Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
神龍 06:30 AM 05-28-08
outlook 2007 運行失敗<---

Microsoft Office 工具> Microsoft Office 2007 語言設定 >台灣
chrischun 09:33 PM 06-12-08
想問下我買左部Notebook Samsung R410部機版本係Vista Home Basic如果升Home premium係咪$78元呀,thx
小草 12:17 AM 06-14-08
我想知道 vista 個 "執行"
可以係邊到找到
冇左好唔方便
Kouji 07:26 PM 06-18-08
作者: 小草:
我想知道 vista 個 "執行"
可以係邊到找到
冇左好唔方便
1. Windows Key + "R"
2. Start Menu Search Bar 可以當執行用
司狼神威 11:12 AM 06-19-08
vista 個小工具大家用咩多呀?
我暫時搵到呢個
http://www.gov.hk/tc/about/helpdesk/gadget/index.htm
有咩實用野介紹呢? 好玩既都得
NeGi 12:42 AM 06-21-08
最近換了vista 諗住裝番AppLocale

但安裝不能 請問一下關唔關事?

另有無別的軟件可代替AppLocale?
LIGHTTHELIGHT 11:51 PM 06-24-08
閒言7月xp停售
想問下用緊vista 既各位
當一部機 2.0ghz cpu, 1g ram 用vista
同時run 1個firefox, 1個msn, 2隻antivirus/firewall, 用下photoshop 開player聽下歌
會唔會好lag??

更重要係vista 有冇d config 可以輕身同加快?
最後想問下vista 呢家對其他software support 掂唔掂?

因為之後買機都可能係vista機 所以問下比d準備
X&Y 01:54 AM 06-25-08
作者: LIGHTTHELIGHT:
閒言7月xp停售
想問下用緊vista 既各位
當一部機 2.0ghz cpu, 1g ram 用vista
同時run 1個firefox, 1個msn, 2隻antivirus/firewall, 用下photoshop 開player聽下歌
會唔會好lag??

更重要係vista 有冇d config 可以輕身同加快?
最後想問下vista 呢家對其他software support 掂唔掂?

因為之後問機都可能係vista機 所以問下比d準備
2.0GHZ CPU係...? P4? C2D? AMD? DUAL CORE?
特效全開加個PS已經可以清晒1G RAM有突..
即使盡量瘦身都唔會輕過XP 依家RAM唔貴, 可以的話至少加到2G RAM吧
software support只能說比初初出時好好多吧..
不過我都係因為notebook本身係跟vista唔係跟xp先用vista罷

另外想問下各位vista用家, 你地用ie7同wmp11個陣多唔多hang機?
我以前用xp兩個program都無hang過, 但係vista就差唔多每星期都hang一至兩次..
八仙果 04:17 AM 06-25-08
請問 Vista 是否不可以用 html 的 wallpaper 呢?
謝謝。
itsuki 03:24 PM 06-25-08
想問一d野
我重裝window vista後, 係"電腦"度唔見左另外一個硬碟機 (有照佢預設分割)
個本磁碟機就有係度,
佢亦都冇夾埋到, D GIG數依然係有分割開左的...
點先搵得返果個DRIVER出黎?
Kaede楓 02:59 PM 06-26-08
作者: X&Y:
另外想問下各位vista用家, 你地用ie7同wmp11個陣多唔多hang機?
我以前用xp兩個program都無hang過, 但係vista就差唔多每星期都hang一至兩次..
IE7冇問題.........唔會hang機
用過一排WMP11.....都唔會話hang
基本上用左差唔多快有五個月.......hang機次數好似冇乜......(一次半次有可能忘記了)

作者: itsuki:
想問一d野
我重裝window vista後, 係"電腦"度唔見左另外一個硬碟機 (有照佢預設分割)
個本磁碟機就有係度,
佢亦都冇夾埋到, D GIG數依然係有分割開左的...
點先搵得返果個DRIVER出黎?
係Disk Management內見唔見到晒D Partition
(Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management)
Ewin 08:19 AM 07-09-08
唔知做乜RIGHT CLICK好多下個MENU先出黎, 咩APPLICATION都係咁, 係呢排至咁, 又唔似中左毒.
唉...
stonechi 11:40 PM 07-19-08
更新了 SP1,
登入時使用者圖示重複出現...?
2個同名users, 2個guest...
fix到嗎...? 難道又要 recovery 返....
cathy420 12:35 PM 07-27-08
想問裝左VISTA之後可以用咩軟件分Partition呀?
小光 10:50 AM 07-28-08
作者: Ewin:
唔知做乜RIGHT CLICK好多下個MENU先出黎, 咩APPLICATION都係咁, 係呢排至咁, 又唔似中左毒.
唉...
我部機剛剛都有呢個問題
原本好地地無事
話說裝左norton 360之後, 一右按就會即刻彈句error
拆左norton後右按冇彈error, 但係要click好多下先出來
小光 02:04 PM 07-28-08
作者: Ewin:
唉...
解決左喇

http://www.watchingthenet.com/how-to...n-windows.html
龍寶寶 06:52 PM 08-09-08
呢個可以點做?

KB936330:Windows Vista Service Pack 1
安裝狀態: 失敗
錯誤詳細資料: 代碼 800B0100
labeebilly 09:42 PM 08-18-08
I'm using Vista Eng ver.
it cannot show chinese when I want to play Chinese PC online Game...

Does anyone know how to solve???
豆腐 11:37 PM 08-25-08
想問問,如果用緊Vista Premium英文版,
不過想轉去中文版,除左買旗艦版之外,仲有咩選擇?
有無d upgrade版可以買??

或者有無比較方便既方法....
a-fung 12:21 AM 08-26-08
作者: 豆腐:
想問問,如果用緊Vista Premium英文版,
不過想轉去中文版,除左買旗艦版之外,仲有咩選擇?
有無d upgrade版可以買??

或者有無比較方便既方法....
一個serial number係冇限你用咩language既windows...

好似我咁買左部notebook返黎立即format
之後用返個serial number黎裝個日文windows
Forever 12:15 PM 08-26-08
armarm 裝左 NIS 2008 正版... 成功 install 後... 開機見到歡迎畫面再入 desktop 之前會黑晒畫面 (得個白箭咀) 大約一分鐘... 之後咩事都無... 有無人知係咪有問題?

thx
豆腐 12:24 PM 08-26-08
作者: a-fung:
一個serial number係冇限你用咩language既windows...

好似我咁買左部notebook返黎立即format
之後用返個serial number黎裝個日文windows
可唔可以係用緊英文vista時裝中文vista "cum"住佢??
跟機有送office 2007,不過驚format之後無得裝...(得recovery disk....)
a-fung 01:02 PM 08-26-08
可唔可以係用緊英文vista時裝中文vista "cum"住佢??
唔得

跟機有送office 2007,不過驚format之後無得裝...(得recovery disk....)
咁你要查下用recovery disk有冇得淨裝隻office喇
一係你搵返個serial number出黎自己搵另外既setup檔黎裝
豆腐 02:03 PM 08-26-08
作者: a-fung:
唔得

咁你要查下用recovery disk有冇得淨裝隻office喇
一係你搵返個serial number出黎自己搵另外既setup檔黎裝
點係入面搵s/n出黎??
過幾日試試
斯羅 09:16 PM 08-26-08
我想問sp1穩吾穩定??
岩岩買左部nb, 但吾敢update住
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面