Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票
不顯示圖片
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63  ... 最後
攻略及心得交流區>FINAL FANTASY XIV -ONLINE-
cybray 03:12 PM 04-11-14
極風多數都係DPS或者ST唔識拉, 5-6層打唔死。
極火就係多數比HEALER殺多過打唔曬13條野。
極泰坦多數都係輸DPS,HEALER貪刀, 比人打落街。

以上既係2.2之前既情況...

2.2之後就係入去一班ILV90既玩家, 但係全部好似係初見咁...有ECHO都可以打得慢過2,2之前...就算PARTY FINDER開ILV85或以上, 都係輸得慘過比5樓DS打死

所以無乜必要, 過左都唔打喇...
斯羅 03:18 PM 04-11-14
今日係吾係PS3可以轉PS4之後有early access?
tallken 05:21 PM 04-11-14
剛剛在PS3 ff14 主程式登入畫面,不需要登入, 右下角有 PS3 to PS4 icon, upload ps3 UI data.
跟手走去 mog station 登入,係character 畫面會見到 PS3 轉PS4 大icon.
跟著手續做,會給你download 碼. 可以在PS4 download
porter 09:15 PM 04-11-14
今次復活節活動,係咪要兩個人先可以過到的
噹噹dondon 09:30 PM 04-11-14
如果買PS4日版碟 係咪同PC一樣唔限ACC地區??

同埋我幾日前爆左機 依家想攞LV55既裝 2.2係咪改左副本有得攞?有冇話改左邊個副本
minekaoru 05:28 AM 04-12-14
作者: 噹噹dondon:
如果買PS4日版碟 係咪同PC一樣唔限ACC地區??

同埋我幾日前爆左機 依家想攞LV55既裝 2.2係咪改左副本有得攞?有冇話改左邊個副本
55同60裝副本一路都有跌
宜家係三個新副本多左70裝跌
Yukii 01:12 AM 04-13-14
今日帶住2個FC member加野團成功過左1層
minekaoru 02:19 PM 04-13-14
作者: Yukii:
今日帶住2個FC member加野團成功過左1層
之前用餵食方法過極都過唔到
尋晚改用正攻法即刻過左。。。
G4_ 05:22 PM 04-13-14
借少少版位:

深夜T6-9固定團~

因應T7開始,團隊溝通、合作已見重要,所以想募集一班有Clear T9為最终目標嘅團友,如有興趣加入,請留意以下時間/項日有冇問題:

-Bahamut Server

-每週團隊攻略時間為星期二、三,四晚 23:00~02:00

-ilvl 90

-不會輕易離開本團隊

-攻略時間內(週二至四),禁止超越各團員進度(eg.團隊clearT6,自已私下過T7),但該星期團隊攻略完結後(即周四02:00後),可自行野團攻略

-裝備:Need 其他:Greed

有意加入請Whatsapp我98009977,或in game /tell Jessie Michael 或Haru Tyata
布甸 05:01 PM 04-14-14
今朝一早 login 就係為o左呢隻肥雞~~

仲有幾隻小莫跳團團舞好攪笑~~
~ViVi~ 02:25 PM 04-17-14
最近玩番,想問2.1開始PS3係咪可以set focus target...?
但我L1加方向制set完全冇反應
yuhchan5 07:58 PM 04-17-14
新手想問各位,我之前有玩ff14美服(PS3),如果我想轉去玩PS4版,係唔係要重新買過隻game?冇免費下載?
Marco 01:50 AM 04-18-14
想問下有冇係 JP Titan 既戰友? ._.a
Yukii 03:08 AM 04-18-14
又過埋2層, 其實唔難www
寫輪眼 01:33 PM 04-21-14
未加入新手一問,スタンダード サービスコース,可以玩8個角色,有冇人開咁多個黎玩?
布甸 10:12 AM 04-22-14
作者: ~ViVi~:
最近玩番,想問2.1開始PS3係咪可以set focus target...?
但我L1加方向制set完全冇反應
target 左目標後按「口」出左個 list,最下面o個個就係 focus target。
edge 09:03 PM 04-22-14
作者: 布甸:
今朝一早 login 就係為o左呢隻肥雞~~

仲有幾隻小莫跳團團舞好攪笑~~
點拎架?

要考dse無玩好耐,岩岩先買點玩返
布甸 11:36 PM 04-22-14
CE 版用家送架,可以係 mog station 俾錢 upgrade 上去。
~ViVi~ 08:30 PM 04-23-14
target 左目標後按「口」出左個 list,最下面o個個就係 focus target。
Thx
唔focus唔避招
小光 10:19 AM 04-24-14
我其實唔係FF14玩家但搭單問
我想用信用卡CHARGE CRYSTA
以前JCB碌日本網購可以打破"日本card"限定的限制
但我張JCB而家都過唔到了...

出面GAME舖係唔係有CRYSTA CARD賣?
大概咩價位?

THANKS
寫輪眼 04:14 PM 04-29-14
Titan 新米女格鬥家有疑問
中央「こんにちは」個任點過?PS4得中英輸入法....
鬼武者 02:25 AM 04-30-14
想問問Aegis 有沒有主職白,或盾的朋友找侵攻Baha 團?
我地而家練習緊T6, 如果有興趣不防留pm。
布甸 08:48 AM 04-30-14
作者: 寫輪眼:
Titan 新米女格鬥家有疑問
中央「こんにちは」個任點過?PS4得中英輸入法....
PS4 唔係可以打日文咩?
一係用 mouse copy & paste lol
寫輪眼 03:48 PM 05-01-14
PS4 唔係可以打日文咩?
一係用 mouse copy & paste lol
已解決,LOGOUT之後用英文介面LOGIN,
埋去打句「Well Met!」攪掂,mouse都唔洗插
布甸 09:48 AM 05-05-14
本身用緊 PS3,想同時係 PS4 玩,
請問係咪係 mog station 做綁定,
定係係 PS4 度做㗎?thx
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63  ... 最後

返回主題版面