Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-18, 09:29 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日)

https://www.imdb.com/title/tt4633694/

比想像中吸引

此篇文章於 06-09-18 11:45 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 07:40 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
嘩!

Ultimate 版?

初初十幾秒,動畫有啲窒,有少少担心,但去到動作就唔覺,條大叔係咪 Parker 嚟?唔係好熟出咗場嘅壞蛋

有Gwen 版,仲會唔會有 DP? Gwenpool?

舊 06-07-18, 12:04 PM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
嘩!

Ultimate 版?

初初十幾秒,動畫有啲窒,有少少担心,但去到動作就唔覺,條大叔係咪 Parker 嚟?唔係好熟出咗場嘅壞蛋

有Gwen 版,仲會唔會有 DP? Gwenpool?

有可能, 漫畫中另一個平行世界的Parker曾經遇過Miles,
不過我諗唔會有DP或者gwenpool了, 製作呢套野時, fox仲未俾米奇老鼠買起.

舊 06-07-18, 01:57 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
有可能, 漫畫中另一個平行世界的Parker曾經遇過Miles,
不過我諗唔會有DP或者gwenpool了, 製作呢套野時, fox仲未俾米奇老鼠買起.

睇SJU 同其他資料都話條騎呢大叔係Peter Parker嚟,你啱;仲有畫風同動畫刻意模仿漫畫,所以窒窒地係正常嘅,而成套嘢大大話話整咗兩年咁長,條片啲美功靚爆,滴住嚟今次有對手

無論點,幾期待

舊 06-07-18, 02:35 PM   #5
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
睇SJU 同其他資料都話條騎呢大叔係Peter Parker嚟,你啱;仲有畫風同動畫刻意模仿漫畫,所以窒窒地係正常嘅,而成套嘢大大話話整咗兩年咁長,條片啲美功靚爆,滴住嚟今次有對手

無論點,幾期待
本來興趣不大, 知道有peter park同見畫面咁靚, 即係變得有興趣

舊 06-07-18, 04:10 PM   #6
王小虎

註冊日期: Apr 2002
漫畫版Spider-verse
Kingpin同Goblin似二打六,睇網上資料有人配Morlun音,如果係跟漫畫版Spider-verse,大boss就係Morlun。漫畫版Spider-verse出齊晒所有Spider系人物:Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-man 2099, Scarlet spider, Superior Spider-Man, Spider-Ham, Spider-Girl, Spider-Man Noir, Spider-Woman, Spider-Man UK,仲有好多好多,我相信動畫唔會出晒,因為太多了。而且故事要變成集中落Miles個度,反而有d似簡單版Spider-Verse加Spider-Men I兩個故事合成。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 04:32 PM   #7
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
話時話, D 上色好有漫畫書的上色質感(近睇有各種顏色圓點), 同仿人手上色的筆觸
明顯有諗過... 好似會郁的漫畫咁

此篇文章於 06-07-18 04:36 PM 被 信長 編輯。
舊 06-07-18, 05:16 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 信長 查看文章
話時話, D 上色好有漫畫書的上色質感(近睇有各種顏色圓點), 同仿人手上色的筆觸
明顯有諗過... 好似會郁的漫畫咁

睇咗呢堆截圖,真係埋咗唔少漫畫化嘅畫面落去
https://twitter.com/labourgriffin/st...44309247844352

舊 06-07-18, 08:50 PM   #9
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
與其話SPIDER-VERSE
比較似玩WEB WARRIORS,就咁TEAM-UP就算

引用:

無論點,幾期待
真係SPIDER-VERSE既話有幾千個PETER PARKER
唔代表D咩
其實差唔多個個世界都有個PETER,不過蜘蛛俠就未必係佢
反而蜘蛛俠就一定存在
好多世界都係EARTH-616既亞種
有D變左佢身邊既人做,PETER就死鬼左
所以GWEN又有,UNCLE BEN又有

仲有人發現616 PETER特別有代表性,覺得自己只係佢既其中一個分身

此篇文章於 06-07-18 09:08 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 11:45 AM   #10
信長
The Flash

舊 06-09-18, 05:08 PM   #11
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
無由地獄而來既使者咁做咩SPIDER-VERSE

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 12:52 AM   #12
信長
The Flash

舊 10-03-18, 07:20 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

嘩,乜仲有咁多,其他嘅你哋熟啲,無謂講多獻醜

係咪會有兩個 Peter Parker? 睇嚟 MCU 嗰個無份出現。

最想要日本特攝版出場⋯⋯

舊 10-13-18, 11:16 AM   #14
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
只會問 點解無東映版
明明漫畫有

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-18, 03:20 PM   #15
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,果然係Best Spidy movie,個人覺得亦係英雄片中前幾名好睇呢! 片尾有一段蛋呀

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-18, 12:56 PM   #16
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇完,唔錯,因為動畫先可以做到呢重速度感,呢d感覺先係失敗的人...真人永遠做唔到

另點解蜘蛛蘿咁少戲份

I know that feel:每隻蜘蛛人都要死一個重要的人so sad

Ed彩蛋wwwwww
由手機版發出

此篇文章於 12-09-18 01:02 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-18, 08:28 PM   #17
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
今日睇左, 見到Stan Lee果幕同片尾真係眼濕濕...

舊 12-16-18, 04:10 PM   #18
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
睇完,好好睇
絕無冷場
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-18, 04:30 PM   #19
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
Spiderman origin story來說呢套係我favourite
計埋sequel, overall 都係Raimi Spiderman 2 最正,呢套係我心目中number 2
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-18, 04:37 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

好好睇,分鏡同美工一流,有啲位甚至要提自己睇緊動畫。作為一個 origin story + 群抽片,非常非常之成功,因為唔易做得好,(咳),所以特別出色。可惜,大部份奸角,同Noir同Penny 戲份太少,唔夠喉,Peter Porker 專責搞笑,反而少少啱啱好。其他好似 Miles 位室友同MJ,又可有可無

有少少透⋯⋯

最重要嘅奸角當然係佢阿叔,最估唔到係同 Miles 一個宇宙嘅 Parker 會領當,仲有 Doc Oct 出場,後者太搶戲,搞到 Wilson Fisk 失色。另一個不滿嘅係 Penny 個機人似乎太弱化。

Stan Lee 有出場,仲有個致敬位。留到最後有 post-credit scene,幾搞笑,係續集預告?

此篇文章於 12-17-18 04:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 12:11 AM   #21
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
點解香港無3D版睇既?

舊 12-29-18, 10:58 PM   #22
Fio

註冊日期: Dec 2001
今日睇咗,應該係睇過最正嘅spiderman, sony今次好聰明,如果真人版的話可以只會俾人一種好普通又reboot嘅感覺,但用動畫加上唔同時空嘅spiderman都係一大突破,亦呼應咗戲入面提everyone is Spider-Man,有各種嘅可能性
比較可惜嘅係阿叔少d描述,我expect會講多少少佢嘅因由
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 03:59 PM   #23
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實係佢拍唔到真人版....因為佢拍真人版又唔可以同MCU有任何關係又被人嘈架啦~XD

舊 02-05-19, 03:56 PM   #24
肉羊哩咖
griffin611

美帝嗰邊上個禮拜個票房仲留嚮頭五位,好想佢拎到小金人!

據報「家用版」4月5號有。iTunes 仲有4K,生平第一次想買 4K 片。

舊 02-26-19, 01:29 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

見人講我又講

拎咗奧斯卡最佳長篇動畫!Yeah!

iTunes 版 (4K)星期三上架。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
[NDS] Spider-Man 3 DS 6402oen 手提遊戲機討論版 2 03-11-07 03:48 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 03:35 PM

手機版 | APP版