Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-03-06, 11:21 AM   #301
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
其實kaka和ronaldino, 有點像雙特... ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:24 AM   #302
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
想問下......咁耐以黎....

巴西有冇試過打4-4-1-1 ....

98年 0個年係唔係打4-4-1-1 架?
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:38 AM   #303
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: ZONDAS
我覺得kaka ok bor,
只係打法國果陣先沉左
kaka係ok架
起碼俾ronaldinho,ronaldo好啦
kaka同ronaldinho係milan同barca咁強
冇理由唔出架喎
由頭到尾
我都覺得係coach應該負最大責任

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:43 AM   #304
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Jamie
其實kaka和ronaldino, 有點像雙特... ^^
外圍賽第二輪對 argentina o個時唔係咁架....

此篇文章於 07-03-06 11:47 AM 被 Kaga 編輯。
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:45 AM   #305
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: Kaga
外圍賽第二輪對 arggentina o個時唔係咁架....
上年洲際國家盃夾得好掂添啦
前面四個阿祖, 卡卡, 細哨同羅賓奴齊齊走位, 速度去得好快
冇今屆咁散慢

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:48 AM   #306
Kaga

引用:
作者: Coquelicot
上年洲際國家盃夾得好掂添啦
前面四個阿祖, 卡卡, 細哨同羅賓奴齊齊走位, 速度去得好快
冇今屆咁散慢
唔通肥度歸隊拖累哂
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:33 PM   #307
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
唔通肥度歸隊拖累哂
唔出奇,出得肥度又唔出得阿祖

反而想知上年洲際國家盃時係唔係彭利拿領軍
惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:46 PM   #308
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: 惡多巴斯
唔出奇,出得肥度又唔出得阿祖

反而想知上年洲際國家盃時係唔係彭利拿領軍

我覺得最大問題係今屆四人有三人唔多走位

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 02:12 PM   #309
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
唔通肥度歸隊拖累哂
我覺得都幾大影響
之前分組賽果時換走肥度後個節奏都快左
不過都唔可以賴晒佢, 人地d球隊打少個大家咪走多步lor, 佢地完全無咁做..一個慢唔駛個個都唔郁呀=.=
諗起細哨真係越諗越火, 今次見佢尤其八強果場, 佢邊有諗住用自己技術嘗試突破對方後防, 每次掂到波就好似好驚個波咁跑前兩步都唔肯就橫傳/後傳, 最多就斬高波, 真係勁錫身. 只為自己唔為國家去努力下, 可恥 (如果我記錯就對佢講聲sorry )

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 03:29 PM   #310
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
經過今屆世界盃之後, 我開始討厭細哨
完全冇為國家盡過力, 又錫身, 又冇鬥心
最後射失果球關鍵性0既罰球仲要0係度笑
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 03:35 PM   #311
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

引用:
作者: kin~kin
四年前佢笑住攞紅牌咁又算乜?

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 03:38 PM   #312
魚伕
Moderator

引用:
經過今屆世界盃之後, 我開始討厭細哨
完全冇為國家盡過力, 又錫身, 又冇鬥心
你講到射12碼咁0既....唔係咁易射入架喎....
係度笑 <- 佢不嬲射失完/省中人牆都係咁笑架啦...

錫身,冇鬥心 <- 全部拎過世界盃0既巴西球員都係咁....

輸左一球...仲慢慢踢....唔睇比數...仲以為佢地羸緊兩粒....

如果要鬧梗係鬧排個咁保守0既陣 0既教練彭利拿啦....
舊 07-03-06, 03:41 PM   #313
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 魚伕
你講到射12碼咁0既....唔係咁易射入架喎....
係度笑 <- 佢不嬲射失完/省中人牆都係咁笑架啦...

錫身,冇鬥心 <- 全部拎過世界盃0既巴西球員都係咁....

輸左一球...仲慢慢踢....唔睇比數...仲以為佢地羸緊兩粒....

如果要鬧梗係鬧排個咁保守0既陣 0既教練彭利拿啦....
我冇話一定要入, 只係佢俾多幾分肉緊好d嗟

身為當今球王, 佢今屆0既表現真係好肉酸囉....
舊 07-03-06, 03:50 PM   #314
魚伕
Moderator

引用:
我冇話一定要入, 只係佢俾多幾分肉緊好d嗟

身為當今球王, 佢今屆0既表現真係好肉酸囉....
其實點解唔諗下個陣影響球員....好似林伯特咁....都係死係陣中....
當然我都覺得佢今屆真係好肉酸...
佢仲係巴西隊歷史上唯一一個冇入球的10號球員....
0岩0岩有一年無為國家隊入過波....
舊 07-03-06, 03:56 PM   #315
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 惡多巴斯
我覺得如果唔係巴西抽中好籤對d二線球隊(如日本、加納),以肥度的身形、狀態,要破記錄真係好難
2枝亞洲,1枝東歐,1 枝非洲新手
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 06:26 PM   #316
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 魚伕
其實點解唔諗下個陣影響球員....好似林伯特咁....都係死係陣中....
當然我都覺得佢今屆真係好肉酸...
佢仲係巴西隊歷史上唯一一個冇入球的10號球員....
0岩0岩有一年無為國家隊入過波....
所以我都唔係淨係話佢...我都有話彭利拿架...
舊 07-03-06, 06:46 PM   #317
T.S
君だけを…

點講我都覺得細哨責任難逃

正如樓上講,洲際杯果陣都唔係打成咁
肥度,阿祖無態都係因為球會各有問題,係都要出佢地係彭利拿問題
我一路都唔明點解唔用Robinho
何況都係果句,肥度已經好過阿祖

但細哨今季係巴塞勁到咁,我真係稔唔到"藉口"俾佢
打巴塞果陣一樣幾個人圍佢啦..佢都一樣過到人
對皇馬果陣係後場開始一扭幾射入埋,但世界盃我唔覺佢有扭過人bor

你話彭利拿叫佢留係中場分波,ok
但我唔信佢90分鐘都會咁聽話(自己無用腦稔?)
見形勢唔對都會嘗試下自己爆掛

話浪費左佢的突破力,ok
對法國將佢推前,但表現仲衰過企係後面分波(隱形人?)

不過認真講,今次世界盃真係成隊都有責任
特別彭利拿真係難辭其疚

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 06:53 PM   #318
大山椒魚
......

我都覺肥哨踢得好過阿祖,
不過大家對佢期待過大,
畢竟佢已經唔係以前既肥哨...

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 12:22 AM   #319
Bleed Saga
Free Lance

卡路士

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 07-04-06, 12:28 AM   #320
『庭』

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
1) 裝offside無默契?
2) 真係累到無氣 ( 第1,2張都彎晒身 )
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 12:36 AM   #321
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
以上果球擺明佢自己想裝越位的,何惜隊友唔認為E樣係安全o既做法,所以......

不過話時話,做乜要討論巴西防守問題呢??佢o地防守自古以來都唔駛點重視,我覺得失波罪人係卡路士無錯,但輸波真正的罪人先係前半場班大帝

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 12:37 AM   #322
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

不嬲巴西防守都係差架喇...
佢地0既打法不嬲都係後面失幾多, 前面就數番幾多 + 1...
舊 07-04-06, 12:39 AM   #323
『庭』

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
OT:
裝offside 最強都係墨西哥 XD

我記得佢地對阿根廷個場有下好爆的, 一齊烏低身衝前
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 12:50 AM   #324
Bleed Saga
Free Lance

要點在莫氣而不是防守差
P祖講得好
過30歲的都應該退下來
巴西人才多的是, 不用關心青黃不接
重新組合好過

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 07-04-06, 06:33 AM   #325
T.S
君だけを…

卡路士宣佈左退出國家隊

無論今次打得幾衰,都多謝佢咁多年來為巴西國家隊的貢獻

---

係goal睇到話可能搵返盧森堡高黎教.....

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」

此篇文章於 07-04-06 06:44 AM 被 T.S 編輯。
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:54 AM

手機版 | APP版