Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-17, 04:01 PM   #3226
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: HONDA 查看文章
拉斯塔俾料佢呱

從我的 F8332 發送
咁佢點知團長走咗?
走佬嗰時軍隊目光俾巴力吸住,冇人發現團長走咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 05:16 PM   #3227
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
當時全人類望住主魔痛打號角, 唔似會有人覺得有鐵華嘅車走咗, 如果當場發現嘅, 仲唔分兵死追咩, 鬍鬚佬講到明要血洗鐵華立威噃, 仲有得留活口?

外人只係得朱古力知道澳加個行踪知得咁詳細, 仲揀正無無辜人仕在場先郁手, 佢嫌疑最大

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 05:29 PM   #3228
ゆり

註冊日期: Nov 2004
其實你唔比人架原來係打算去商會殺大小姐既咩

舊 03-22-17, 05:35 PM   #3229
野良猫
肥倫

其實要落地球嘅唔止得團長一個,在場成班人都知跟住要點做
但死嘅得團長而唔係全滅在場人士,咁即係點呢?

查德同正太自己落地球?
咁嘅話仲好笑,殺得團長一個對件事冇幫助……

定係下集開頭補番個全滅畫面?
舊 03-22-17, 05:38 PM   #3230
野良猫
肥倫

引用:
作者: ゆり 查看文章
咁點解見許文強出嚟就掃佢咁引人注意?
同埋殺大小姐嘅理由係咩?
舊 03-22-17, 05:53 PM   #3231
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能因為強哥好神勇咁射低兩件所以先阻止左全滅呢....

唉..算....我唔想理解D劇情.........砌下模型開心下算...........

舊 03-22-17, 05:59 PM   #3232
ゆり

引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁點解見許文強出嚟就掃佢咁引人注意?
同埋殺大小姐嘅理由係咩?
肥佬唔係同大小姐有經濟關係既咩

搞掂大小姐可以確保冇人照應到鐵華團 從而孤立佢

舊 03-22-17, 05:59 PM   #3233
野良猫
肥倫

引用:
作者: Rance 查看文章
可能因為強哥好神勇咁射低兩件所以先阻止左全滅呢....

唉..算....我唔想理解D劇情.........砌下模型開心下算...........
砌鉄血的嗎?

班西裝友個射擊陣型我已經冇吐了
舊 03-22-17, 06:03 PM   #3234
Rance
The One
ガハハ

係呀,遲D一收到砌好隻Bael裝兩枝香斬隻雞拜佢添呀

舊 03-22-17, 06:11 PM   #3235
野良猫
肥倫

引用:
肥佬唔係同大小姐有經濟關係既咩

搞掂大小姐可以確保冇人照應到鐵華團 從而孤立佢
但大小姐已經俾人凍結哂資金,幫唔到鐵華團喎
舊 03-22-17, 06:14 PM   #3236
ゆり

引用:
但大小姐已經俾人凍結哂資金,幫唔到鐵華團喎
幫佢走到佬就已經有足夠理由啦
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 06:21 PM   #3237
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
咁佢點知團長走咗?
走佬嗰時軍隊目光俾巴力吸住,冇人發現團長走咗
佢地無啦啦發現可以用嚟通訊嘅剩線係肥佬故意漏出嚟嘅...之類?

舊 03-22-17, 06:41 PM   #3238
野良猫
肥倫

引用:
幫佢走到佬就已經有足夠理由啦
由手機版發出
可能我睇漏咗啲嘢啦

我淨係知上上集肥佬同大小姐通電話話唔同鐵華團斷絕關係嘅話就停止提供資金
而大小姐係決定同鐵華團一齊行動
跟手要用錢時大小姐資金被凍結
我又睇唔出大小姐點幫鐵華團走到佬
大小姐唯一幫到手就係提示地球有人可以幫手改個人資料

引用:
作者: 神龍 查看文章
佢地無啦啦發現可以用嚟通訊嘅剩線係肥佬故意漏出嚟嘅...之類?
如果有其他目的需要特登引開團長再暗殺佢嘅話就成立
唔係嘅話反正都要全滅做咩咁得閒多此一舉

而且肥佬又知基地有祕密通道,通道仲有線可以作通訊?
哩件肥佬開外掛喎

此篇文章於 03-22-17 06:57 PM 被 野良猫 編輯。
舊 03-22-17, 07:16 PM   #3239
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「鉄血のオルフェンズ 月鋼」 第二期連載決定
2017年5月連載開始
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 08:10 PM   #3240
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
Powered Red......

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 08:25 PM   #3241
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
呢期個結尾咁亂,咁唔通順
我思考到的就只有劇本由中段已經被改掉了

其實我一直認為大哥會一早便當廿中(唔喺受天元影響)而喺大家留意下大哥由鐵血第二季開始十零集左右,就一直處於唔知做乜嘅狀態

同本身角色個設定又唔同
大哥部專用機又無用過

我猜想大哥一早應該喺專用機到戰死,點解會改我唔知啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 08:54 PM   #3242
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:

如果有其他目的需要特登引開團長再暗殺佢嘅話就成立
唔係嘅話反正都要全滅做咩咁得閒多此一舉

而且肥佬又知基地有祕密通道,通道仲有線可以作通訊?
哩件肥佬開外掛喎
當編劇可以令豬估瀝個腦裝屎個陣, buff到個肥腦偷睇劇本我完全信丫

舊 03-22-17, 10:49 PM   #3243
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢期個結尾咁亂,咁唔通順
我思考到的就只有劇本由中段已經被改掉了

其實我一直認為大哥會一早便當廿中(唔喺受天元影響)而喺大家留意下大哥由鐵血第二季開始十零集左右,就一直處於唔知做乜嘅狀態

同本身角色個設定又唔同
大哥部專用機又無用過

我猜想大哥一早應該喺專用機到戰死,點解會改我唔知啦
由手機版發出
第一季大哥目標明確,只要可以令家人將來有安穩生活,
就算而家有任何犧牲都無所謂,照打!

但第二季就真係完全都唔知做乜,所有事都猶疑不決,
反而尤金同昭弘就無乜改變,好多時都係靠佢兩個去點醒大哥......

不過某程度上都算係貼近現實,
以前大哥一無所有,可以乜都唔理向前衝,
但當佢擁有權力、地位,就會開始令人改變,
變得怕失去現時擁有嘅任何嘢......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...

此篇文章於 03-22-17 10:53 PM 被 次期Cekehe 編輯。
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 08:20 AM   #3244
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
如果係死肥佬主謀, 照往績一係 call 號角, 一係用 sniper, 好少話咁明刀

但佢又有乜動機殺大小姐先? 單嘢好明顥衝住鐵華嚟

白色專用機? 下一回出

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:18 AM   #3245
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係要安排奧加死都唔洗死得咁智障
正如前面咁講做乜著制服做乜左右都有掩護物唔唔避入去
要死既一槍都夠致命唔洗咁白痴唔陏比人射
仲要死前行幾步唔知做乜
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:58 AM   #3246
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
當隔離動物朋友, 背包醬都識得幫駝鹿陣營喬裝欺敵既時候,
奧加一團畀人追殺緊都仲著住制服之餘, 警戒心亦極度低下, 手槍以外冇人有帶武器護身,
實在唔係一間做過大型護衛, 開慣大片既軍事企業做得出黎既嚴重失誤,
好似夾緊畀劇情屈死既感覺, 想撐都搵唔到理由去撐,
就黎連隔離動作朋友隻水獺都比鐵華團同朱古力聰明
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:52 PM   #3247
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

睇你地講下講下~我有自編自導自演假死既諗法~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:01 PM   #3248
Rance
The One
ガハハ

咁比人射底O個兩件黑服咪好無辜
OH,我知啦,佢兩個扮中鎗O既,如果唔係點會咁好鎗法呀......

邊有可能....

舊 03-23-17, 02:39 PM   #3249
lan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
1:100巴力已出,最後雞會擁有。到時超展開時,
5好開post 週圍問邊度重有貨~
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:50 PM   #3250
Rance
The One
ガハハ

就咁睇說明書完全唔見可以有咩超展開,只係一個普通劍架...

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 12:22 PM

手機版 | APP版