Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-18, 12:17 AM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
https://www.youtube.com/watch?v=QTtrvc2Yr3Q
https://www.youtube.com/watch?v=nl_xj4zpilA

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 05:08 PM   #2
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
望返銷量,其實隻GAME都賣得幾差,到尋日都上唔到8萬,明明SAO FREEDOM WAR一個星期就8萬2…

舊 02-21-18, 10:00 PM   #3
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
我想問行版對唔對應日服個BGM DLC?

舊 02-22-18, 07:56 PM   #4
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
隻game係正嘅,佢D DLC我都會買
只係衰在:
1.太自信出係mon hunt之後
2.連線問題

感係係Bandai嘅問題

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:04 AM   #5
神人ではない!新人だ

引用:
作者: rubyyu 查看文章
隻game係正嘅,佢D DLC我都會買
只係衰在:
1.太自信出係mon hunt之後
2.連線問題

感係係Bandai嘅問題

Sent from my iPhone using Gaforum
在下估係早唔到啫,其實日本都已經專登遲一星期避難,不過日本PS4上銷量依然慘烈,雖然以今時今日格GAME黎講都真係高既。
鬼叫佢個死人BETA TEST淨係得AUTO MATCH咩…

舊 02-23-18, 10:12 AM   #6
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下估係早唔到啫,其實日本都已經專登遲一星期避難,不過日本PS4上銷量依然慘烈,雖然以今時今日格GAME黎講都真係高既。
鬼叫佢個死人BETA TEST淨係得AUTO MATCH咩…
日本仔依家唔鍾意買家用GAME喇, 鐵拳街霸果d一樣係靠歐美市場.

舊 02-23-18, 10:27 AM   #7
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
日本仔依家唔鍾意買家用GAME喇, 鐵拳街霸果d一樣係靠歐美市場.
SWITCH任記自家果D都仲好賣得,不過一跳去PS4唔計MONHUN就差唔多全線仆直真係好特別

此篇文章於 02-23-18 10:29 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:39 AM   #8
wing
格鬥低手

引用:
SWITCH任記自家果D都仲好賣得,不過一跳去PS4唔計MONHUN就差唔多全線仆直真係好特別
呢D其實睇日本銷售chart就知, 任記野長期霸左十大之中的多數位置.

舊 02-23-18, 11:28 AM   #9
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
日本GAME界幾乎已經手遊向啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 11:30 AM   #10
神人ではない!新人だ

引用:
作者: david 查看文章
點睇都係課金抽卡向多D
不過成功回報應該真係唔錯,一隻FULL PRICE都只係6000-9000YEN,果邊一個課長一個月都分分鐘跌幾萬YEN…

此篇文章於 02-23-18 11:32 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 12:29 PM   #11
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
EA咪又係玩loot box.....

不過無論鐵拳街霸mon hunt gundam, 今世代都有一個共通點, 就係簡化易入門, 最大問題係比舊世代前作大量削減內容.....

舊 02-22-18, 11:31 PM   #12
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:42 AM   #13
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
要靠海外銷量令日廠冇以前咁鎖國都係好事既
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:56 AM   #14
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
要靠海外銷量令日廠冇以前咁鎖國都係好事既
由手機版發出
都係既
雖則家陣行貨咩都中文版,在下反而難買GAME咗

舊 02-23-18, 11:05 AM   #15
wing
格鬥低手

引用:
都係既
雖則家陣行貨咩都中文版,在下反而難買GAME咗
以前只係要check下隻game本身區碼啱唔啱, 唔駛理乜鬼野跨區DLC season pass, 依家仲要睇埋match 唔match psn區.....越搞越多野

舊 02-23-18, 11:13 AM   #16
神人ではない!新人だ

引用:
以前只係要check下隻game本身區碼啱唔啱, 唔駛理乜鬼野跨區DLC season pass, 依家仲要睇埋match 唔match psn區.....越搞越多野
呢方面光榮脫褲魔堅做得唔錯,在下仁王買行版不過被試版特典到日SEASON PASS都完全無問題。
笨大真係要學下人。
不過關公方面就可免則免嘞

此篇文章於 02-23-18 11:16 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 02-26-18, 04:25 PM   #17
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
想請問一下, 如果我隻GAME 係純日版, 我係HK STORE 買DLC , HKPSN 玩, 會用到DLC 角色嗎?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 05:38 PM   #18
神人ではない!新人だ

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
想請問一下, 如果我隻GAME 係純日版, 我係HK STORE 買DLC , HKPSN 玩, 會用到DLC 角色嗎?
冇話一定唔得既,俾在下一定唔會試

舊 02-26-18, 06:00 PM   #19
wing
格鬥低手

引用:
冇話一定唔得既,俾在下一定唔會試

舊 02-28-18, 11:43 PM   #20
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
古巨基.新手試玩:龍珠戰士Z Dragon ball Fighter Z
https://www.youtube.com/watch?v=ye_tev0sivY
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 01:31 PM   #21
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
我都唔想你有意外。

但原理上應該要設定常用acc 分享。

舊 03-01-18, 01:37 PM   #22
神人ではない!新人だ

引用:
作者: holsety 查看文章
我都唔想你有意外。

但原理上應該要設定常用acc 分享。
成日有人問,總要有人驗證下既
冇理由未試過就話唔得家嘛

舊 03-01-18, 04:19 PM   #23
神人ではない!新人だ

http://dba.bn-ent.net/dlc/update.html
原來尋日更新咗PARTY MATCH

舊 03-02-18, 12:04 AM   #24
k8888
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
咁佢個搵唔到房的問題 FIX左未架OTZ.....
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 09:32 AM   #25
神人ではない!新人だ

引用:
作者: k8888 查看文章
咁佢個搵唔到房的問題 FIX左未架OTZ.....
今次更新應該係原定PLAN黎,房既問題點睇冇咁易搞得好。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版