Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-13-09, 02:20 PM   #26
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Noyeah 查看文章
中間~ 知錯就會去改姐~
不知錯者咪會變本加厲囉~ 哈哈~~
有時人會改變唔係因為知錯,
而係其他人同事令佢地自己改變;
除左一d 性格思想過份執著o既人,基本上人唔會明知做左會痛都會永遠做落去

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-09, 07:08 PM   #27
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
呢個世界邊有報應架~~
唔通被人打劫既人,之前都有搶過人野?
又有幾多人真係會被人捉到丫...........

物兢天擇,想守護自己重視既人物,只有充實自己,保持競爭力~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-09, 09:02 PM   #28
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: GEESE 查看文章
但如果出現第3者的係在你這方呢
一係用咁講法
你拍拖時有其他異性對你有好感
不斷對你示好呢

舊 12-13-09, 09:24 PM   #29
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: 麥C 查看文章
但如果出現第3者的係在你這方呢
一係用咁講法
你拍拖時有其他異性對你有好感
不斷對你示好呢
我信奉己所不欲 勿施於人~
而且我亦唔鐘意有野俾人話~~
但我最討厭既係:麻煩
所以我會保持適當既距離
當然,我心底會覺得高興,因為證明左我仲有市場價值~~~

舊 12-14-09, 12:43 AM   #30
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
呢個世界邊有報應架~~
唔通被人打劫既人,之前都有搶過人野?
又有幾多人真係會被人捉到丫...........

引用:
所以我會保持適當既距離
好岩聽
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-09, 08:58 AM   #31
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
所以我會保持適當既距離
高興還高興,
但呢個世界太多人見一個愛一個喇, 見一個勾一個喇
根本冇想過"保持適當既距離" 呢, 反而係中埋人地度,
turn out 就係踏2船, 想享齊人之福了

舊 12-14-09, 12:35 PM   #32
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
如果做緊第三者~~~
又搶唔到.....但又繼續一齊.....禁係咩???
犯賤, or a firm believer in 明天會更好?

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-09, 08:44 PM   #33
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Seppie 查看文章
高興還高興,
但呢個世界太多人見一個愛一個喇, 見一個勾一個喇
根本冇想過"保持適當既距離" 呢, 反而係中埋人地度,
turn out 就係踏2船, 想享齊人之福了
人家點諗點做我地無辦法亦無權阻止
而且成日諗人點衰又對自己有乜益?
要諗都諗下點解自己留唔住人好過啦~~~

舊 12-15-09, 05:45 AM   #34
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
引用:
作者: irismong 查看文章
你做過第三者, 咁請問你同女朋友分左手未?
如果已經分左手, 請問係咩情況下分手?
分左
遠距離在維持唔到
結論係唔會同上一任或以咩形式一齊有關係

舊 12-15-09, 05:47 AM   #35
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
引用:
人家點諗點做我地無辦法亦無權阻止
而且成日諗人點衰又對自己有乜益?
要諗都諗下點解自己留唔住人好過啦~~~
唔一定係自己唔好
當曾經係優點變成習慣
好自然人就會想去作怪
至少大部份人係咁

舊 12-15-09, 01:34 PM   #36
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: KAGA08 查看文章
唔一定係自己唔好
當曾經係優點變成習慣
好自然人就會想去作怪
至少大部份人係咁
係lor!!好同意

舊 12-16-09, 02:56 AM   #37
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

習慣係因為無變化,打個比喻,我調酒俾個客,佢第一次飲覺得好飲,第十次都好飲,咁第一百次,一千次之後呢?
難聽講句:佢唔厭,我都覺得悶啦~~~
之所以會不斷去研究新野,除左要keep住個新鮮感俾個客之餘,亦係要keep住自己進步同挑戰自己~~~
我未做酒吧前,都係鐘意飲酒,而且會飲死一間,但其他一齊蒲既朋友,每隔一斷時間,都會轉場飲~~唔係之前既場唔好,有d老細仲好玩得或者好識做添,但我d朋友耐左都會轉場,因為佢地習慣左,黎黎去去都係果班人,會覺得再無新鮮感,好悶~~所以好多成功既場,佢地都係要不斷去諗新野黎留客~~
再講,我本身出身唔係調酒師,我做開既位其實只要keep到客,管理到下屬就得~~
我之所以會學埋調酒,就係要增加我係公司既存在價值~~簡單講句,公司既調酒師、待應要扭計我唔駛怕我係搵到新人之前頂唔到佢既位,反而我要走,公司會頭痕~~
所以我成日都講:自己肯增值,就係你揀人,唔係人揀你,無左你,絕對只會係對方損失~~

舊 12-16-09, 11:45 AM   #38
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
習慣係因為無變化,打個比喻,我調酒俾個客,佢第一次飲覺得好飲,第十次都好飲,咁第一百次,一千次之後呢?
難聽講句:佢唔厭,我都覺得悶啦~~~
之所以會不斷去研究新野,除左要keep住個新鮮感俾個客之餘,亦係要keep住自己進步同挑戰自己~~~
我未做酒吧前,都係鐘意飲酒,而且會飲死一間,但其他一齊蒲既朋友,每隔一斷時間,都會轉場飲~~唔係之前既場唔好,有d老細仲好玩得或者好識做添,但我d朋友耐左都會轉場,因為佢地習慣左,黎黎去去都係果班人,會覺得再無新鮮感,好悶~~所以好多成功既場,佢地都係要不斷去諗新野黎留客~~
再講,我本身出身唔係調酒師,我做開既位其實只要keep到客,管理到下屬就得~~
我之所以會學埋調酒,就係要增加我係公司既存在價值~~簡單講句,公司既調酒師、待應要扭計我唔駛怕我係搵到新人之前頂唔到佢既位,反而我要走,公司會頭痕~~
所以我成日都講:自己肯增值,就係你揀人,唔係人揀你,無左你,絕對只會係對方損失~~
好O岩.. 不過我FEEL 到好曬
所以我而家都好努力讀書增值自己, 雖然都係無人吼..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 03:02 PM   #39
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
最近就有個朋友同女友行左三年之後散左
有第三者,原因都好簡單 - 搵三萬既屋村仔輸左俾個搵三萬住係畢架山一號既
好現實,三年感情就咁冇左‧不過就係咁簡單,作為朋友應該恭喜佢= =+
*第三者唔知自己係第三者的

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 03:53 PM   #40
pui0212
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
只拍過一次拖,便是因出現第三者而結束
冷靜過後,沒恨過第三者
畢竟這段戀情有問題,才會出現第三者

對第三者沒意見
反而最憎d 人有雙重標準...
對自己有利時,便說第三者沒有錯,因為愛上了也沒辦法什麼什麼的
可是當自己的戀情出現第三者時, 便詛咒別人全家,祖宗十八代

p.s. 真諷刺, 當年分手後, 那位第三者跟前女友的戀情...也因為出現第三(四?)者而結束。
pui0212 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 04:52 PM   #41
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: pui0212 查看文章
只拍過一次拖,便是因出現第三者而結束
冷靜過後,沒恨過第三者
畢竟這段戀情有問題,才會出現第三者

對第三者沒意見
反而最憎d 人有雙重標準...
對自己有利時,便說第三者沒有錯,因為愛上了也沒辦法什麼什麼的
可是當自己的戀情出現第三者時, 便詛咒別人全家,祖宗十八代

p.s. 真諷刺, 當年分手後, 那位第三者跟前女友的戀情...也因為出現第三(四?)者而結束。
根本呢D 人既性格特質就係見異思遷!
對邊個都係同一下場
根本係LOOP!

舊 12-29-09, 05:41 PM   #42
pui0212

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: Seppie 查看文章
根本呢D 人既性格特質就係見異思遷!
對邊個都係同一下場
根本係LOOP!
佢地拍左唔知有無一年, 之後又分手了
應該係個男提出分手
假如因為個男有第三者既話, 就真係一個個循環

之前有個女仔fd 感嘆點解自己鐘意既男生總是花心,對佢唔好
我就回左佢一句"鬼叫你淨係鐘意花心,壞果d 男仔"
pui0212 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 09:52 PM   #43
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 司狼神威 查看文章
最近就有個朋友同女友行左三年之後散左
有第三者,原因都好簡單 - 搵三萬既屋村仔輸左俾個搵三萬住係畢架山一號既
好現實,三年感情就咁冇左‧不過就係咁簡單,作為朋友應該恭喜佢= =+
*第三者唔知自己係第三者的
如果係咁輸嘅話作為唔識你朋友嘅路人都恭喜你朋友

第三者呢回事根本就係一個混沌嘅泥沼
三個人自此之後都會有所影響
習慣咗有/成為第三者,又或者出於報復而變質

學好十年學壞三天
鬼叫呢個世界無天理咩

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-09, 01:19 PM   #44
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: luciferyan 查看文章
如果係咁輸嘅話作為唔識你朋友嘅路人都恭喜你朋友

第三者呢回事根本就係一個混沌嘅泥沼
三個人自此之後都會有所影響
習慣咗有/成為第三者,又或者出於報復而變質

學好十年學壞三天
鬼叫呢個世界無天理咩
以前, 對d "涉嫌"影響我同佢感情既某第三者, 真係有好重報復心既
不過想深一層, 咁又好無謂
都係自己過得好d 開心d, 冷眼睇住佢冇好下場/有一日俾人玩番轉頭好了

舊 12-30-09, 02:34 PM   #45
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
樓上咪講出左咩叫報應囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-09, 05:36 PM   #46
invisible2828

註冊日期: Nov 2009
我做過一次第3者...係對上一個女朋友既事
我同佢係同事...個時大家各自都有伴侶
我同佢大家都一腳搭兩船,開頭都冇諗過要點
但一齊左一個月之後...唔小心俾我女朋友發現左...最後爆煲收場...同舊個個女朋友分左手
但新個個一星期後都自己選擇左同本身個個分手,同左我一齊
行左一年多d...其實好多野都唔夾
宜家分左手了...

有冇好下場...???我諗唔一定既!!!
不過就比較難d...
invisible2828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-09, 08:31 PM   #47
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: invisible2828 查看文章
我做過一次第3者...係對上一個女朋友既事
我同佢係同事...個時大家各自都有伴侶
我同佢大家都一腳搭兩船,開頭都冇諗過要點
但一齊左一個月之後...唔小心俾我女朋友發現左...最後爆煲收場...同舊個個女朋友分左手
但新個個一星期後都自己選擇左同本身個個分手,同左我一齊
行左一年多d...其實好多野都唔夾
宜家分左手了...

有冇好下場...???我諗唔一定既!!!
不過就比較難d...

好慘lor我覺得你個舊女朋友
如果未爆煲我諗你會呃佢成世 好慘
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-09, 08:35 PM   #48
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
我覺咁

拍緊拖既遇到個更鐘意既

1- 同而家個女朋友即刻分手,去追新果個<----好男人
2- 瞞住而家果個女朋友,等追到手先同佢講分手,追唔到就當咩事都無<---少少賤
3-瞞住而家果個女朋友,同新果個e e 泣泣<----賤人
4-話哂俾2個女仔聽你其實一腳踏2船,但係佢地都肯<---高手
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-09, 12:17 AM   #49
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
我覺咁

拍緊拖既遇到個更鐘意既

1- 同而家個女朋友即刻分手,去追新果個<----好男人
2- 瞞住而家果個女朋友,等追到手先同佢講分手,追唔到就當咩事都無<---少少賤
3-瞞住而家果個女朋友,同新果個e e 泣泣<----賤人
4-話哂俾2個女仔聽你其實一腳踏2船,但係佢地都肯<---高手
5. 唔理新識果個<---仙人?

講真,係U聽過有人真係雙飛
不過人地有錢無計

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 12:08 PM   #50
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我e家食緊花生睇d人點折墮喇
又要做又要偷食仲要唔認