Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-12, 01:31 PM   #1151
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
新o個個乜乜驚世宝盒唔多掂囉。
本來好耐冇食kfc
見到隻蜘蛛俠杯同囗痕又走去試吓
點知除咗兩件雞好D之外,其他o個D......

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-12, 04:03 PM   #1152
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ctmoduser 查看文章
等等! 邊到咁抵?
應該係街市燒味檔啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-12, 01:00 AM   #1153
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
不過而家好少食kfc了,接近40蚊先得2隻雞同個細飯,太貴
我屋企附近食燒雞翼20蚊5隻全翼好過
我留下燒味檔,20蚊紙包鹽焗3隻全翼而已

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-12, 02:26 AM   #1154
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 地場衛 查看文章
我留下燒味檔,20蚊紙包鹽焗3隻全翼而已
以前十蚊3隻,而家20蚊5隻
由細到大都係雞痴,KFC成日食,第2就係食燒雞翼..

KFC 而家真係太唔合理+食唔飽,即係多年係KFC會員都已經成幾個月沒有食過

此篇文章於 05-29-12 03:27 AM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 01:59 PM   #1155
Hunter

註冊日期: Jan 2002

本來想食個雞卷
點知上網睇到幅圖, 都係唔食啦

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 03:55 PM   #1156
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
< 已中伏

個雞卷好似返大陸食果D咁
無論係份量定味道都同以前個D差幾皮

舊 06-04-12, 07:48 PM   #1157
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
< 已中伏

個雞卷好似返大陸食果D咁
無論係份量定味道都同以前個D差幾皮
早兩日在Texas Chicken食Tex Wrap加3PC餐, 正得來又唔係好貴
3PC餐 10SGD 有3件雞, 薯蓉, 甜鬆餅, 中汽水

睇番香港KFC的品質同價錢真係.....

此篇文章於 06-04-12 07:57 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 08:39 PM   #1158
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Hunter 查看文章

本來想食個雞卷
係咪真架
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 09:14 PM   #1159
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
好似友壇某post教落 自己買冰鮮雞返去炸好過
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 09:52 PM   #1160
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
係咪真架

原文: http://www.discuss.com.hk/viewthread...extra=page%3D3

其實原文話OK好食
我只係嫌佢太細條, 唔抵食

就算$37.8個餐應該都食唔飽

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 11:13 PM   #1161
IGNIS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
kfc之所以咁"謝",根本唔係d款式得唔得既問題
而係又貴又食唔飽
成40蚊個餐,食左好似無食過咁
d飯細細兜,汁有幾少得幾少,成個雞皇飯得4-5條雞絲
雞鎚直頭過份到削晒下半part d肉嚟做雞粒
做野又慢到離晒譜
咁搞法你出咩款都無用啦
IGNIS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 11:14 PM   #1162
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: Hunter 查看文章

本來想食個雞卷
同祖國接軌
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 11:28 AM   #1163
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
一件雞去到13.5

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-12, 01:12 PM   #1164
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
一件雞去到13.5
加價唔係問題, 件雞細到營養不良就好大問題

舊 06-29-12, 02:07 PM   #1165
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
所以而家散叫雞上批, 少左叫set 食啦...

舊 07-02-12, 11:48 PM   #1166
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
加價唔係問題, 件雞細到營養不良就好大問題

好細
一啖ko

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 08:39 PM   #1167
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
今日又叫左外賣$209
個黑椒雞麻麻地
送個2件北京雞卷反而好味過之前俾錢
另外,話說上次係堂食桶餐d雞又凍又淋
但係外賣又熱又脆~
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 04:20 PM   #1168
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
昨天去嗑久違了的雞FC...

正在跟我對話那個店員看不到有某種味的雞翼...

想問我要不要轉別隻味時...

旁邊的店員極速在說...

"有啊有啊!冇都話有啊!"

結果能給3種味的來...這句話的意義不明

---

雞翼比起旁邊的某M字還弱...

3種味=3種粉味

三文魚焗飯=放在焗爐很久,有人買才拿出來的(個人意見)

50$$像嗑了一陣風...完全感受不到什麼叫飽肚

友人甲有薯角餐沒茄汁...

我買飯餐店員小姐明顯地想我用飲管當筷子(?)

非市區的店問題嗎
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 04:49 PM   #1169
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: gun2506 查看文章
昨天去嗑久違了的雞FC...

正在跟我對話那個店員看不到有某種味的雞翼...

想問我要不要轉別隻味時...

旁邊的店員極速在說...

"有啊有啊!冇都話有啊!"

結果能給3種味的來...這句話的意義不明

---

雞翼比起旁邊的某M字還弱...

3種味=3種粉味

三文魚焗飯=放在焗爐很久,有人買才拿出來的(個人意見)

50$$像嗑了一陣風...完全感受不到什麼叫飽肚

友人甲有薯角餐沒茄汁...

我買飯餐店員小姐明顯地想我用飲管當筷子(?)

非市區的店問題嗎
唔係, 愉景同荃灣新城果間都係咁
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 04:58 PM   #1170
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

而家GE KKC 仲未執其實我覺得係一個奇蹟

舊 08-07-12, 09:10 PM   #1171
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
而家GE KKC 仲未執其實我覺得係一個奇蹟

好味丫,做咩要執??
最多執剩市區同商業區大把人食, 只係非繁忙時段靜D

D雞大細好睇彩數, 呢排OT完去食, 一件辣一件唔辣都好大隻,
我唔會食太多, 想食唔想肥

不過今個月個黑椒雞38.5餐 由大雞皇飯 轉左做薯皇, 即係冇左黑椒雞飯餐

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 08-07-12 09:12 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 09:14 PM   #1172
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章

好細
一啖ko
一時時
前幾日公司 批量KFF買for pt, 大隻好多喎

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 08-07-12, 09:45 PM   #1173
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: B|WINS 查看文章
好味丫,做咩要執??
最多執剩市區同商業區大把人食, 只係非繁忙時段靜D

D雞大細好睇彩數, 呢排OT完去食, 一件辣一件唔辣都好大隻,
我唔會食太多, 想食唔想肥

不過今個月個黑椒雞38.5餐 由大雞皇飯 轉左做薯皇, 即係冇左黑椒雞飯餐
你係邊間食
我係淘大同九龍灣食,細件左之外,仲無以前咁好食

舊 08-07-12, 11:30 PM   #1174
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
覺得專賣pizza的phd啲烤雞好食過佢地 ($48 4件 唔係平 但係值得)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 09:49 AM   #1175
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
你係邊間食
我係淘大同九龍灣食,細件左之外,仲無以前咁好食
港島東/馬鞍山
難得家鄉雞唔辣都大件, 近年中意食家鄉雞個皮

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:43 PM

手機版 | APP版