Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-16, 08:02 PM   #1201
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
唉....
被第一集街舞式打法騙了入來....
God bless you 後劇情不知所謂

水母:想當年奧茲馬比你型n倍
魚人:想當年福山比你受歡迎n倍
死神:你型過想當年狙擊手,但狙擊手有超多互動及戲份

孫女:古蘭級以下的劇情....根本係老河唔想玩「風魚美三角」而創造出來的東西
美雲:劇情變成風魚美,最後救美,魚風共嗚打咪幾好

魚:比綠毛好好多,但劇本太弱
風:公主戲份技巧比你多,風係性格比公主好而已

唔知點講
歌我係滿意
三角......單戀都算三角......吧....
羅白戰:有咩
劇情:被「3擒3縱」算係咩劇情
Super pack :最後一集出一次射擊,便自廢武功(我明大氣內唔用得),冇乜表演叫人點買超合金

舊 09-26-16, 08:06 PM   #1202
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: freemanl 查看文章
四眼越來越似Seed D的議長, 忽然腦殘成為眾人共敵, 為BBQ結局舖路.
估中sosad~
結局預左差, 但咁樣拆爛macross招牌, 河森點對得住在天的石黒升嗎?
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 08:09 PM   #1203
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
結果唔係NT係人類補完,呢場最終戰入機戰同F撞到啪啪聲點搞……
我可唔可以黑歷史左佢,我發現除左早衰症、早老症、平果同好人死神完全無印象……依家想返如果成套保持返開頭咁歌姬東方老師可能重有睇頭……

舊 09-26-16, 08:39 PM   #1204
Peter Yu
God of Gamer
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
同上一輯比, 歌唔得打唔得囡唔得故事唔得
星之歌手版美雲唱女聲好聽過正常版美雲唱男聲
孫女讓愛都正路, 畢竟蘋果妹都果頭近

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 08:47 PM   #1205
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
個最終戰真心頹喎
MF都仲有2個女主連續共唱戈個位會記得
今集完全冇feel咁滯
不過D歌唔岩拎黎做battle bgm係一個問題
岩岩諗起
最後一集冇唱 ギリギリeye真係敗筆之一黎

此篇文章於 09-26-16 08:56 PM 被 魔法之子 編輯。
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 09:17 PM   #1206
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
之後機戰仲要你地毆打大美雲,怕未
經驗值泥棒:yes i can

然後gameover

舊 09-26-16, 10:35 PM   #1207
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
機戰完全係雜魚戰,而且仲有好打過F D虫虫,飛機仔一堆,我唔信佢比幾萬血架飛機
白騎最後手印基友,但一齊死賣真係好基,最後都預左一齊BBQ打眼鏡既,但全銀河統一思想真係惡左D
最後無第一集名歌囉
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 10:44 PM   #1208
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: sunhikari 查看文章
啱啱先出超級齊格飛同超級背包而已.......
今輯1~5號機兵裝共通
由頭到尾都係積木機
分分鐘比F超級背包更弱……

風國機最後重要出把實體劍
比主角群較吸睛

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 11:36 PM   #1209
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
之後機戰仲要你地毆打大美雲,怕未
我深信寺田有更好安排
不過, 近排機戰要面向國際, Macross個版權...
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 11:40 PM   #1210
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
我深信寺田有更好安排
用天使與龍代替\/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-16, 01:13 AM   #1211
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
我深信寺田有更好安排
算啦~
唔入機戰可能仲好
個4條友咁既表現能力值都唔知點set好
每次俾小皇帝或美雲唱歌搞到氣力大下降
玩起來都會幾冇癮。

舊 09-27-16, 05:22 PM   #1212
HM

註冊日期: May 2007
MD應該係macross史上最下位?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 02:00 AM   #1213
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
唉....故事....大家心照, 唔多講, 完全唔知佢想點.

我想講既係, 就算抹晒之前咁多集, 剩係睇最後一集, 都完全唔合格囉....
成集既戰鬥, 只係close up射射射, 亂飛一通, 完全唔可以靠畫面分鏡描述到整場戰鬥既戰況, 有幾激烈.
對比返以往既作品最後決戰, 成個過程流暢, 畫面交代岩岩好, 配埋歌, 一整個爽快, 熱血, 感動.
今次delta完全係冇誠意, 雖D講D咁既戰鬥場面, 有負系列之名囉.
再退一步講....套AKB0048既戰鬥好睇過呢套野好多倍囉....

本來諗住, 悶左咁多集, 最後一集做得好既話, 免強收貨, 但真係....Delta除左頭幾集有水準之外, 真係完全唔掂.

三角戀???what???呢套有咩???
廿幾集都可以做到劇情冇乜, 人物描寫薄過紙, 好野囉

引用:
作者: 利家 查看文章
唉....
被第一集街舞式打法騙了入來....
God bless you 後劇情不知所謂

水母:想當年奧茲馬比你型n倍
魚人:想當年福山比你受歡迎n倍
死神:你型過想當年狙擊手,但狙擊手有超多互動及戲份

孫女:古蘭級以下的劇情....根本係老河唔想玩「風魚美三角」而創造出來的東西
美雲:劇情變成風魚美,最後救美,魚風共嗚打咪幾好

魚:比綠毛好好多,但劇本太弱
風:公主戲份技巧比你多,風係性格比公主好而已

唔知點講
歌我係滿意
三角......單戀都算三角......吧....
羅白戰:有咩
劇情:被「3擒3縱」算係咩劇情
Super pack :最後一集出一次射擊,便自廢武功(我明大氣內唔用得),冇乜表演叫人點買超合金
成套F咁多套路都係致敬但手法高明, 呢套完全係拆招牌

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
個最終戰真心頹喎
MF都仲有2個女主連續共唱戈個位會記得
今集完全冇feel咁滯
不過D歌唔岩拎黎做battle bgm係一個問題
岩岩諗起
最後一集冇唱 ギリギリeye真係敗筆之一黎
我都唔明點解冇....

再睇返....呢套野真係頹到呢....

此篇文章於 09-28-16 02:23 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 07:23 AM   #1214
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
Frontier我點都仲記得第7集
Delta我乜都唔知,好似冇睇過咁

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 10:25 AM   #1215
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
這甚麼結局w
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 01:42 AM   #1216
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 07:29 AM   #1217
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
這甚麼結局w
由手機版發出
一班人圍毆巨大化3歲幼女

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 10:22 AM   #1218
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: mmssm 查看文章
你張圖好似踩左界喎

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 10:23 AM   #1219
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: mmssm 查看文章
http://holland.pk/o9vikjq5/
有機械人,有合體,
不都是男人的浪漫嗎?

此篇文章於 09-29-16 10:26 AM 被 dark_ming_ 編輯。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 06:21 PM   #1220
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
○マクロスΔ 【全9巻】
巻数    初動       累計     発売日
      BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 *8,742(*1,257) 11,363(*1,753) 16.07.25 ※合計 13,116枚
02巻 *6,933(**,925) *8,126(*1,176) 16.08.26 ※合計 *9,302枚
03巻 *8,483(*1,434) **,***(**,***) 16.09.27 ※合計 *9,917枚
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 06:16 PM   #1221
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
剛剛睇完,個人感覺無大家講得咁差⋯
都叫收到條主線同感情線啦⋯蘋果就便當嘅樣,孫女讓愛都贏半世啦

人物個設定其實好好,只係劇本用唔盡⋯
其實河森掛名嘅作品d角色都係設定得好,但係劇本用唔盡
(記得嘅除了jin君,同埋今輯死神哥,仲有MF神谷嘅)
全部都係便當哂,因為便當易收角色劇情尾,又因為角色設定好,死了還有影響力

明明美雲可以完美內心變化,最後只係做人偶,
蘋果明明唔長命,死都要愛可以寫得再盡,ending發便當絕對神來之筆(當然唔會啦)

如果講路人,孫女比隊長更路人

我幾喜歡白騎殺死基友呢段,其實BL線一直都鋪緊。
殺基友更加突出眼鏡嘅錯誤。

如果硬要同MF比較,其實唔會差好多
MF當年又有邊個無嘈過,只係時間流逝,回憶總是美好

收貨啦⋯⋯都預左會有劇場版
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 06:18 PM   #1222
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
如果硬要同MF比較,其實唔會差好多
MF當年又有邊個無嘈過,只係時間流逝,回憶總是美好
無MF嘅綠毛,已經好唔知幾多倍

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 06:29 PM   #1223
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
想睇三角戀冇
想睇偶像奮鬥史冇
想睇空戰...都冇乜
中後段係咁拖戲
係得歌聽下

MF tv除左ending雙翼end外我唔覺有問題
我當年冇嘈過架
由手機版發出

此篇文章於 10-06-16 01:06 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 08:03 PM   #1224
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
上網除時有得睇唔係靠回憶啦
Δ睇到19集覺得故事好bug, 睇多次m7同mF
作為福山fans唔講m7
Δ同mF比, mF好睇好聽得多囉

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 09:55 PM   #1225
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
MF隊長,艦長,隊友 VS MD隊長,艦長,隊友(唔計死神)............?!MF要輸既可能真係得綠毛.........
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版