Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-07-18, 10:41 PM   #1451
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問隻宿主殺手要點打 後期越打越扣自己血 thanks

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 10:46 PM   #1452
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
作者: M-eye 查看文章
有個小問題請問,我把傭兵團全開LV5...朱雀都開5環..但反而其中(急落下)4環有個牽絆對話...我唔知要在因維迪亞邊個位先有得講????
朱雀只係話要個很高的地方..???

另外水份我開到4環。。。在因維迪亞見到個問號???
但走去點都觸發唔到星織的出現。。。???

最後就係。。。瑪瑙的採石任。。。話我要去商會搵個寶石商人。。。但我點都搵唔到個位。。轉時間又唔出現。。。><
瑪瑙我都卡死左

舊 01-07-18, 11:04 PM   #1453
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
請問隻宿主殺手要點打 後期越打越扣自己血 thanks
裝防反,裝完打到佢喊
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 11:12 PM   #1454
ZERO NEKO

引用:
作者: fortel 查看文章
裝防反,裝完打到佢喊

thanks

舊 01-07-18, 11:51 PM   #1455
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
我已經死到慣晒,裝埋個死左唔扣牽絆就算數

我開始明點解人地話唔爆覺出鎖 FB真係晒晒D DAM 6下比晒八重切真係當D BOSS菜咁切
係.所以我前面都一早話後期覺唔好用,同埋爆珠正確玩法係每turn只爆一粒
八重係勁,不過講傷害排名佢只係成隻game排第5~6
130我封game前40秒左右就可以打死,但係冇上八重

果舊唔扣牽絆既裝備表面上好似fit晒你咁,但實際上其實係浪費左你寶貴既1/2格,我覺得非常唔值得,比我就完全唔會考慮咁玩(

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 12:24 AM   #1456
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
岩岩同frd傾左陣,發現仲有一個善行
佢話月個blade quest隻仙人都算,quest完左後玄武個城入面可以搵到佢,餵完佢善行count會+1
可以試下

舊 01-08-18, 07:47 AM   #1457
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
Nia solo 悶戰,作業 game
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 10:03 AM   #1458
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
玩了石榴個event好好笑,可是加了鳴落去都冇事發生,應該凡是有女孩講話的人都會有劇情就好了

舊 01-08-18, 10:29 AM   #1459
fortel
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
玩了石榴個event好好笑,可是加了鳴落去都冇事發生,應該凡是有女孩講話的人都會有劇情就好了
果到好似係最你最後係放邊隻女子話 我果陣係出左拜金女,我想睇下會唔會出水分

跳舞
舊 01-08-18, 10:32 AM   #1460
fortel
Game Master

引用:
作者: Kello820 查看文章
係.所以我前面都一早話後期覺唔好用,同埋爆珠正確玩法係每turn只爆一粒
八重係勁,不過講傷害排名佢只係成隻game排第5~6
130我封game前40秒左右就可以打死,但係冇上八重

果舊唔扣牽絆既裝備表面上好似fit晒你咁,但實際上其實係浪費左你寶貴既1/2格,我覺得非常唔值得,比我就完全唔會考慮咁玩(
但問題係基本上REX比130 有少少名既招打都都係咁先 機關槍我試過頂到9999血都死

返去拎隻KOS MOS打佢先,D人教用LV1 必殺技可以屈死佢
舊 01-08-18, 10:48 AM   #1461
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
岩岩先打完第三章
現在先知咩叫打破屬性球

想問下點知隻怪可以掛幾多個屬性球?
係咪隻怪一日唔死,可以掛晒八個屬性球呢?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 10:50 AM   #1462
fortel
Game Master

引用:
作者: 天野 查看文章
岩岩先打完第三章
現在先知咩叫打破屬性球

想問下點知隻怪可以掛幾多個屬性球?
係咪隻怪一日唔死,可以掛晒八個屬性球呢?
正解
舊 01-08-18, 10:53 AM   #1463
RPG之鬼

引用:
果到好似係最你最後係放邊隻女子話 我果陣係出左拜金女,我想睇下會唔會出水分

跳舞
水分個情節係

你都唔會收拾如東西,時常說不見這個不見那個
一到吃時就會說很肚餓又吃很多
結論:一點女子力也沒有

舊 01-08-18, 11:44 AM   #1464
ZERO NEKO

請問買齊格果個雪花水晶壺間鋪是否有任務去開?
由手機版發出
舊 01-08-18, 11:47 AM   #1465
ZERO NEKO

引用:
請問買齊格果個雪花水晶壺間鋪是否有任務去開?
由手機版發出
夜晚開 thx
由手機版發出
舊 01-08-18, 03:18 PM   #1466
Kello820
Crazy Gamer

引用:
嗚其實有,但需要girls talk等級滿足要求
唔滿足就會比佢skip左

引用:
但問題係基本上REX比130 有少少名既招打都都係咁先 機關槍我試過頂到9999血都死

返去拎隻KOS MOS打佢先,D人教用LV1 必殺技可以屈死佢
隻隻勁刃都係每下打99w,kosmos同jd一枝獨秀就係因為佢地lv1已經可以下下99w,八重要lv3先得
不如你試下玄武隻仙人救唔救到你時葉先la

舊 01-08-18, 03:36 PM   #1467
fortel
Game Master

引用:

隻隻勁刃都係每下打99w,kosmos同jd一枝獨秀就係因為佢地lv1已經可以下下99w,八重要lv3先得
我琴日去廢廠刷野刷到GAME都HAND埋(果到勁LAG)之後RE start 完隻game佢就無啦啦彈個popup出黎話解左 不過講真如果之前真係咁屎忽痕做晒d好事係唔係都會比人卡死?
舊 01-08-18, 03:56 PM   #1468
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我琴日去廢廠刷野刷到GAME都HAND埋(果到勁LAG)之後RE start 完隻game佢就無啦啦彈個popup出黎話解左 不過講真如果之前真係咁屎忽痕做晒d好事係唔係都會比人卡死?
唔洗理過程,總之解左就好,恭喜恭喜

應該唔會,我果陣一抽到時葉直接就開左第2環個鎖,應該係因為之前做夠3個或以上
睇你個情況可能係background太多野排隊塞住左之類,咁都得真係冇諗過

舊 01-08-18, 04:17 PM   #1469
fortel
Game Master

引用:
唔洗理過程,總之解左就好,恭喜恭喜

應該唔會,我果陣一抽到時葉直接就開左第2環個鎖,應該係因為之前做夠3個或以上
睇你個情況可能係background太多野排隊塞住左之類,咁都得真係冇諗過
其實你地玩開暴力既神劍係裝咩item? 室外/內強化? 同埋好似kosmos呢d有牽max+攻仲可唔可裝多個牽max+攻去疊?
舊 01-08-18, 04:32 PM   #1470
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
其實你地玩開暴力既神劍係裝咩item? 室外/內強化? 同埋好似kosmos呢d有牽max+攻仲可唔可裝多個牽max+攻去疊?
老味世界樹架啦

另一個睇情況....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-18, 04:38 PM   #1471
RPG之鬼

引用:

我是其中一次不夠LV時先加水分同鳴,兩個都是升晒所有能力,談話都是LV3,奇怪是水分的有發生,鳴卻沒有發生……

舊 01-08-18, 05:09 PM   #1472
Kello820
Crazy Gamer

引用:
室內室外唔懶既話必裝,但有時要成日換幾煩.我懶起黎多數都係用高hp攻擊頂替
打100+班精英既話挑戰者呢個一定要有
kosmos牽max有用,放心裝

但始終每個人裝乜都要睇當時情況,冇得話set死
比如打130 40秒呢d短期野牽max就唔會用,堆critical率同傷害更實際

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
老味世界樹架啦
另一個睇情況....
水滴而家過左時喇,疊得黎都打完

引用:
我是其中一次不夠LV時先加水分同鳴,兩個都是升晒所有能力,談話都是LV3,奇怪是水分的有發生,鳴卻沒有發生……
我記得我果陣兩個都有,劇情係大概係
.
水分比光同石榴一齊串佢冇女子力/嗚中二病爆發然後換話題講起鐘意食乜野甜品

舊 01-08-18, 10:37 PM   #1473
fortel
Game Master

終於齊啦,原來無牛都有機會得米既
舊 01-08-18, 11:11 PM   #1474
ZERO NEKO

請問怎谷心相 ? thx

舊 01-08-18, 11:15 PM   #1475
fortel
Game Master

引用:
請問怎谷心相 ? thx
升牽點,爆一粒就會加

不過最快方法就係裝大眾面,之後去拍野食野到上400就轉另一批大眾面

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版