Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-08-16, 10:17 AM   #1901
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
EXS好彩有同事幫我排到唔係可能去月份

唔緊要啦
迪迪都係初版最靚 盒新都係收埋算
我SF翼遲左,唔想出街唯有上AMAZON買,收我7舊水,我連埋其他用船運都無咁嬲........

我真係對8月的EXIA有興趣,但截貨截得好快,諗緊食唔食炒價好......

EXS本身有興趣,但咁快截訂都係費鬼事彩佢好過.....

此篇文章於 07-08-16 11:00 AM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 10:27 AM   #1902
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: sunhikari 查看文章
我SF翼遲左,唔想出街唯有上AMAZON買,收我舊水,我連埋其他用船運都無咁嬲........

我真係對8月的EXIA有興趣,但截貨截得好快,諗緊食唔食炒價好......

EXS本身有興趣,但咁快截訂都係費鬼事彩佢好過.....
EXIA有愛咪炒價入一隻

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 10:37 AM   #1903
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
EXIA有愛咪炒價入一隻
香港而家幾錢或邊到仲有得訂?
日本訂而家係22400羊未計香港運費,大約$1730左右.....
舊 07-08-16, 12:24 PM   #1904
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
日本訂而家係22400羊未計香港運費,大約$1730左右.....
2手有1500 ge

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 01:03 PM   #1905
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
捕住等香港現貨
果時開訂$10XX~11XX
你頭幾日買都無可能炒到$17XX掛

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 02:07 PM   #1906
lan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Hunter 查看文章
捕住等香港現貨
果時開訂$10XX~11XX
你頭幾日買都無可能炒到$17XX掛
當年柯拿米天元合金訂都係千二度,開賣-開波都後千七。
之後搭火箭上左火星
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 02:17 PM   #1907
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: lan 查看文章
當年柯拿米天元合金訂都係千二度,開賣-開波都後千七。
之後搭火箭上左火星
唔同既...EXIA BANDAI貨,仲要再版野

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 02:35 PM   #1908
lan

引用:
作者: fami~yan 查看文章
唔同既...EXIA BANDAI貨,仲要再版野
梗知性質5同啦,只係作個比喻。第-鑊隻nu 冇乜人買,係今次發左癲咁多人 追捧,以bandai 出新系列頭威頭勢個性,隻nu
出泥個品質也不過如此,5知今鑊QC如何
舊 07-11-16, 03:00 PM   #1909
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: lan 查看文章
梗知性質5同啦,只係作個比喻。第-鑊隻nu 冇乜人買,係今次發左癲咁多人 追捧,以bandai 出新系列頭威頭勢個性,隻nu
出泥個品質也不過如此,5知今鑊QC如何
要比喻當然用番MB既七劍00啦...

同埋唔係講緊EXIA咩,點解又變番MR魂EX-S

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 04:07 PM   #1910
lan

引用:
作者: fami~yan 查看文章
要比喻當然用番MB既七劍00啦...

同埋唔係講緊EXIA咩,點解又變番MR魂EX-S
咁講芧得講啦,況且標題係突擊豉油,5講佢講其他已經離
題。bye~
舊 07-12-16, 09:29 AM   #1911
sunhikari
Crazy Gamer

隻EXIA我係某日本網找到平的.....用今日兌價連內地運費約$1578
計埋轉運約$1700左右........
最少唔駛左找右找........

但日元紙水好似跌緊,等多一陣先決定訂唔訂
舊 07-12-16, 10:24 PM   #1912
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
個價差唔多第一水double...

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 03:08 PM   #1913
sunhikari
Crazy Gamer

最後睇見日元跌緊........頂唔順係網上訂左隻
希望出個陣日元跌多D,咁就會更平
舊 07-14-16, 02:44 PM   #1914
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
岩岩收到老瑞MAIL...

因日元匯率急劇上升,本公司無奈亦要在貨品(EXIA的貨品編號)價格上,作出適當的調整.

同之前比 貴左300

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 02:45 PM   #1915
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
下?
跌緊喎:0)

舊 07-14-16, 02:48 PM   #1916
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

唔清楚佢點計了@@
總之佢話加就加左@@

舊 07-14-16, 03:05 PM   #1917
ゆり

註冊日期: Nov 2004
0.0731都叫急劇加升

有加冇減機制神威

舊 07-14-16, 04:54 PM   #1918
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
0.0731都叫急劇加升

有加冇減機制神威
所以係日本網訂返黎有時有好處,一跌一定唔會受笨大影響

日元繼續跌多D
舊 07-14-16, 04:59 PM   #1919
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔清楚佢點計了@@
總之佢話加就加左@@
福利FB都講左瑞記模型加批價
同油公司冇分別,加價就快,減價就係賞賜
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 11:05 PM   #1920
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: クラウド 查看文章
下?
跌緊喎:0)
老瑞表示: 落單時啱啱好係英國脫歐, 日本安倍未勝出時.

舊 07-14-16, 11:05 PM   #1921
地獄黑仔王

引用:
作者: GN00508771 查看文章
岩岩收到老瑞MAIL...

因日元匯率急劇上升,本公司無奈亦要在貨品(EXIA的貨品編號)價格上,作出適當的調整.

同之前比 貴左300
加咁多? 原本係幾錢?

舊 07-14-16, 11:06 PM   #1922
地獄黑仔王

引用:
所以係日本網訂返黎有時有好處,一跌一定唔會受笨大影響

日元繼續跌多D
訂o野係出貨時先結算埋單?

舊 07-14-16, 11:07 PM   #1923
地獄黑仔王

引用:
作者: flpchoho 查看文章
福利FB都講左瑞記模型加批價
同油公司冇分別,加價就快,減價就係賞賜
睇佢o的扭蛋就知個價係同日圓人仔脫勾

舊 07-15-16, 08:01 AM   #1924
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: martinnitram 查看文章
訂o野係出貨時先結算埋單?
上網訂野的確係出貨時先同你埋單,佢頂多係提早拿左個核準過數權先,但唔會過數,到出钥黁個陣先叫銀行找數,會計出貨時的匯價

但呢招有好有唔好,好處係的確唔駛突然一野比勁多錢訂野,同埋如果個匯率係咁跌時買家要比的錢亦相應降低

但壞處係有機會要比兩次運費,一個係日本本地運費(睇商店免唔免你運費,但運費則由200羊到1000羊不等),一個就係國際運費/轉運費,又係收日圓,日圓越低越好,但購買成本增加係事實黎,另一個壞處係如果臨出貨時滙率大升的話,兌返港幣時。你找的數會上升,無比港幣找數咁穩定

所以去日本網上買野,要睇你承唔承擔到呢個風險了
舊 07-15-16, 08:32 AM   #1925
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: martinnitram 查看文章
加咁多? 原本係幾錢?
3位數變4位數

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]Metal Saga ~砂塵之鎖~ (Metal Max remix) neo2046 電視遊戲討論版 25 06-10-05 11:51 PM
S.T.A.L.K.E.R. ALPHA build 1096泄漏 ..lol macross7ra PC電腦遊戲討論版 7 01-18-04 02:13 PM

現在的時間是 11:15 PM

手機版 | APP版