Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~ > 吹水專區

主題工具 顯示模式
舊 03-11-17, 01:15 PM   #101
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
作者: axe1292 查看文章
今日去睇Anisong Fantasy Live, 結果今日比前排條友吸走左1/3注意力

前排有明顯係拿到飛的3男1女西裝普通人(得個女係KALAFINA時有反應), 右邊有正常ACG迷X2,
普通人女在LIVE一小時左右拿電話影歌手相, 右方ACG迷見到後用王劍在普通人女前揮動以示阻止,
普通人女之後沒再影, 但到換歌手時, 普通人男A質問ACG迷做咩,
ACG男: 唔好影相, 同埋DEL左D相佢
普通人男A: 唔影得呀, 係咪撩交打啊
ACG男: 的確係唔影得
之後普通人男A就方丈上身, 佢坐在ACG男旁, 上半身右轉90度怒啤住ACG迷X2足足2個鐘, 係2個鐘!中間普通人BCD都有叫佢停佢都唔理!
ACG迷坐時佢坐住啤, ACG迷起身時佢就起身面成個人向住ACG迷啤, 去到第2個鐘ACG迷坐下時你直頭站住上半身前傾, 頭向左成45度黎啤,
去到最後半小時, 普通男A去左廁所, ACG迷買佢怕走左上一排(我地果排), 普通男A番來後見到人已向上搬, 佢直頭轉身背向歌手繼續啤,
啤到完場歌手走左都仲啤!

成場我勁想影低但又唔可以開SHOW時影相, 最後完左都仲啤即時影左
咁惡?!
座到山頂咁高就咪影舞台啦~

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 01:50 PM   #102
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
條仔可能本身好慘慘豬架啦,咩歌都唔識但又要跟黎聽

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 01:52 PM   #103
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
Leon Lai
21 mins · Hong Kong ·
由琴晚到今朝AFL花生成地都係……
其實除左要自律之外,仲要有告發人既勇氣!
無錯,就係要做正義撚ww特別係見到有人偷拍/錄果陣
而家d人係會__返你轉頭做咩唔俾佢影架w
(當然唔排除只係維護自己作為一隻專業既兵既尊嚴啦w)
如果大家做唔到既話,唔好怪香港以後無日本藝人黎香港開live!
P.S.如果你係反日撚專登搞事既話,我唯有祈求你俾皇天擊殺w
唔知乜事, 好多人都咁 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 02:37 PM   #104
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
佢地係部手機帶2個人黎睇live將就下

引用:
#AFL被睥事件懶人包
話說春奈るな嗰陣見到有人盜攝
我叫佢唔好錄唔好影
跟住首歌完咗
我爆一句「睇live唔影得相是常識吧」
然後我個friend「唔通人地弱智又要同你講咩」
跟住就挑起呢件事w

此篇文章於 03-11-17 02:41 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 04:25 PM   #105
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: anyone 查看文章
佢地係部手機帶2個人黎睇live將就下
個POST邊度有得睇?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 05:43 PM   #106
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
#AFL被睥事件懶人包 <
我都係睇fd share咋

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 07:53 PM   #107
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔知乜事, 好多人都咁 ?
係,尋晚前排最貴果d位都好多人用電話錄影,我目測頭3行都有

Btw, 以我所知今場係可以拍攝的,成晚5條女+3位嬸嬸全部都係sony人,平時單一 Artists 黎搞live係日本果邊大支野串77話曬事,今次掉番轉係香港呢邊大聲d, 最慘係賣唔曬d飛多到要派,所以有文化沖擊唔出奇www
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 08:00 PM   #108
kcf1201
Game Master

引用:
作者: z96282424 查看文章
係,尋晚前排最貴果d位都好多人用電話錄影,我目測頭3行都有

Btw, 以我所知今場係可以拍攝的,成晚5條女+3位嬸嬸全部都係sony人,平時單一 Artists 黎搞live係日本果邊大支野串77話曬事,今次掉番轉係香港呢邊大聲d, 最慘係賣唔曬d飛多到要派,所以有文化沖擊唔出奇www
唔通我聽/見到一開波開咪/燈牌個段嚴禁錄音同錄影係幻覺幻聽?
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 08:27 PM   #109
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: kcf1201 查看文章
唔通我聽/見到一開波開咪/燈牌個段嚴禁錄音同錄影係幻覺幻聽?
平時正苦都有叫你唔好紅燈過馬路啦
舊 03-11-17, 08:27 PM   #110
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
我都冇留意有冇燈牌或者開咪, 但印象中真係唔記得有... 一熄燈就播ClariS片hea左十幾分鐘, 莫非係6點幾未齊人就已經開咪講過?
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 08:50 PM   #111
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: z96282424 查看文章
我都冇留意有冇燈牌或者開咪, 但印象中真係唔記得有... 一熄燈就播ClariS片hea左十幾分鐘, 莫非係6點幾未齊人就已經開咪講過?
7點左右開始前有叮叮聲, 之後最上方電子牌有寫
舊 03-11-17, 11:52 PM   #112
kcf1201
Game Master

引用:
作者: axe1292 查看文章
平時正苦都有叫你唔好紅燈過馬路啦
咁就唔好講到紅燈過馬路係合法
下次試下係交通警前面做一次,睇下係咪無事
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 12:31 AM   #113
axe1292
Game Master
AXE

引用:
咁就唔好講到紅燈過馬路係合法
下次試下係交通警前面做一次,睇下係咪無事
我意思係就算有講唔影得,
D人總會搏下矇
舊 03-12-17, 12:34 AM   #114
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
我印象中尋日都見到都有

舊 03-12-17, 01:19 AM   #115
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
咁惡?!
座到山頂咁高就咪影舞台啦~
其實個位好近, 佢地個位係台右邊第2行
舊 03-12-17, 09:43 PM   #116
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
自己認投

去過機場睇 concert 幾次, 都有用細機影.

日本 artist 既場地 staff 會阻, 美國 artist 反而唔理, 無乜所謂咁就人人都影, 無論廣東話定英文
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 08:38 AM   #117
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
日本行程唔覺唔覺就hea左3日
仲有3日可hea

今次行程暫時一隻figure都冇買

C75魚穫一覽
C76魚穫一覽
B-Mobile記錄
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.pixelate(maxsquare=8)" contentEditable="false">意味不明</font>
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.blur(pixelradius=9);" contenteditable="false">意味不明</font>
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 09:33 AM   #118
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
重點唔係食咩?a

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 09:47 AM   #119
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
引用:
作者: windart 查看文章
重點唔係食咩?a
今次行程PLANNING 係冇PLANNING
HEA MODE

暫時唔算食左乜好野
https://tabelog.com/tokyo/A1311/A131101/13147309/
https://tabelog.com/tokyo/A1302/A130201/13202580/
https://tabelog.com/tokyo/A1312/A131201/13002987/
https://tabelog.com/tokyo/A1324/A132404/13104411/
https://tabelog.com/tokyo/A1312/A131204/13111737/

C75魚穫一覽
C76魚穫一覽
B-Mobile記錄
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.pixelate(maxsquare=8)" contentEditable="false">意味不明</font>
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.blur(pixelradius=9);" contenteditable="false">意味不明</font>
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 09:55 AM   #120
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: Yakumo Fujii 查看文章
日本行程唔覺唔覺就hea左3日
仲有3日可hea

今次行程暫時一隻figure都冇買
暫時

舊 03-13-17, 11:08 AM   #121
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
一隻都冇, 所以係成櫃買, 已上船咁?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 01:11 PM   #122
ヨコ男
God of Gamer
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
怒啤
咁搞笑?
成千蚊入場睇個位觀眾打call
真係比面

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 02:27 PM   #123
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
一舊雲

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:02 PM   #124
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
個"選特手game"topic
人格分裂?a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 08:52 PM   #125
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
NANO live tour in Hong Kong, 31th Aug, 2017
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 VOL.2026 ouki 吹水專區 1010 08-29-13 02:45 PM
吹水專區 Vol.1972 《》 windart 吹水專區 1000 12-11-12 11:14 PM
吹水專區 Vol.1924≪≫ ★星人44★ 吹水專區 1001 06-01-12 05:12 PM
吹水專區 > 吹水專區 Vol.1904:《(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!》 魔璃 吹水專區 1007 03-28-12 11:22 AM
吹水專區 Vol.1892 《》 windart 吹水專區 1000 02-21-12 09:28 PM

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版