Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-10-12, 06:53 PM   #1
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
立法會議事堂 Vol.10

選完了,開新 Topic

vol 9: http://www.gaforum.org/showthread.php?t=213864

新東成了建制墳墓好過冇...

第五屆立法會當選名單

真泛民 會變色的犯民 建制 超級梁粉/中聯辦嫡系

地方選區
香港島
陳家洛 · 單仲偕 · 曾鈺成 · 鍾樹根 · 何秀蘭 · 葉劉淑儀 · 王國興

九龍東
陳鑑林· 胡志偉 · 梁家傑 · 黃國健 · 謝偉俊

九龍西
蔣麗芸 · 黃毓民 · 毛孟靜 · 黃碧雲 · 梁美芬

新界東
梁國雄 · 葛珮帆 · 陳克勤 · 張超雄 · 陳志全 · 劉慧卿 · 田北俊 · 湯家驊 · 范國威

新界西
郭家麒 · 陳偉業 · 梁耀忠 · 譚耀宗 · 李卓人 · 田北辰 · 陳恆鑌 · 麥美娟 · 梁志祥

=========================================================
區議會(第二)
涂謹申 · 李慧琼 · 馮檢基 · 陳婉嫻 · 何俊仁

傳統功能界別
劉皇發(鄉議局)
何俊賢(漁農界)
陳健波(保險界)
易志明(航運交通界)
葉建源(教育界)
郭榮鏗(法律界)
梁繼昌(會計界)
梁家騮(醫學界)
李國麟(衞生服務界)
盧偉國(工程界)
謝偉銓(建築、測量及都市規劃界)
潘兆平 · 郭偉强 · 鄧家彪(勞工界)
張國柱(社會福利界)
石禮謙(地產及建造界)
姚思榮(旅遊界)
林健鋒(商界(第一))
廖長江(商界(第二))
梁君彥(工業界(第一))
林大輝(工業界(第二))
吳亮星(金融界)
張華峯(金融服務界)
馬逢國(體育、演藝、文化及出版界)
黃定光(進出口界)
鍾國斌(紡織及製衣界)
方剛(批發及零售界)
莫乃光(資訊科技界)
張宇人(飲食界)
葉國謙(區議會(第一))

此篇文章於 07-25-13 01:30 PM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:08 PM   #2
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
貼埋邊d 人贏了

ps
tag:香港贏了
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:17 PM   #3
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
奇怪泛民點解可以拎到六席咁多功能

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:31 PM   #4
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
香港嬴左啦
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:42 PM   #5
amn_dl811

引用:
作者: J+1 查看文章
貼埋邊d 人贏了

ps
tag:香港贏了
由手機版發出
...dab輸得果一個你覺得真係贏了?

舊 09-10-12, 07:47 PM   #6
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: amn_dl811 查看文章
...dab輸得果一個你覺得真係贏了?
你無睇過劉江華張改圖?

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:51 PM   #7
amn_dl811

引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
你無睇過劉江華張改圖?
只是平心而論這個人(?)係輸左但係 dab 贏突, 香港真係贏?

不要忘記還有慧王京子呢個都係超級人來的

此篇文章於 09-10-12 07:56 PM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:58 PM   #8
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
不要忘記還有慧王京子呢個都係超級人來的
我相信依隻野個心係黑色~見完個張送大禮既畫~我有懷疑依隻野連個親生女都可以出賣~民賤聯裡面~人格都應該係數一數二~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:33 PM   #9
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn

少做少錯,唔做唔錯,多做多錯

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:52 PM   #10
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
仲有文史黨大敗

另外禮義廉輸左一個??別傻了
流肛呢d 唔係根正苗紅嘅三性家奴,根本就係棄子
尤其見到其他配票配到唔多唔少的佢會咁輸法?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:00 PM   #11
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
跟本班共狗有心放生鐡頭何...上次區選都係

等你地無咁傷心 阿爺又插多條針

舊 09-10-12, 08:01 PM   #12
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
唔好咁快講大敗, 呢4年要繼續宣揚民主黨既好事多為, 下屆務求送佢地一程
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:03 PM   #13
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
講真,公民黨今次都唔知痴左邊條筋整張咁既出選名單...
到家陣選完我都唔係好記得果兩件男人咩樣, 佢背後果兩個女人就知
我新西人, 都唔識KK, 但覺得公民黨在新西的安排合理
一來公民黨要來新西插旗, 要搶民主黨的票, 一定要有政治巨星照住
二來公民黨在推新人的政策好進取, 唔會好似民主黨咁交十幾年棒都交唔到
反正薇姐有意退下火線, 推KK出去更有利長遠發展

所以我家有三票都有一票俾公民黨

雖然薇姐入唔到好可惜, 但我都會留意下KK的表現
希望下屆KK唔再需要人抬轎, 都"碼"得住吸來的民主黨票, 夠票連任

最白癡的係民主黨, 看不清楚政治形勢
明知唔夠公民黨砌
都沒有在新西集中票源保住一席
想拿兩席, 妙想天開!

現在白白給了梁志祥

此篇文章於 09-10-12 08:17 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:17 PM   #14
amn_dl811

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
一來公民黨要來新西插旗, 要搶民主黨的票, 一定要有政治巨星照住
二來公民黨在推新人的政策好進取, 唔會好似民主黨咁交十幾年棒都交唔到

希望下屆KK唔再需要人抬轎, 都"碼"得住吸來的民主黨票, 夠票連任
仲有下屆? 一定設計到你玩唔到

泛民當務之急係先找大學/民進黨幫佢地設計新的配票策略

(PS: 其實話你知變相公投係易做左好多, 以前要辭五席依加只要搵人買起鐵頭/鐵頭自己切腹即刻可以搞公投的了 )

舊 09-10-12, 08:19 PM   #15
KUTAR#

引用:
仲有下屆? 一定設計到你玩唔到

泛民當務之急係先找大學/民進黨幫佢地設計新的配票策略

(PS: 其實話你知變相公投係易做左好多, 以前要辭五席依加只要搵人買起鐵頭/鐵頭自己切腹即刻可以搞公投的了 )
唉......看到這句, 不勝唏噓

引用:
作者: dust11 查看文章
新西民主黨白痴
兩夫婦最尾幾日仲一齊告急
早幾日睇民調棄左陳樹英民主黨就乜事都冇
結果做左苦命鴛鴦
攬炒
本來鄉事派內訌是可以利用, 有助民主黨棄保勝出
現在兩邊分散, 最後一席白白給了梁志祥

此篇文章於 09-10-12 08:24 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 09-10-12, 08:18 PM   #16
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
明知唔夠公民黨砌
想拿兩席, 妙想天開!
新西民主黨白痴
兩夫婦最尾幾日仲一齊告急
早幾日睇民調棄左陳樹英民主黨就乜事都冇
結果做左苦命鴛鴦
攬炒
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 09:06 PM   #17
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:

明知唔夠公民黨砌
想拿兩席, 妙想天開!

現在白白給了梁志祥
郭家麒我都唔識佢乜水, 不過無聽錯的話...
今朝聽大班講呢條友都要昅實少少, 因為都係 D 搵錢友黎, 純粹為醫學界利益....
余若薇本身想退下火線都算, 但陳淑莊真係好陰公...
你望下當選果堆, 鍾樹根, 亡國興幾咁多骨格精奇呀

民主黨本身就白痴兼抵死
不過你睇佢地選完 D 言論真係繼續死不悔改,
超級區議會有幾十萬票代表仲有好多巿民係背後默默支持

家陣地區直選岩岩得果18席, 入面仲難保有牆頭草喎....
淨係講個議事規則, 佢地一贊成更改, 以後想繼續玩野都難

引用:
作者: Nic2 查看文章
毓民係邊度鬧緊大班
鄭家富個節目入面
不過我覺得都已成定局囉, 再鬧黎都無用啦....
唔該窗口一致對多外啦, 呢樣野保皇黨真係出色過你地泛民好多

此篇文章於 09-10-12 09:11 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 09:21 PM   #18
KUTAR#

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
郭家麒我都唔識佢乜水, 不過無聽錯的話...
今朝聽大班講呢條友都要昅實少少, 因為都係 D 搵錢友黎, 純粹為醫學界利益....
余若薇本身想退下火線都算, 但陳淑莊真係好陰公...
你望下當選果堆, 鍾樹根, 亡國興幾咁多骨格精奇呀

民主黨本身就白痴兼抵死
不過你睇佢地選完 D 言論真係繼續死不悔改,
超級區議會有幾十萬票代表仲有好多巿民係背後默默支持

家陣地區直選岩岩得果18席, 入面仲難保有牆頭草喎....
淨係講個議事規則, 佢地一贊成更改, 以後想繼續玩野都難
陳淑莊真係...
佢其實入硬, 但錯在佢自己都未坐穩就想棒陳家洛,
馬後炮, 理想是陳淑莊第一, 陳家洛第二
但大部份場合由陳家洛出鏡吸下知名度先
下屆先推上去, 或者去新東找湯家驊抬轎
因為湯家驊都係時候退

好多人唔係認同佢, 只係唔想益左共產黨!
所以民主黨的政治判斷力真係好差
舊 09-10-12, 08:13 PM   #19
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
無知的阿婆阿叔,你地貪圖一支油一個月餅一個燒味飯,

你既貪婪令我地其他幾百萬人要為你付出既代價實在太大,

將來有乜野地鐵,巴士,電費申請加價,

民賤聯義不容辭舉讚成,我地失去既係數以億計既財富

舊 09-10-12, 08:24 PM   #20
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章

最慘有一半係乜都唔知~盲既/坐輪椅/老人痴呆/中風都比人拖去投~
下次~可唔可以係佢地身上裝偷聽偷拍~指證民賤聯班人渣呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:24 PM   #21
amn_dl811

引用:

唔好怪佢地, 還有申怡文, 他們是洗腦的受害者, 加上泛民真係無法入去呢D社群耕作的...
今次是策略的嚴重失敗。

小班講對的, 叫大狀們玩男女配票就可以配多兩席了。

舊 09-10-12, 08:26 PM   #22
Nic2
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
毓民係邊度鬧緊大班

Nic2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:27 PM   #23
xmencool

註冊日期: Dec 2011
劉華群組發現: http://www.facebook.com/on99laukwongwah

多得獎門人>,<
xmencool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:34 PM   #24
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:

錯不在長者....
錯既係大家都沒有去關心自己家的長者
點解長者咁易被收買?(我姑且咁講啦)
呢樣野大家都有責任
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:38 PM   #25
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
錯既係我地缺乏公民教育
D人連立法會, 投票係乜, 都未知

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 04:33 PM

手機版 | APP版