Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-31-17, 02:43 AM   #1301
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
今日game店有come back頭,想買但原來已經係網店買左...
幾時先搞返呢樣野...
唔通佢係想推人用注文或網店...?

舊 08-31-17, 09:46 PM   #1302
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
對面有4K 狙.隊友又無隱身跳,下下jump 上車.咁大個圈比人射,點幫呀

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 10:34 PM   #1303
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
App 800000p都有張電話Wallpaper

三文魚升上達人級後反而易左
大家走位同扔炸彈夠爽
就算剩低一個都好有能力跑去復活隊友

引用:
作者: 信長 查看文章
對面有4K 狙.隊友又無隱身跳,下下jump 上車.咁大個圈比人射,點幫呀
4K 個儲力速已經唔算好難搞.....依方面真係食經驗......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 11:59 PM   #1304
空調

註冊日期: Jun 2004
三文魚隊友識打爭好遠
光蟲守岩個位唔好亂行
UFO 知道要射空中魚同防吸金魚子

今晚打左一晚都有人光蟲亂行
UFO 冇人射空中魚

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 09-01-17, 12:30 AM   #1305
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
連續斷3場...

舊 09-01-17, 06:47 PM   #1306
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 空調 查看文章
如果係就贏果陣斷真係想死

Sent from my iPhone using Gaforum
我早前試過,
一係冇事,一係斷開有條路,
輸緊唔斷,贏緊先斷。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 07:00 PM   #1307
leungky1

之前更新公佈過,今次確認副武係炸筒

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...42031267446784

明日9月2日午前11時、新しいブキ「プライムシューターコラボ」が追加される。
インクの消費量が大きく、扱いは難しいが、射程が長く、威力と射撃精度のバランスの取れた上級者向けのシューターだ。
サブは「キューバンボム」、そしてスペシャルは初搭載となる「バブルランチャー」だ。
由手機版發出
舊 09-01-17, 07:13 PM   #1308
信長
The Flash

幾個mode S,A 上上落落
打A 好輕鬆,尤其某D 地圖打TC,RM
入到敵陣打爆某些防守點,好有成功感

打TC ,車到一半路程後,擧石場有個敵陣位,入到去, 上面係睇唔到, 人形態大方企,
佢地一跳落黎,就比晒背脊你任射
基本上近敵人重生點,高低位 在低位一貼牆(板場,小橋,擧石場)
對方就唔為意,太近重生點,佢地見唔到人/墨跡就放心去中場,好易殺

舊 09-01-17, 07:23 PM   #1309
leungky1

搶地A-左
幾場對手見到個地灑都唔去粉碎
轉眼即刻有路到中場用金槍或爆波快佔
再用地灑保半
都有少少幸運
由手機版發出
舊 09-01-17, 07:39 PM   #1310
信長
The Flash

引用:
作者: leungky1 查看文章
搶地A-左
幾場對手見到個地灑都唔去粉碎
轉眼即刻有路到中場用金槍或爆波快佔
再用地灑保半
都有少少幸運

仲有雷達,3個隊友可以完全唔理佢, 自己半場比人插一兩個都可以無視
間中拍到雷達雙鎗拍擋
有兩類
1) 打足5分鐘完全唔用雷達... 咁我唔明佢點解用尼款武器,唔用其他雙槍類?
2)一開波, 死都要去幾個位起晒3個壇先去中場, 大吉利事,前面可能3v4 ,輸左第一波,可能就追唔返

舊 09-01-17, 09:08 PM   #1311
leungky1

引用:
仲有雷達,3個隊友可以完全唔理佢, 自己半場比人插一兩個都可以無視
間中拍到雷達雙鎗拍擋
有兩類
1) 打足5分鐘完全唔用雷達... 咁我唔明佢點解用尼款武器,唔用其他雙槍類?
2)一開波, 死都要去幾個位起晒3個壇先去中場, 大吉利事,前面可能3v4 ,輸左第一波,可能就追唔返
始終不停射個快感太勁
都幾易攪到人唔記得左副武或SP

不過我個人都例牌無視個追蹤盒
由手機版發出
舊 09-01-17, 11:03 PM   #1312
leungky1

大家件救生衣抽到咩?
我第一件係加快復活主技同快步走細技

把遮發射出去係殺左大魚都可以唔散
力度肯定勁過平時玩
由手機版發出

此篇文章於 09-01-17 11:18 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-01-17, 11:58 PM   #1313
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: leungky1 查看文章
大家件救生衣抽到咩?
我第一件係加快復活主技同快步走細技

把遮發射出去係殺左大魚都可以唔散
力度肯定勁過平時玩
由手機版發出
super jump 時間縮短....
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 12:18 AM   #1314
ROCAS

打工的gear大技不都是隨機?

舊 09-02-17, 12:40 AM   #1315
空調

引用:
間中拍到雷達雙鎗拍擋
有兩類
我用雷達雙鎗因為射得遠D
至於雷達 我唔識點用 MARK左 自己一個又未必殺到 同伴又唔一定幫夾
用墨又多 所以多數無視

舊 09-02-17, 01:05 AM   #1316
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 空調 查看文章
我用雷達雙鎗因為射得遠D
至於雷達 我唔識點用 MARK左 自己一個又未必殺到 同伴又唔一定幫夾
用墨又多 所以多數無視
最基本就放係主要通道
唔幫手夾都無所謂,俾隊友知敵人係咩位已經好有用
起碼少個俾人埋伏既機會先

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 01:48 AM   #1317
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
頭先一場精彩,搶地開始冇耐比敵方打到80秒對1秒,去到2秒俾我啱啱好趕到打停,對方爭一秒贏得......
之後互有爭持,但佢每次緩衝都俾我地搶返....最後打到延時,我地贏咗~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 08:13 AM   #1318
信長
The Flash

引用:
作者: 貓太部 查看文章
頭先一場精彩,搶地開始冇耐比敵方打到80秒對1秒,去到2秒俾我啱啱好趕到打停,對方爭一秒贏得......
之後互有爭持,但佢每次緩衝都俾我地搶返....最後打到延時,我地贏咗~
懲罰時間,停得好,真係反勝關鍵
守100 秒.. 不過個位數比人截, 要罰多成分鐘先完場
後追那隊如果一氣呵成,就有機...

splatzone ... 真係好睇隊友大技配搭,有技可停時間好重要. 自陣留地儲必都係有用
重有最後十幾秒的對方一輪反撲,有技防一防都重要, 輸臨尾香就真係慘,
人地有inkjet ,我再放inkjet 後手補油

舊 09-02-17, 11:06 AM   #1319
leungky1

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...00374808633344
日版Fest 下星期六日
9月9日2:00PM-9月10日2:00PM
麥當勞贊助 薯條對麥樂雞
由手機版發出
舊 09-02-17, 11:13 AM   #1320
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
你話麥樂雞嘅甜酸醬vs黃芥末醬都話
一係某包vs某包

薯條vs麥樂雞好怪
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 11:34 AM   #1321
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
香港人慣左兩樣都有

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 12:14 PM   #1322
ROCAS

所以話inkjet真係好勁...魚頭,佔地,塔三種戰都發揮到

話說泡泡好迷妙....
啱啱放左次...隊友係附近無敵人同自己色地射爆佢.....

舊 09-02-17, 12:36 PM   #1323
leungky1

引用:
作者: ROCAS 查看文章
所以話inkjet真係好勁...魚頭,佔地,塔三種戰都發揮到

話說泡泡好迷妙....
啱啱放左次...隊友係附近無敵人同自己色地射爆佢.....
唔知佢幾時會進化到對自己人波波都想射爆呢XD

惟有前啲放
由手機版發出
舊 09-02-17, 01:07 PM   #1324
空調

師兄們又會選什麼?

舊 09-02-17, 01:20 PM   #1325
迪安大叔
Crazy Gamer

亞古獸是必然選擇

延長戰真係唔好放棄
試過打 zone 最後10秒搶得番塊地進入延長戰
然後成team 人突然著晒火變得勁有默契
守左成60count 反勝
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 09:21 AM

手機版 | APP版