Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-26-10, 02:07 AM   #151
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
同一件事可以有唔同意見感受
提出黎係要大家思考
唔係持相反意見就叫抽水/上綱/指責

將一件事未發生o既事推到最壞預期
冇話o岩定錯
但係係咪會錯失其他可能性 ?

人性黑暗係事實
但係呢度o既討論好多時都會將一件事預計到最負面o既地步
然後選擇更負面o既解決方法
都冇話對與錯
但係咪冇其他選擇 ??

仲有如果而家係講緊"信任"呢個層面的話
可唔可以某d朋友唔好無啦啦將個事件重心放係果度...

引用:
作者: Middle 查看文章
喂,另開topic 講喇 ~___~
反正樓主都未係呢個topic上水
呢個topic都隨時沈底
未有破壞原題之嫌
繼續比大家討論又何妨

舊 03-26-10, 02:28 AM   #152
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實我覺得,另開topic 集中講另一個主題,
一來唔會破壞原本主題,二來亦都方便其他人睇。

如果大家都係想討論信任唔信任朋友甚至陌生人o既問題,
我另開topic 講好了。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-10, 09:16 AM   #153
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
我o係度回, 係俾你睇架je
如果你仲有野要回大家, o係新topic 講thx

引用:
作者: 麥C 查看文章
我明白,知道,了解這個社會主流思想係走向負面
同時負面思想冇介得定係對對錯錯
只係我覺得正面思想同負面思想可以同存
唔一定係我對你錯

雖然樓主可能唔會再回topic
但樓主開高個topic主要係擔心喜歡的女生
同時對男性朋友唔信任
思想已經走向負面

大家做法會係
向樓主提出一d唔同的負面思想
令樓主想法再負面一點
定係令樓主思想走向正面一點呢

正面思想如果是天真的話
天真一點又為何不可呢?

樓主喜歡的女生同男性朋友關係係點嫁呢?
如果佢地冇去
到5月是樓主和喜歡的女生去日本
樓主就成了現在男性朋友
大家又會唔會覺得樓主都是只是想和喜歡的女生有"性"呢!?

大家又如何對待異性朋友呢?(不如開新topic講這個)
俾心機繼續天真啦
唔好話我唔忠告你
你係唔係都信人, 總有一日撞板

引用:
作者: 麥C 查看文章
咁如果唔想自己受傷
就要唔去想信自己身邊的人?
更唔去信任自己喜歡的人?

咁你信唔信你朋友的?
有冇想過佢地時時刻刻都想搵你著數或利用你等呢?
你會唔會選擇唔信佢地
因佢地會有出賣你一日呢?
信任自己喜歡的人?
我同你講, 俾喜歡的人既欺騙既人, 呢個世界太多了
甚至我自己不幸地舊年都遇上左呢個人
呢個人仲要係我之前好好既好朋友
冇啦, e家可以話因為佢變心反左面了

熟又點je, 熟都可以隨時反轉豬肚架啦
e家d 人係咁賤格架喇

e家唔係話唔應該信人ar, 呀大大
而係你係唔係都信人,
又唔衡量輕重唔好好觀察, 唔帶眼識人既話
會令你自己好危險

此篇文章於 03-26-10 10:51 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-10, 04:21 PM   #154
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
好少入黎呢度, 咁o岩睇到個咁既post~~~
其實樓主係咪完全放棄??
樓主同人msn講到出晒面, 條女既後應就話去旅行唔代表d咩, 意思會唔會係就算今次主角係樓主, 另一位男子同條女講番同一番說話時, 條女都係咁樣答??

不如樓主等佢地返左黎之後上網search下短片好過啦......
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:25 PM

手機版 | APP版