Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-15, 05:04 PM   #1126
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 1515 查看文章
瀕死後加強戰鬥力、多重變身形態、年青時期較長、鐘情較強女性(非戰鬥力)
撒亞人的血值得研究。

其實悟飯有心練的話
仲可以去多一次精神時間屋
加上悟飯就算弱化,亦唔見得魔童有修練

連比達仲畀機會的時候,
悟空一句抹殺兒子潛能,真係估佢唔到
反正輸贏係佢地心中都唔重要,認為只係由七去六

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 08:16 AM   #1127
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
其實到而家都唔係好明點解悟天杜拉格斯無份出戰,反而龜仙人就出戰
講真,咁嘅情況唔好話悟天同杜拉格斯要出戰,連呀樂同餃子都要出戰啦,如果唔夠打點都俾金菲利打爆地球,有戰鬥力嘅戰士點都要保護地球掛,就好似當年比達打地球咁,成班人齊齊出戰,幾鬼型。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 08:46 AM   #1128
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
希望第六宇宙既撒亞人係舊角色啦,
如果係巴達克、杜拉格斯、大波連應該會幾吸引,
不過我最期待會係超4悟空、超4比達~
我反而覺得比魯斯口中所講既#1有機會係巴達克,之前已經後設左佢係傳說中既超級撒亞人、兩來神v神 神龍有講過當時超級撒亞神打到一半無啦啦消失左,同巴達克打打下菲利消失左去過去有d似,話唔埋悟空個老豆已經可以係時間之間跳黎跳去
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 11:46 AM   #1129
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
如果NO.1係巴達古,破壞神一醒要搵超西神就唔會去地球而去搵呢個NO.1 O既撒亞人,就唔會有神VS神O既故事啦

舊 11-25-15, 12:15 PM   #1130
Geese-F-Howard
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
魔童fans路過,我想睇魔童變勁,比多一兩個戰士型那美星人同佢融合啦
Geese-F-Howard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 01:07 PM   #1131
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Geese-F-Howard 查看文章
魔童fans路過,我想睇魔童變勁,比多一兩個戰士型那美星人同佢融合啦
可惜魔童在打斯路後,已由戰士轉型為搞笑角色了
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 01:18 PM   #1132
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
魔童連卒仔都打唔贏呀
你家陣又話叫佢好過悟飯係咪傻鬼左
究竟原作係咪真係鳥山明
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 01:20 PM   #1133
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
可惜魔童在打斯路後,已由戰士轉型為搞笑角色了
因為樽鹽去咗比達度

舊 11-25-15, 01:43 PM   #1134
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
話時話
真係好似係第一次聽到比達同悟空自己講出自己好愛自己老婆 sosad
雖然從來都只見到比達用行動表示 悟空就以下略

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 02:21 PM   #1135
Geese-F-Howard
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Kain 查看文章
魔童連卒仔都打唔贏呀
你家陣又話叫佢好過悟飯係咪傻鬼左
究竟原作係咪真係鳥山明
魔童唔夠多紅色果隻卒仔打跟本唔合理,如果紅色果隻卒實力在魔童之上根本冇必要復活菲利
Geese-F-Howard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 02:49 PM   #1136
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Geese-F-Howard 查看文章
魔童唔夠多紅色果隻卒仔打跟本唔合理,如果紅色果隻卒實力在魔童之上根本冇必要復活菲利
佢兜話係因為紅牛呢4個月一直有陪同菲利練習,所以功力大增
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 12:06 PM   #1137
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
『ドラゴンボール超』ゴールデンフリーザ編にオリジナルストーリー追加! まさかのギニュー隊長復活wwwww

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 12:14 PM   #1138
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: GN00508771 查看文章
『ドラゴンボール超』ゴールデンフリーザ編にオリジナルストーリー追加! まさかのギニュー隊長復活wwwww
估到,復活菲利個時"佢"有跳出嚟
未睇今集,紅牛KO到魔童?
悟飯接近唔識打交我理解,魔童勁過17,18號同斯路第一型態
再加咁多年佢點都有KEEP住修行,冇斯路完全體都有第二型態實力呱
隻紅牛修行4個月勁到咁?
龍珠啲戰力真係唔可以用正常纙緝去計算

舊 11-29-15, 12:33 PM   #1139
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
紅牛KO左...TV版唔係紅牛同菲利修行..

舊 11-29-15, 01:07 PM   #1140
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
悟飯係電影已經夠慘,而家TV仲進化到連被冰箱秒殺既資格都冇

魔童叔叔仲要斷手

然而下集有杜拉悟天,布歐一睡不起中

睇返有字版,天津飯冇提阿樂個名

此篇文章於 11-29-15 03:42 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 03:49 PM   #1141
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
再繼續下去的話,悟飯可能連個女都打唔贏了.....

所謂單體最強戰力....

基紐要復活了嗎
乜青蛙有咁長命嗎?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 06:57 PM   #1142
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
魔童叔叔當年同尼路合體都已經勁過菲利第一次變身啦,
而家果條友只係勁過傑紐,有乜理由勁到可以一個打晒魔童+悟飯呀?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 10:16 PM   #1143
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
下集終於有悟天格斯睇下

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-15, 10:30 PM   #1144
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
魔童叔叔當年同尼路合體都已經勁過菲利第一次變身啦,
而家果條友只係勁過傑紐,有乜理由勁到可以一個打晒魔童+悟飯呀?
武功嘅嘢...要keep住練才不會退步嘛!佢兩師徒成日淨係掛住湊阿包,都唔練嘢;當然回哂塘啦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-15, 09:31 PM   #1145
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
悟飯(解放潛力) 唔係勁過超西版 ?
做咩夾硬要變超西再比菲利 KO

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-15, 09:43 PM   #1146
廢人
The One

因為佢已經唔係終極悟飯

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 12:04 AM   #1147
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
當佢o靚仔果陣好Q 多潛力,
再大D 結婚生仔後就冇哂潛力收得皮算啦(早熟早殘型)

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 12:08 AM   #1148
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
本來睇完依集以為悟飯會小爆發一下
點知睇埋預告.....

強烈要求比D機會悟飯啦....
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 01:01 AM   #1149
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
F篇就算了
希望F篇的新故事有加插入再修練的劇情吧-.-

你咁樣點人係隻街機度用悟飯超4呀-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 02:39 AM   #1150
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
魔童叔叔今次真係白捱一招......
仲諗住悟飯衰極都會搞掂傑紐.......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 05:18 PM

手機版 | APP版