出量輕裝備嘅機/量產機我都照買
依家咁就真係...完咗佢算啦

相薄

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 12:17 AM

手機版 | APP版