Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-11-15, 08:06 PM   #726
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
自動腦補
原來你一直嬲我逃避你
對唔住, 我知道你打從心底鍾意我, 我咁輕蔑真係好對唔住
但我唔會再逃避, 我答應你

但後面的戰鬥+劇情都係今季最出色

話說部ZZ出擊的時候個彈射底座有刻名...

此篇文章於 03-11-15 08:23 PM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 08:32 PM   #727
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
反正都兩敗皆傷上一集好似今集咁咪好睇得多囉
雖然勇者會輸的原因都是只有一個,呢套唔係勇者片,你不是主角。
戰鬥真係以為自己睇緊勇者片……

舊 03-11-15, 08:36 PM   #728
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集完全勇者動畫,男人浪漫,好睇

不如咪鬼人機合一啦,合完又唔係禁住對面打
一個唔該中招又傷到自己
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 09:09 PM   #729
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
最爆係學姐講壁咚 XD
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 09:22 PM   #730
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
基情爆到出晒位orz
今次又係打正牌賣模型,對面型到爆,出擊果3部機個名都有牌標出黎 主角隊頹到
由開戰變到單挑果段有d生硬,其餘戰鬥畫面霸氣,充分表現到超級系特性,值得一讃
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 10:03 PM   #731
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
GBF Try 22話

1. 今話幾乎無得挑愓
2. 雖然預知賽果,但係真心以為勇者會贏
3. 超級系打鬥滿點!大絕劃個G字!讚
4. 都話佢未出晒啲招,果然太精彩
5. 勇者ZZ嘅EN超多,係咁鬥出大招疊大招都打到最後,唔係主角威能加持,學者同佑部機應該爆咗
6. 其實真係可以贏,不過比着在下,贏咗會對住咁變態嘅GUNPLA學園,輸咗佢算喇
7. 有世界賽,哦,咁會係電影定第三部?後者似啲
8. 合體時有防護罩,係真嘢嚟!笑咗,你都鬼馬喇

舊 03-11-15, 10:44 PM   #732
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
zzz所有不合理o既動作都係用勇氣搭救,就係最後面對主角光環都係一輸

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 10:52 PM   #733
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
炮對炮果幕我係咪睇緊龍珠, 仲要係打斯路悟空父子出龜波果段
如果BURNING 有槍一野射埋去咪早D 完囉, 豆炮都得啦

いすみ

此篇文章於 03-11-15 10:55 PM 被 izumi_chuen 編輯。
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 11:09 PM   #734
廢人
The One

絕對爆發最虺無敵

完全勝利表示: .....

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 11:52 PM   #735
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
出大技果下心諗不如咁樣ko班主角, 換部zz做主角咪仲好....
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 12:11 AM   #736
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
出大技果下心諗不如咁樣ko班主角, 換部zz做主角咪仲好....
個腦響起BATTLE END
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 12:25 AM   #737
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
大張老師

今集打鬥超好睇,不過劇情都真係幾
勇者俾人屈劇情好不爽
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 12:50 AM   #738
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
拔劍果下型到
好睇得出設定果位用左好多心機
真係輸在唔係主角

bft 敗筆係唔識控制氣氛,一下就好勁,一時又一面倒 真係可惜

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 01:04 AM   #739
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
有無搞錯
前半講到無堅不摧硬過食偉哥,後半射左砲就打曬柴
作畫係好,不過搞到好似鬥大聲就贏,睇佢地兩個基基應該好睇過打
主角大_曬咩,上集X1FC、今集隻大合體,好慘
安排D主角群輸仲好睇過贏,學園相比歐洲盟主同大合體,魅力接近0

此篇文章於 03-12-15 01:06 AM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 01:47 AM   #740
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
有無搞錯
前半講到無堅不摧硬過食偉哥,後半射左砲就打曬柴
作畫係好,不過搞到好似鬥大聲就贏,睇佢地兩個基基應該好睇過打
主角大_曬咩,上集X1FC、今集隻大合體,好慘
安排D主角群輸仲好睇過贏,學園相比歐洲盟主同大合體,魅力接近0
作画凄くても、ドラマが乗らないと面白さは半減するんだな
ダメだ。盛り上がらない

仲話有第3期/劇場版
一係就換左主角佢
誠哥就得25話
睇次元覇王流要睇50集
一期既人全部空氣化
メイジン渣機出場半集都唔夠
有3期唔該唔好再搵黒田寫

舊 03-12-15, 01:58 AM   #741
柚原このみ

第三季同劇場版都肯定有,佢D模型咁賣法…
上集都大把人打曬飛機話好睇
一期D人唔出應該留一手啦…
而家整PAT屎出黎大眾都收貨
無需要咁落力整到咁好睇
50話?唔○係下化…TRY一年架?
黑田呢D神經刀黎,往往開頭唔錯,中段唔知塞呢樣果樣都唔知睇緊乜…

舊 03-12-15, 02:13 AM   #742
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
第三季同劇場版都肯定有,佢D模型咁賣法…
上集都大把人打曬飛機話好睇
一期D人唔出應該留一手啦…
而家整PAT屎出黎大眾都收貨
無需要咁落力整到咁好睇
50話?唔○係下化…TRY一年架?
黑田呢D神經刀黎,往往開頭唔錯,中段唔知塞呢樣果樣都唔知睇緊乜…
我指如果有3期既話
即要睇多25集次元流
加埋2期 50話wwww
一期大家對打
部機傷就人都唔會傷/ダメージ
好啦 2期你話主角有アシムレイト
人機一體
今集唔止主角 連其他兩個都有アシムレイト
一中招就「うわあああああ」

舊 03-12-15, 02:13 AM   #743
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
今集總算無咩彈

不過點解大技可以破到仲要防埋就真係奇怪D

如果最後解體其實會唔會有機會贏www

======================

btw 根本應該大技個下秒左晒對面三部機收皮算啦

引用:
作者: money 查看文章
我指如果有3期既話
即要睇多25集次元流
加埋2期 50話wwww
一期大家對打
部機傷就人都唔會傷/ダメージ
好啦 2期你話主角有アシムレイト
人機一體
今集唔止主角 連其他兩個都有アシムレイト
一中招就「うわあああああ」
算啦, wwww 當睇鬼片D自然反應啦

唔好再鞭屍啦, 學姐既 HP 係0啦
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 02:24 AM   #744
柚原このみ

次元流真係算把啦\
呢隊野初期teamwork係次元流○衝,另外兩個負責抆屎
而家既teamwork不斷落buff落buff落buff,落到bug曬
$大都講,名人呢個角色真係諗到頭痛都只有做解說同點化四眼仔,除此以外之外有咩實績…
藍光人必殺技都收唔到主隊皮感到非常不滿,惡役都無佢地咁賴皮
如果有第三季,主角唔該叫言葉,反正都係喇

此篇文章於 03-12-15 02:51 AM 被 柚原このみ 編輯。
舊 03-12-15, 02:28 AM   #745
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
點解三獸有超合金魂地台做發射台

舊 03-12-15, 09:28 AM   #746
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Rance 查看文章
明顯超合金嚟,用金屬造所以有不合理嘅強度。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 09:32 AM   #747
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: Rance 查看文章
如果響楝大廈出現仲正
部機做獨立故事 真係有得諗

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 09:50 AM   #748
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實今集朴大姐算唔算透露咗有3期?www
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 10:41 AM   #749
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
睇多次再次確認
你地都係寫番一對一啦,起碼好睇D :o)
即係今集我寧願你兩條蛋散早D退場比悠馬同關西人單挑啦,單挑果段雖然唔合理但起碼有氣勢:o)

雖然上集講完不如比盧卡斯做主角
不過睇完今集我又好想關西仔做主角 點睇都係睇呢個重義理人情、又感情豐富得黎傻傻地既傻仔打機好過睇霸王廁元流:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 10:42 AM   #750
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
次元流真係算把啦\
呢隊野初期teamwork係次元流○衝,另外兩個負責抆屎
而家既teamwork不斷落buff落buff落buff,落到bug曬
$大都講,名人呢個角色真係諗到頭痛都只有做解說同點化四眼仔,除此以外之外有咩實績…
藍光人必殺技都收唔到主隊皮感到非常不滿,惡役都無佢地咁賴皮
如果有第三季,主角唔該叫言葉,反正都係喇
我真係估唔到主角群竟然無賴到會係人地合體果時攻擊
呢D野從來只有惡役先會做架!!!!!!!!!!!!!

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
なもり「ゆるゆり、」10周年記念 OVA Blu-ray 一般発売版 2019年11月13日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 393 02-02-24 09:44 AM
ヒロユキ「マンガ家さんとアシスタントさんと」#12 (終)「前進/夏の終わり/パンツでわかる性格診断」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 05-13-23 06:34 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第25話「約束」(終)丨 ガンダム35周年の翌年はガンプラ35周年です! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1004 03-31-14 07:40 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
くずしろ「犬神さんと猫山さん」#12 (終)「犬神さんと猫山さんと夏祭り」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 11:36 AM

現在的時間是 10:06 AM

手機版 | APP版