Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-11-09, 04:29 AM   #1
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
F30光榮退役後...

比M眼神遲左好幾個月, 我自己都恨左好幾個月, 終於都買到喇

其他潛在病發既朋友, 唔好等喇

舊 01-11-09, 12:31 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
掙扎緊
LX3 定 GX200
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 12:25 AM   #3
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我以為你放棄左啦...
好呀...
果然說得出做得到...
我最欣賞..
09年的第一心血怕只得M4/3

舊 01-12-09, 12:28 AM   #4
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
嘩~~~ 恨死人喇 恭喜哂!! XD

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 12:41 AM   #5
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

係度問埋啦
GX200 VS LX3 大家點睇 ?
舊 01-12-09, 12:56 AM   #6
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
係度問埋啦
最表面既因素, 價錢同外型, 邊樣吸引你?
有冇兩部都拎過上手玩?
有冇品牌既偏好?

如果係比較既文章, 上網搵下啦, 做足功課再親身試下自然可以做決定

期待你既決定!

引用:
作者: M-eye 查看文章
我以為你放棄左啦...
好呀...
果然說得出做得到...
我最欣賞..
09年的第一心血怕只得M4/3
身為男人, 雖然遲d, 但係講過就要啦!

(雖然我仲未買講左大半年既cf咭...)

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
嘩~~~ 恨死人喇 恭喜哂!! XD
貓爺你又玩我....

舊 01-12-09, 01:06 AM   #7
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
係度問埋啦
我兩部都有~
較光圈, 快門 gx200 果兩個"滑輪" 方便好多, 對焦比 lx3 快, 有電子水平, 冇副廠 accessory....
lx3 始終塊鏡靚, 影出來好sharp, 有重曝玩, 有副廠 accessory.

其實兩部機真係好似, 而家gx200 減o左價 $35xx (唔連VF).
要潮就 lx3, 平實classic 款就 gx200 la~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 01:26 AM   #8
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

兩部我玩過晒, 仲唔只一次

外型同操作 GX200 都可以話贏晒

PANASONIC 個 JOYSTICK 真係玩到想死

個鏡係 LX3 贏梗, 但係 GX200 都唔係一般消費機水平吧 ???

現場試影下, 低 ISO 好似唔太大分別, 但各大中英文網對 RICOH R系列既 NOISE 表演一直都唔多好評, GX 200 就好壞參半
同埋 distortion 方面我比較在意, 至少唔好好似 fuji f100 同 ixus 860 果 d 影到人變樣

BTW, LX3 對焦慢到呢.......

偏向 GX 200 多好多 , 但係好擔心 ricoh 既品管, 好多人表示就算係 GRDII 同 GX 200 呢 D 機都一買返來有事, ccd/鏡頭入麈入水 etc.

有無用開 ricoh 既人發表下, thx~

此篇文章於 01-12-09 01:32 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-12-09, 04:05 AM   #9
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:

個鏡係 LX3 贏梗, 但係 GX200 都唔係一般消費機水平吧 ???

現場試影下, 低 ISO 好似唔太大分別, 但各大中英文網對 RICOH R系列既 NOISE 表演一直都唔多好評, GX 200 就好壞參半
同埋 distortion 方面我比較在意, 至少唔好好似 fuji f100 同 ixus 860 果 d 影到人變樣

偏向 GX 200 多好多 , 但係好擔心 ricoh 既品管, 好多人表示就算係 GRDII 同 GX 200 呢 D 機都一買返來有事, ccd/鏡頭入麈入水 etc.

果次玩過部GX200 唔知點解,save 相超慢

舊 01-12-09, 09:16 AM   #10
Strider
初段

引用:

你都決定左啦

仲有藍字o個度, 自己去返DC/DSLR區發問唔該!

論壇跳轉

現在的時間是 11:39 AM

手機版 | APP版